Ξυλοδαρμός νεαρών από αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη και ΜΜΕ στην υπηρεσία των δελτίων Τύπου της ΕΛΑΣ

18.30 Περισσότερα από 1000 άτομα διαμαρτύρονται στο κέντρο της πλατείας Ν. Σμύρνης, ενάντια στην άγρια καταστολή και την αστυνομοκρατία… Η πορεία στη συνέχεια χτυπήθηκε από την αστυνομία, η οποία έριξε χημικά και κρότου λάμψης για να διαλύσει τους διαμαρτυρόμενους και προχώρησε σε προσαγωγές.


Τι προηγήθηκε:

Μεσημέρι Κυριακής στο κέντρο στην πλατεία Νέας Σμύρνης. Αστυνομικοί ετοιμάζονται να κόψουν πρόστιμο σε μια οικογένεια που καθόταν σε παγκάκι. Κόσμος που βρισκόταν κοντά αντιδρά, Μέσα σε λίγα λεπτά η πλατεία γεμίζει με πάνοπλους αστυνομικούς και καταφθάνουν και καμιά 10ριά μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι αστυνομικοί αρχικώς κυνηγούν έναν πιτσιρικά που κατέγραφε με το τηλέφωνο του το σκηνικό. Τον κυνηγούν, τον χτυπούν, τον συλλαμβάνουν, αυτά από μαρτυρίες κατοίκων που ανεβάζουν το σκηνικό που διαδραματίστηκε στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι κάτοικοι βγαίνουν από τα μπαλκόνια και καταγράφουν… Πιτσιρικάδες με ποδήλατα στο κέντρο της πλατείας την ίδια ώρα.

Mέσα Ενημέρωσης βγαίνουν με έκτακτο στο twitter και καταγράφουν το σκηνικό ως επίθεση από 30 νεαρούς κατά της αστυνομίας!. …αντιγράφοντας ουσιαστικά την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Δεν είναι μόνο η καταστολή που μετακομίζει όπου ανασαίνουν άνθρωποι, ακόμη και σε μία κυριακάτικη έξοδο στο κέντρο της Αθήνας. Είναι τα Μέσα Ενημέρωσης που ξερνούν παραπληροφόρηση και δηλητήριο…. 

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους μέσα σε χρόνο ρεκόρ, χωρίς ρεπορτάζ, που θα όφειλαν να κάνουν ως επαγγελματίες δημοσιογράφοι παρουσιάζουν:

Μοιραστείτε το άρθρο