56Η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ / 11Η ΔΙΨΑΣ – Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ Κίνδυνος να τεθούν εκτός λειτουργίας τα νεφρά του

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/3, 11:15 Νέα επιδείνωση σημείωσε σήμερα η υγεία του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα, καθ’ ότι από το πρωί σταμάτησε να βγάζει ούρα, κάτι που σημαίνει ότι τώρα κινδυνεύει να τεθούν εκτός λειτουργίας τα νεφρά του. Αυτό έγινε γνωστό από το νοσοκομείο της Λαμίας προς τους ανθρώπους του Δ. Κουφοντίνα -δικηγόρος και γιατροί του. Οι οποίοι σημειωτέον προσπαθούν από χθες να τους επιτραπεί να τον επισκεφθούν, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε δυνατό μέχρι αυτήν την ώρα. Ελπίζουν για σήμερα. Πριν από λίγο, άνθρωπος του περιβάλλοντός του μίλησε με τον ίδιο, διαπιστώνοντας πως έχει επαφή με το περιβάλλον και δήλωσε ότι συνεχίζει τον αγώνα που δίνει εδώ και 56 μέρες με την απεργία πείνας και 11 με την απεργία δίψας. Οι γιατροί της εντατικής ζήτησαν να τον ενυδατώσουν, αλλά αυτός αρνείται, όπως μας ενημέρωσε ο ένας κε των γιατρών της επθιλογής του Θοδωρής Ζδούκος.

Παράλληλα σήμερα, τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας και την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, σε δύο διαφορετικές διαδικασίες που θα κρίνουν το αίτημα της συνηγόρου του Ι. Κούρτοβικ. Δηλαδή για επαναμεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, από αυτές του Δομοκού όπου μετήχθη από της Κασσαβέτειας, παραβιάζοντας την ίδια νομική διάταξη που επικαλείται η ΓΓ Αντεγκληματικής πολιτικής Σ. Νικολάου και είχε προωθήσει η σημερινή κυβέρνηση με την ανάληψη της εξουσίας. Χθες το τριμελές δικαστήριο απέρριψε την αίτηση για διακοπή έκτισης της ποινής του.

https://new.infolibre.gr/2021/03/04/aporrifthike-to-aitima-gia-diakopi-ektisis-tis-poinis-toy-d-koyfontina-ta-vlemmata-tora-strammena-stin-kem/

Μοιραστείτε το άρθρο