Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ Κρίσιμες στιγμές,
νέες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης,
κατά πάντων αστυνομική βία στην Αθήνα!

57η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ, 12Η ΔΙΨΑΣ – ΝΕΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ


ΑΘΗΝΑ Γενικό σχέδιο καταστολής στο ευρύτερο κέντρο

Άγρια καταστολή και έντονη αστυνομική βία σε όλη την περιοχή του κέντρου από πλατεία Συντάγματος έως Ομόνοια! Η περιοχή είχε αποκλειστεί από νωρίς από αστυνομικές δυνάμεις παραταγμένες περιμετρικά, αποτρέποντας κόσμο που ήθελε να προσέλθει στη συγκέντρωση και είχε καλέσει η Πρωτοβουλία Νομικών και Δικηγόρων.

Η πρώτη εμφάνιση διαδηλωτών με πανό χτυπήθηκε αμέσως, κυνηγώντας και χτυπώντας κόσμο στους γύρω δρόμους. Η επίθεση των ΜΑΤ στους συγκεντρωμένους άρχισε από το κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος. Αύρες στην Πανεπιστημίου και την Κοραή έβαλαν κατά του κόσμου. Εκτεταμμένη χρήση δακρυγόνων. Αστυνομικοί με μοτοσικλέτες εφορμούσαν σε κόσμο στην Σταδίου, την Κοραή, τα Προπύλαια, έως την Ακαδημίας και την πλατεία Κάνιγγος. Η αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει σε πολλές προσαγωγές, μεταξύ αυτών και ο γιός του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας…

Αστυνομικές δυνάμεις παντού και κατά πάντων. Όπως φαίνεται πρόκειται για την εκτέλεση ενός οργανωμένου σχεδίου καταστολής, ώστε να αποτραπεί η πραγματοποίηση συγκέντρωσης και πολύ περισσότερο πορείας, όπως συνέβη το προηγούμενο Σάββατο με τη μαζική συμμετοχή σε αλληλεγγύη στον απεργό πείνας και δίψας. Συμμετέχοντες καταγγέλλουν ότι η επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σήμερα ήταν αναίτια και πολύ χειρότερη από την αστυνομική βία στην χθεσινοβραδινή κινητοποίηση στην Αθήνα.

Αστυνομική αύρα εφορμά και ισοπεδώνει το μπλοκ των δικηγόρων με το πανό τους, μπροστά στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Το μήνυμα της κυβέρνησης είναι σαφές: Δεν υπάρχουν νόμοι και δίκαιο, μόνο καταστολή και βία!

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δ. Βερβεσός δεν θα πάρει θέση και αυτή τη φορά;

 


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΑΘΗΝΑ 12:00 πλ. Συντάγματος

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 12:00 πλ. Λιονταριών

ΓΙΑΝΝΕΝΑ 12:00 Περιφέρεια

ΛΑΜΙΑ 12:00 πλ. Λαού

ΡΕΘΥΜΝΟ 17:00 Δημαρχείο

ΠΑΤΡΑ 17:00 μαρίνα Πάτρας

ΛΑΡΙΣΑ 17:30 Αρχαίο θέατρο Λάρισας Άγιος Αχίλλειος

ΒΟΛΟΣ 17:30 πλ. Αγίου Νικολάου Βόλου


ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΘΗΝΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα

Η αστυνομική βία και καταστολή δεν θα σιγήσει τις φωνές υπεράσπισης του δίκιου!

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Κάθε μέρα θα βγαίνουμε στους δρόμους για να νικήσει η ζωή!

Με ΜΑΤ, χημικά και αύρες η αστυνομία του Χρυσοχοίδη χτύπησε προκλητικά και εντελώς αναίτια τη συγκέντρωση για την απεργία πείνας και δίψας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Η αστυνομία δε δίστασε να χτυπήσει συναδέλφους μας δικηγόρους, φοιτητές και άλλους πολίτες.

Το μόνο που αποδεικνύει η κυβέρνηση με αυτή τη στάση είναι ο πανικός της. Όλα τα επιχειρήματα που επιστράτευσε η κυβέρνηση και η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής για να δικαιολογήσει την αδιάλλακτη στάση εξόντωσης του συγκεκριμένου κρατούμενου έχουν καταρριφθεί. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών απέδειξαν περίτρανα ότι η επιλογή δημιουργίας αυτής της κατάστασης είναι πολιτική και πολιτική θα είναι η λύση.

Η καταστολή δεν μας τρομοκρατεί. Μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο για να αγωνιστούμε πιο αποφασιστικά για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η παρεμπόδιση των διαδηλωτών από την αστυνομία να πλησιάσουν την πλατεία Συντάγματος και η σκληρή καταστολή της αυθόρμητης διαδήλωσης δεν αποτελεί παρά μια ακόμη απόδειξη της συνταγματικής εκτροπής και του γεγονότος ότι η κυβέρνηση φλερτάρει με τις πρακτικές καθεστώτων τύπου Ερντογάν. Μόνο εκεί άλλωστε πεθαίνουν κρατούμενοι απεργοί πείνας στα χέρια της Πολιτείας.

Η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη για τον αυταρχικό της κατήφορο. Να δικαιωθεί τώρα, πριν να είναι αργά, το νόμιμο αίτημα του κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας που η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή.

Ζητάμε άμεση λύση για να νικήσει η ζωή!
Να αφεθούν ελεύθεροι οι πολίτες που προσήχθησαν στις 5/3.

Νέα συγκέντρωση αύριο 12.00 Σύνταγμα.

Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών

Μοιραστείτε το άρθρο