Δυναμώνουν οι φωνές αλληλεγγύης
στον αγώνα του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα

Μαζικές ήταν και οι σημερινές κινητοποιήσεις, οι οποίες πέραν των συγκεντρώσεων περιλάμβαναν πορείες, όπως βλέπουμε ιδιαίτερα στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, αλλά και τις άλλες πόλεις. Με κύρια συνθήματα να φωνάζονται συνεχώς και να δονούν τους δρόμους: Κανένας νεκρός της πείνας απεργός, Κρατεράτε να λυγίσουμε μήτε για μιά στιγμή, Το κράτος δολοφονεί, η οργή μας θα σας πνίξει κ.α., έδωσαν υπόσχεση συνέχισης του αγώνα για δικαίωση του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Τις κρίσιμες αυτές στιγμές που δίνει τιτάνιο αγώνα παλεύοντας για τη ζωή του, πληθαίνουν οι κινήσεις διαφόρων κοινωνικών χώρων, οργανώσεων της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, φοιτητικών συλλόγων, πανεπιστημιακών και νομικών οι οποίοι έχουν μπεί μαζικά μπροστά αυθτές τις μέρες, σε μία ύστατη προσπάθεια να εισακουστούν το δίκαιο αίτημα από μία κυβέρνηση που μέχρι τώρα έχει δείξει μόνο εκδικητικότητα και άκαμπτη στάση.

Όλη τη σημερινή μέρα και σε όλο και περισσότερες πόλεις πραγματοποιήθηκανσυλλαλητήρια υποστήριξης στο δίκαιο αίτημα του ευρισκόμενου στην 54η μέρα απεργία πείνας και στην 9η μέρα απεργία δίψας, για επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού όπως άλλωστε απαιτεί ο ίδιος ο νόμος που προώθησε η σημερινή κυβέρνηση φωτογραφικά για τον Δ. Κουφοντίνα. Το οποίον τώρα οδηγεί στο θάνατο – μιά κρατική δολοφονία διά χειρός της ακροδεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ…

19:40 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η πορεία ολοκληρώθηκε αγ. Βενιζελου

19:25 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η πορεία ανεβαίνει την Ι. Δραγούμη

19:25 ΑΘΗΝΑ Η πορεία φθάνει Ομόνοια

19:15 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η πορεία μπροστά στο Αμερικάνικο προξενείο

19:10 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η πορεία στην αρχή της Τσιμισκή

18:50 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα του Δ. Κουφοντίνα κατευθύνεται προς το κέντρο της πόλης

18.15 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Λευκός Πύργος

18.30 ΑΘΗΝΑ και σήμερα χιλιάδες συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα

———————————————————————————-

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:

ΑΘΗΝΑ 18:00 πλ. Συντάγματος

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 13:00 Καμάρα, 15:00 Κατάληψη ΕΚΘ (ενημέρωση από Κούρτοβικ – αναμετάδοση από 1431am), 18:00 Λευκό Πύργο

ΒΟΛΟΣ 18:30 πλ. Αγ. Νικολάου

ΓΙΑΝΝΕΝΑ 18:00 Περιφέρεια

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 13:30 πλ. Λιονταριών

ΠΑΤΡΑ 12:00 Παράρτημα

ΚΕΡΚΥΡΑ 17:00 πλ. Ανουτσιάτα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 18:00 Αναγνωστήριο Ιατρικής

ΛΑΜΙΑ 18:00 πλ. Λαού

ΒΕΡΟΙΑ 19:00 πλ. Δημαρχείου


54Η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ – 9Η ΔΙΨΑΣ


ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

 

Κατειλημμένο κτίριο ΕΚΘ 16:00 Έγινε ενημέρωση σε τηλε-συνδεση με την δικηγόρο του Δ. Κουφοντίνα, Ι. Κούρτοβικ.

Θεσσαλονίκη, 13:00 Καμάρα


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ


ΑΘΗΝΑ

Να νικήσει η ζωή! Δράσεις Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Τρίτη 2 Μαρτίου

Κινητοποίησεις έχουν καλεστεί σε όλη τη χώρα, ενάντια στην αργή κρατική δολοφονία του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Συμμετέχουμε σε όλες με τις δυνάμεις μας και καλούμε στις 18.00 σε Αθήνα (Σύνταγμα) και Θεσσαλονίκη (Λευκός Πύργος).

Ακολουθούν τα σχετικά καλέσματα:

Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών

Νέα Συγκέντρωση, 2/3 18.00 Σύνταγμα

Μετά και τη νέα ακόμη πιο μαζική συγκέντρωση – διαδήλωση χιλιάδων της 1/3 για την αδιάλλακτη και εξοντωτική πολιτική της κυβέρνησης που απειλεί από ώρα σε ώρα να οδηγήσει στον πρώτο θάνατο κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας στη χώρα, η κυβέρνηση έχει απομείνει μόνη να υποστηρίζει την εξακολούθηση της παραβίασης της νομιμότητας μέχρι το σημείο μη επιστροφής. Ολόκληρη πλέον η αντιπολίτευση, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Πάτρας και Πειραιά, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, διεθνείς οργανισμοί, χιλιάδες νομικοί, γιατροί, επιστήμονες ζητούν από την κυβέρνηση έστω και την ύστατη αυτή ώρα να τηρήσει το νόμο που ψήφισε και να μην φτάσουμε στο αναπότρεπτο.

Όλα τα επιχειρήματα της κυβέρνησης έχουν καταπέσει. Καμία προνομιακή μεταχείριση δεν ζητείται, αλλά αντίθετα να τηρηθεί ο ίδιος αυτός φωτογραφικός νόμος που η ίδια ψήφισε.

Κάθε ημέρα θα είμαστε στο δρόμο, για να αποτρέψουμε όχι μόνο το θάνατο ενός κρατούμενου που η ζωή του βρίσκεται στα χέρια της Πολιτείας, αλλά συνολικά τον οριστικό εκτροχιασμό της χώρας μας από τις θεμελιώδεις εγγυήσεις του κράτους δικαίου και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βρίσκονται στον πυρήνα του δικαιϊκού μας πολιτισμού.

Νομικοί και δικηγόροι θα βρεθούμε και πάλι στη πρώτη γραμμή του αγώνα υπεράσπισης του κράτους δικαίου, όπως οφείλουμε βάσει του λειτουργήματός μας και όπως μας υπαγορεύει η συνείδησή μας. Καλούμε τους νομικούς, τους πολίτες, και φορείς σε νέα συγκέντρωση Τρίτη 2/3 μμ. στο Σύνταγμα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αριστερών Οργανώσεων – Συλλογικοτήτων

ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ

Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας από το μένος Κυβέρνησης – Μηχανισμών – ΗΠΑ

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα:

Tρίτη 2 Μάρτη:
ΑΘΗΝΑ, Σύνταγμα, 6.00 μμ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Λ. Πύργος, 6.00 μμ

Η ζωή του απεργού πείνας και δίψας κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα κρέμεται από μια κλωστή και βρίσκεται ένα βήμα πριν από το θάνατο… Διεκδικεί αυτονόητα δικαιώματα, τα οποία η κυβέρνηση αρνείται, καταστρατηγώντας τις διατάξεις ακόμα και του εκδικητικού νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε. Ακόμη και μετά τόσες δημόσιες αντιδράσεις, εγχώριες και διεθνείς, ακόμη και μετά την μαζική συγκέντρωση χιλιάδων το Σάββατο 27/2 και τη Δευτέρα 1/3, αυτή η εγκληματική κυβέρνηση του το αρνείται με απόλυτη εκδικητική μανία, αποδεικνύοντας ότι θέλει τον θάνατό του.

Το μένος ρίχνει τις μάσκες. Με τα ωμά κυβερνητικά ψέματα, που αποκαλύφθηκαν από τους δικηγόρους που κινητοποιούνται σε αλληλεγγύη για να ζήσει ο Δ. Κουφοντίνας. Με την καταστολή και στο διαδίκτυο ενάντια σε κάθε ελευθερία της έκφρασης («ρίξιμο» σελίδων συλλογικοτήτων κ.ά.).

Η κυβέρνηση επιμένει και θέλει να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας για πρώτη φορά μετά την εποχή Θάτσερ. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι έρχεται σε συνέχεια μιας υπεραντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης κατά την περίοδο της πανδημίας, που περιορίζει δραστικά δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, μέσα από ένα πλέγμα ακραίας καταστολής απέναντι σε φοιτητές, εργαζόμενους, πρόσφυγες και μετανάστες, οποιονδήποτε πολίτη.

Η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα μας αφορά όλους. Πρέπει να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει. Καλούμε και απαιτούμε όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, στις δημοκρατικές ελευθερίες και στα συνταγματικά δικαιώματα, στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, να συνεχίσουμε να κινητοποιούμαστε όσο υπάρχει χρόνος. Να εκφραστεί παντού η φωνή των χιλιάδων πολιτών που διαδήλωσαν το Σάββατο, η φωνή των δικηγόρων, γιατρών, καλλιτεχνών κ.λπ. που ήδη έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους και ζητάνε την ικανοποίηση του δίκαιου-στοιχειώδους αιτήματός του Δ. Κουφοντίνα.

Να μην επιτρέψουμε την επαναφορά της θανατικής ποινής στην πράξη.

Καλούμε όλους και όλες σε νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα, σήμερα Τρίτη 2/3, 6.00 μμ – για να απαιτήσουμε την ύστατη αυτή ώρα:

  • Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα
  • Να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού
  • Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας από το μένος Κυβέρνησης – Μηχανισμών – ΗΠΑ

Θεσσαλονίκη:

* Συγκεντρώσεις στις 13.00 στην καμάρα και 18.00 στο λευκό πύργο

* Ανοιχτή συνέλευση και ενημέρωση από τη δικηγόρο Γιάννα Κούρτοβικ στις 15.00 στο κατειλημμένο εργατικό κέντρο

Έκτακτη εκδήλωση ενάντια στη συστηματική παραπληροφόρηση για την απεργία πείνας Κουφοντίνα

Με τίτλο «Η αλήθεια για την υπόθεση της απεργίας πείνας του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα», σύνθημα «Να νικήσει η ζωή!» και λόγω της συστηματικής παραπληροφόρησης στην οποία επιδίδεται εδώ και εβδομάδες η κυβέρνηση αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ, την Τρίτη στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη διαδικτυακή εκδήλωση με τη συμμετοχή της συνηγόρου του, Ιωάννας Κούρτοβικ, αλλά και τριών ακόμη δικηγόρων.

Τρίτη 2/3, Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον επαναστάτη απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, πλατεία Συντάγματος, ώρα: 18.00

Όλοι και όλες στο Σύνταγμα στις 18:00 μαζικά, οργανωμένα, δυναμικά!

Νίκη στην απεργία πείνας του αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα! Να φουσκώσουμε το ποτάμι της αντίστασης! Χιλιάδες στους δρόμους. Να σπάσουμε τον τρόμο.

Κοινός αγώνας μέχρι την νίκη!

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Καλούμε στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα σήμερα Τρίτη 02/03/2021 στις 18.00

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝA

Στις 8 Γενάρη ο αγωνιστής πολιτικός κρατούμενος Δ. Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας με αίτημα την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Το αίτημα του έρχεται σαν αποτέλεσμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, έπειτα από ένα νομοσχέδιο- τερατούργημα του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο καταπατά και τσακίζει κεκτημένα με αγώνες δικαιώματα των κρατούμενων, με φωτογραφικές διατάξεις εκδικητικού χαρακτήρα απέναντι στον Δ. Κουφοντίνα. Είναι ξεκάθαρο πλέον από την στάση της κυβέρνησης και την εκκωφαντική σιωπή που έχει επέλθει πάνω στο δίκαιο και νόμιμο αίτημα του πολιτικού κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα, ο οποίος στις 22/2 ζήτησε να του βγάλουν τον ορό ενυδάτωσης και ξεκίνησε απεργία δίψας, πως το βασανιστήριο στο οποίο τον έχουν υποβάλλει εξελίσσεται από ώρα σε ώρα στην πρώτη κρατική δολοφονία πολιτικού κρατούμενου απεργού πείνας από την μεταπολίτευση και μετά.

Η μανία του μαύρου μετώπου των ιμπεριαλιστών- της ντόπιας εξαρτημένης ολιγαρχίας- των πολιτικών εκπροσώπων της- των καναλαρχών- των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών και κάθε λογής φιλελεύθερων και ακροδεξιών απέναντι στον Δ. Κουφοντίνα είναι μνημειώδης τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα, μέσα σε αυτή την περίοδο όξυνσης της ταξικής αφαίμαξης και της κοινωνικής λεηλασίας η εκδικητική μανία της κυβέρνησης μεγαλώνει μέσα και από την υιοθέτηση μιας ακροδεξιάς, τουλάχιστον όσον αφορά ζητήματα κοινωνικών δικαιωμάτων και καταστολής, τακτικής και στρατηγικής σε σύμπνοια πάντα με τα πιο φασιστικά τμήματα του κρατικού μηχανισμού- αστυνομία, δικαστές- που εκφράζουν τα πιο αντιδραστικά τμήματα της εξαρτημένης άρχουσας τάξης και χτίζουν την κοινωνική συναίνεση πάνω στον αντικομμουνισμό και στην πάταξη του εσωτερικού εχθρού.

Ο αγώνας του Δ. Κουφοντίνα όσο και η επίθεση που εξελίσσεται απέναντι του αποτελούν τμήμα της συνολικότερης επίθεσης που εκφράζεται απέναντι στην εργατική τάξη και τον λαό, μέσα από το τσάκισμα των συλλογικών αγώνων και την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης μέσα στο πλαίσιο του λοκντάουν. Αιχμή της επίθεσης αποτελούν οι απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων της 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκέμβρη, η είσοδος των φασιστικών κρατικών συμμοριών στην κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ και οι 31 συλλήψεις των αγωνιζόμενων φοιτητών/τριων που διαμαρτύρονται ενάντια στο νόμο Κεραμεώς-Χρυσοχοϊδη και διεκδικούν το άνοιγμα των πανεπιστημίων με όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας αλλά και συνολικά η αστική κρατική και παρακρατική βία απέναντι στις οργανωμένες δυνάμεις του λαϊκού κινήματος ανεξαρτήτου ιδεολογικής και πολιτικής αναφοράς. Ο αγώνας του πολιτικού κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα, η συσπείρωση των κινηματικών δυνάμεων και η επισφράγιση της παρουσίας του εργαζόμενου λαού στον δρόμο, μέσα από την σταθερή και όλο και μαζικότερη παρουσία του, θέτει φραγμό στην κυβερνητική δολοφονική πολιτική που κατευθύνεται από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό,για να νικήσει η ζωή, για να νικήσει ο αγώνας του πολιτικού κρατούμενου αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα,έστω και την ύστατη στιγμή.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝA

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγωνιστή απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Κατάληψη Εργατικού Κέντρου – Καλέσματα Τρίτης 2/3

Καλούμε κάθε κάτοικο αυτής της πόλης που νοιώθει ότι ο αγώνας του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα αφορά πολλούς περισσότερους από τον ίδιο τον απεργό, που αντιλαμβάνεται τη σημασία να υπάρξουν ρωγμές και αναχώματα στην οξυμένη κρατική καταστολή,που ασφυκτιά από την εγκληματική, ταξική και κατασταλτική διαχείριση της πανδημίας από το κράτος να πλαισιώσει την κατάληψη του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης για να λειτουργήσει ως κέντρο αγώνα με αιχμή την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα και να το μετατρέψουμε μαζί με την Κατειλημμένη Πρυτανεία σε εστίες συντονισμένης αντίστασης.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:

Τρίτη 2/3 – 13.00 στην καμάρα και 18.00 στο λευκό πύργο

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ:

Τρίτη 2/3 στις 15.00 στο κατειλημμένο εργατικό κέντρο

 

 

 

 

 

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΕΚΡΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Τον Δεκέμβριο η κυβέρνηση περνάει τον νόμο με τίτλο «Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας», στον οποίο προβλέπεται ότι «απαγορεύεται η μεταγωγή σε αγροτικές φυλακές και στην ΚΑΥΦ σε όσους κρατουμένους έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα τρομοκρατίας». Ο νόμος είναι φωτογραφικός προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη μεταγωγή του Δ. Κουφοντίνα από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου όπου κρατούνταν. Λίγες μέρες μετά ο Δ. Κουφοντίνας μετάγεται όχι στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά στο Δομοκό, με απόφαση -φυσικά- της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου. Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ σπεύδουν να δικαιολογήσουν την καταστρατήγηση του νόμου, αλλά δεν το κάνουν επιτυχημένα με αποτέλεσμα σε κάθε ειδησεογραφικό μέσο να αναγράφονται άλλες γελοίες δικαιολογίες για την καθαρά πολιτική αυτή απόφαση. Στο έγγραφο που επιδόθηκε για τη μεταγωγή του Δ. Κουφοντίνα από την Κασσαβέτεια στο Δομοκό, φαίνεται ότι μετήχθη και στον Κορυδαλλό ώστε, όπως αναφέρει και ο ίδιος στην ανακοίνωση του, να τηρηθεί «αυτό που απαιτούσε ο φωτογραφικός νόμος για τις αγροτικές, που έφτιαξαν για να με εκτοπίσουν από αυτές».

Ήδη από τις πρώτες μέρες της απεργίας πείνας, ο πολιτικός κρατούμενος Δ. Κουφοντίνας κρατείται στην απομόνωση, σε ένα κελί, που το έχουν βαφτίσει θάλαμο νοσηλείας, με 24ωρη παρακολούθηση μέσω κάμερας. Η παρακολούθηση του εσωτερικού του κελιού, φυσικά, αποτελεί κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κρατουμένου.

Απέναντι του στέκεται το πιο μαύρο πρόσωπο της Εξουσίας: το ΠΡΟ.ΠΟ. και η αδίστακτη Νικολάου δε θέλουν φυσικά να παραδεχθούν ότι τιμωρούν τον Κουφοντίνα για την ανυποχώρητη στάση του τα 18 χρόνια που έχει παραμείνει στα κελιά της Δημοκρατίας, ότι τον θέλουν νεκρό. Οπότε στις ανακοινώσεις τους δε διστάζουν να αραδιάζουν εξοργιστικότατα ψέματα. Το ίδιο το ΠΡΟ.ΠΟ. εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ερωτά (!) ποιος νόμος παραβιάζεται και δείχνει σε κάθε τόνο ότι η στάση της κυβέρνησης είναι αδιάλλακτη.

Την ίδια στιγμή ακόμα και ο Συνήγορος του Πολίτη με επιστολή του στις 23/1 αναρωτιέται για πιο λόγο παραβιάστηκε η κείμενη νομοθεσία και ξεκινά έρευνα. Στην επιστολή του ο Συνήγορος ζητά στοιχεία για το κατά πόσο σύννομη είναι η μεταγωγή του Δ. Κουφοντίνα, ως προς την αιτιολογία, τη διαδικασία και την ειδικότερη τεκμηρίωση των αιτιών της παράκαμψης των νομίμων διαδικασιών, ενώ κάνει ξεκάθαρα λόγο για παράκαμψη της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών και των αποφάσεων αυτής για αναστολή των μεταγωγών, λόγω της πανδημίας. Τέλος καλεί την -υποτίθεται αναρμόδια!- κα. Νικολάου να δώσει στον κρατούμενο τα αντίγραφα των εγγράφων για τη μεταγωγή του, κάτι που η ίδια αρνήθηκε να κάνει, χωρίς φυσικά καμία δικαιολογία ή νόμιμα αποδεκτή αιτία. Η απάντηση από την κυβέρνηση στα ερωτήματα… δεν ήρθε ποτέ! Να πούμε εδώ ότι σε συνέντευξη του σχετικά με το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την εφαρμογή του νόμου περί διαδηλώσεων, λίγες μόνο πριν, ο Μ. Χρυσοχοΐδης εξήρε το ρόλο του “Συνηγόρου του Πολίτη” ως αυτού του οργάνου που ελέγχει την κρατική ασυδοσία και (υποτίθεται ότι) διενεργεί ανεξάρτητες έρευνες. Σε αυτόν τον ίδιο “Συνήγορο του Πολίτη”, λοιπόν, ο ίδιος δεν μπήκε καν στον κόπο να δώσει κάποια απάντηση…
Μπροστά σε αυτόν τον εμπαιγμό, στις 22/2, μετά από 46 μέρες απεργίας πείνας, ο Δ. Κουφοντίνας αποφασίζει να βγάλει τον ορό, ξεκινώντας και απεργία δίψας.

Σε αυτό τον αγώνα ο κομμουνιστής πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας δεν είναι μόνος. Τόσο για την προσωπική του στάση τόσα χρόνια μέσα στα κελιά της δημοκρατίας τους, που κάνει τη λέξη «αξιοπρέπεια» να φαντάζει λίγη, όσο και γιατί τα αιτήματα του μας αφορούν όλες και όλους. Όπως είχε γράψει και ο ίδιος σε παλιότερη ανακοίνωση του ο δικός του αγώνας μέσα στα κελιά δεν αφορά μόνο τον ίδιο, αφορά «την επίθεση στο δικαίωμα του λόγου και της έκφρασης, στα δικαιώματα του κρατούμενου, στα δικαιώματα του λαού.» Είναι ευθύνη όλων μας να σταθούμε δίπλα στους πολιτικούς κρατούμενους, απέναντι σε κάθε απόπειρα καταστρατήγησης των δικαιωμάτων τους, που στόχο έχει τόσο την εξόντωση των ίδιων, όσο και την εδραίωση ενός καθεστώτος εξαίρεσης για όλες και όλους τους αγωνιστές που μπορεί να βρεθούν στην θέση τους.

Μια κυβέρνηση που αξιοποιώντας την πανδημία περνάει αντιδημοκρατικους νόμους, που έχει γεμίσει μπάτσους τη χώρα, που επιτίθεται σε όποιον τολμάει να διαδηλώνει, που καταστρατηγεί ακόμα και το δικό της Σύνταγμα, που μπουκάρει χωρίς ένταλμα σε ταράτσες σπιτιών και δέρνει τους ιδιοκτήτες τους, που δέρνει ηλικιωμένους στην αυλή των σπιτιών τους, που βασανίζει φοιτητές μέσα στο πανεπιστήμιο, που συγκαλύπτει απροσχημάτιστα βιαστές και παιδεραστές, τώρα δολοφονεί.

ΚΑΘΙΚΙΑ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Ο απεργός πείνας δήλωσε ήδη ρητά την αντίρρηση του σε κάθε απόπειρα σίτισης του. Να τονίσουμε εδώ ότι πέρα από το ότι κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να μη συναινέσει σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη, άρνηση την οποία οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν, η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά) έχει και σε άλλες φορές πάρει ομόφωνη αρνητική απόφαση σχετικά με την πιθανότητα υποχρεωτικής σίτισης απεργών πείνας, σεβόμενη το στοιχειώδη κώδικα δεοντολογίας που οφείλουν να ακολουθούν οι γιατροί. Άλλωστε υπάρχει και σχετική διακήρυξη των Παγκόσμιων Ιατρικών Συνεδρίων, η οποία παίρνει ρητή θέση ενάντια σε κάθε προσπάθεια υποχρεωτικής σίτισης απεργών πείνας, την οποία χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη και αντιδεοντολογική (Μάλτα 1991, και αναθεωρήσεις Ισπανία 1992 και Ν. Αφρική 2006 WMV). Σε ανακοίνωση της η ΟΕΝΓΕ (Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος) στις 15/2/2021 αναφέρει:

“Με αφορμή την επιδείνωση της υγείας του κρατούμενου απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα, η ΟΕΝΓΕ δηλώνει άλλη μια φορά πως πάγια και σταθερή θέση των νοσοκομειακών γιατρών σε όλες ανεξαίρετα τις περιπτώσεις απεργίας πείνας είναι:

  1. Σύμφωνα και με την ισχύουσα νομοθεσία περί ιατρικής δεοντολογίας δεν νοείται ιατρική πράξη χωρίς την εκούσια συναίνεση του έχοντος ικανότητα καταλογισμού ασθενούς και παρά την θέλησή του.
  2. Ιδιαίτερα δε η αναγκαστική σίτιση θεωρείται βασανιστήριο σύμφωνα με αποφάσεις διεθνών ιατρικών συνεδρίων περί ιατρικής δεοντολογίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και του ΟΗΕ και της Διεθνούς Αμνηστίας.”

Αλλά φυσικά η Εξουσία δεν άργησε πολύ να βρει κάποιον πρόθυμο υποψήφιο βασανιστή. Σύμφωνα με την συνήγορο του απεργού πείνας, Ιωάννα Κούρτοβικ, ο Διευθυντής Μ.Ε.Θ. του νοσοκομείου Λαμίας «έχει, σε προηγούμενο στάδιο, δηλώσει, ότι αν το κρίνει αναγκαίο θα προβεί σε αναγκαστική σίτιση, ακόμη και με ακινητοποίηση».

Η απάντηση του κινήματος αλληλεγγύης προς αυτή τη χυδαία αυτή απειλή, αλλά και σε όσους γιατρούς ίσως σκεφτούν να την υλοποιήσουν, γελοιοποιώντας κάθε έννοια δεοντολογίας και ηθικής, είναι η ίδια με αυτή που έχει πολλαπλώς δώσει και ο ίδιος ο Κουφοντίνας: ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όποιον χαμογελάει κοιτώντας κατάματα το κρατικό θηρίο.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ (ΑΠΟ 8/1) ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:

ΤΡΙΤΗ 2/3, 13:00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ ΚΑΙ 18:00 ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ:

ΤΡΙΤΗ 2/3, 15:00 ΣΤΟ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)


ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δ.Κουφοντίνα

Καλούμε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δ.Κουφοντίνα απεργό πείνας από 8/1 και δίψας από 22/2, την Τρίτη 2/3 στις 13.30 στα Λιοντάρια.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΗΘΗ

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΙΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Αναρχικοί-ες


ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα

Πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα την Τρίτη 2/3 στις 6 μ.μ. από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Νίκη στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα και άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του

Αγώνας μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής

Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά

Δύναμη σε όσα άτομα δεν ξεχνούν, δεν σιωπούν και συνεχίζουν να αγωνίζονται

Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Κοινωνική Συναίνεση / [email protected]


ΒΟΛΟΣ

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον Απεργό Πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

ΝΑ ΠΑΥΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 2/3 18:30μμ.(Πλατεια Αγιου Νικολαου)

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ-ΔΙΨΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

Βολος, Συνελευση Αλληλεγγυης Στον Δημητρη Κουφοντινα


ΠΑΤΡΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Τρίτη 2/3 Κατάληψη Παραρτήματος

12 μ Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα

1 μμ Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

54 MEΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

Το κράτος δολοφονεί

Την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε συνθήκες εγκλεισμού, σε πρωτοφανείς καταστάσεις ελέγχου και απαγορεύσεων. Την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τις ζωές τους, ως αποτέλεσμα ενός κράτους που αρνείται πεισματικά να ενισχύσει τις υποδομές υγείας, παρά μόνο τις τσέπες των ιδιωτών. Την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τα σπίτια τους, αφού οι κόποι τους πωλουνται σε αρπακτικά ταμεία για ένα κομμάτι ψωμί. Την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι μένουν άνεργοι, στο κοινωνικό περιθώριο, χωρίς καμία ελπίδα επιβίωσης.

Την ώρα που δεκάδες χιλιάδες νέοι αποκλείονται από τα πανεπιστήμια, για να ταΐστουν ξεδιάντροπα οι χοντρές τσέπες των κολεγίων. Την ώρα που καταργούν κάθε άσυλο ελευθερίας, που καταστέλλουν κάθε κοινωνική διαμαρτυρία. Την ώρα που απαγορεύουν κάθε διαδήλωση, που βγάζουν παράνομη κάθε απεργία και κοινωνική διαμαρτυρία. Την ώρα που ιδρύουν συνεχώς ειδικά σώματα της αστυνομίας για τα σύνορα, τα πανεπιστήμια, για τις διαδηλώσεις (…και ποιος ξέρει τι άλλο θα δούμε ακόμα).

Την ώρα που επιβάλουν λογοκρισία στον τύπο, στην μουσική, ακόμα και στα κοινωνικά δίκτυα. Την ώρα που κρατούν φυλακισμένους χιλιάδες μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, χωρίς ρεύμα και νερό, μέσα στο κρύο, στο χιόνια και στη βροχή. Την ώρα που πνίγουν βάρκες προσφύγων, που τους υποβάλουν σε βασανιστήρια σε μυστικές φυλακές. Την ώρα που προετοιμάζονται για πόλεμο για τα συμφέροντα των εταιριών εξόρυξης και αγοράζουν πολεμικά όπλα δισεκατομμυρίων ευρώ. Την ώρα που ξεπουλούν τα λιμάνια, τις υποδομές, το ρεύμα, το νερό, τα δίκτυα, όλη την κοινωνική περιουσία. Την ώρα που εμπορευματοποιούν το δημόσιο χώρο, που δίνουν τις πόλεις, τα δάση, τις ακτές, τα βουνά στους ιδιώτες.

Την ώρα δηλαδή που το κράτος, το τσιράκι των μεγάλων αφεντικών, κλέβει τη ζωή, την περιουσία και τις ελευθερίες όλων μας, επιβάλλοντας ένα πρωτοφανές καθεστώς ανελευθερίας. Αυτή ακριβώς την ώρα αποφασίζουν να εκτελέσουν τον πρώτο πολιτικό κρατούμενο στην Ευρώπη μετά από 40 χρόνια.

Αυτή την ώρα αποφασίζουν να εκτελέσουν δημόσια το Δημήτρη Κουφοντίνα γιατί τόλμησε να ζητήσει την εφαρμογή ενός φωτογραφικού νόμου, που γράφτηκε εκδικητικά μόνο γι’ αυτόν. Αυτή την ώρα αποφασίζουν να σκοτώσουν έναν κρατούμενο, επειδή αγωνίζεται για να εφαρμοστεί έναν άδικος νόμος, επειδή το μόνο που ζητά είναι να γυρίσει στο υπόγειο κελί της φυλακής του.

Αυτή την ιστορική ώρα κάθε ίχνος δημοκρατικής νομιμοφάνειας πεθαίνει μαζί με τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Αποκαλύπτεται πως το κράτος είναι μια άθλια μηχανή που λειτουργεί με τον ηθικό νόμο της μαφίας. Δίκαιο για αυτούς είναι το δίκαιο των ισχυρών. Νόμος για το κράτος είναι η βούληση των αφεντικών.

Μέσα από χρυσοπληρωμένα ΜΜΕ επιχειρούν να επιβάλουν ως αλήθεια το απόλυτο ψέμα. Να κατασκευάσουν συναίνεση πάνω στο θάνατο ενός ανθρώπου. Να τον παρουσιάσουν ως ένα “τίποτα”, ένα “σκουπίδι”, μια ύπαρξη χωρίς δικαιώματα, ως ένα πρόσωπο που δεν του αξίζει να ζει. Προσπαθούν να κάνουν όλους εμάς ηθικά και πολιτικά συνενόχους στο έγκλημά τους. Δεν θα τους περάσει!

Πίσω από τους όρους “τρομοκράτης” και “δολοφόνος” πάνε να κρύψουν πως ένας άνθρωπος αγωνίζεται και πεθαίνει για όλους εμάς. Γιατί κάθε άνθρωπος που αποφασίζει να παλέψει με τη ζωή του για την ελευθερία, δεν παλεύει για τη δική του ελευθερία, παλεύει για τη ζωή και την ελευθερία όλων μας. Γιατί κάθε εξουσία που στερεί τις ελευθερίες, που παραβιάζει ακόμα και τους δικούς της νόμους, δεν στερεί την ελευθερία από έναν άνθρωπο, στερεί την ελευθερία από όλους τους ανθρώπους.

Δικαίως λοιπόν φοβούνται. Το κράτος, οι γνωστές πρεσβείες των μεγαλύτερων παγκόσμιων τρομοκρατών, δικαίως φοβούνται τον Δημήτρη Κουφοντία. Δικαίως επιθυμούν να τον εξοντώσουν. Όχι γιατί ως έγκλειστος μπορεί να κάνει κάτι πρακτικό που θα τους βλάψει αλλά γιατί η ηθική του στάση, η ανυποχώρητη, ανειρήνευτη και ατσαλένια άρνησή του να συνεργαστεί μαζί τους, τρίζει ήδη και θα τρίζει και στο μέλλον τα θεμέλια της εξουσία τους. Σκοτώνουν λοιπόν το Κουφοντίνα γιατί τους τρομάζει η κρυστάλλινη ηθική του στάση, το θάρρος του να βάλει το κεφάλι του στο στόμα του λιονταριού και να τους βγάλει τη γλώσσα.

Η δολοφονία του Δημήτρη Κουφοντίνα επικυρώνει την ριζική αναβάθμιση του ιδεολογικού-ταξικού πολέμου με τον πλέον ωμό και κυνικό τρόπο. Γι’ αυτό και σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ο κόσμος του αγώνα πρέπει να αντιληφθεί την ιστορική διάσταση της στιγμής. Την ευθύνη της σιωπής και το καθήκον της δράσης. Οφείλει να ξεχυθεί στους δρόμους, να κάνει ξεκάθαρο πως το κράτος δολοφονεί κόντρα στο νομό και πως αυτή τη δολοφονία του θέλει να την επιβάλλει ως τη νέα κανονικότητα. Μέσα σε αυτές τις ζοφερές συνθήκες, όπου οι νόμοι εφαρμόζονται από την εξουσία επιλεκτικά και κατά το δοκούν, όπου οι όροι του κοινωνικού συμβολαίου ξαναγράφονται προς το χειρότερο, η δημοκρατία για την οποία τόσο ξεδιάντροπα μιλούν, δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια μακιγιαρισμένη τυραννία. Ένα κράτος πάνω και από τους δικούς του νόμους δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα κράτος εγκληματία.

Ας μην έχουμε αυταπάτες. Σήμερα είναι ο Κουφοντίνας, χτες ήταν ο μετανάστης, αύριο θα είμαστε όλοι/ες που συνεχίζουμε να αρνούμαστε τη συναίνεσή τους. Όσο υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αγωνίζονται για ζωή και ελευθερία, όσο υπάρχουν ακόμα αυτοί/ες που δεν υποτάσσονται, που δεν υπακούν στις προσταγές της εξουσίας, θα τρομάζουν. Όσο το κράτος είναι αναγκασμένο να σκοτώνει σημαίνει πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι.

Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους

Τρίτη 2/3 Κατάληψη Παραρτήματος

12 μ Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα

1 μμ Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης Στον Απεργό Πείνας Δ. Κουφοντίνα (Πάτρα)


ΚΕΡΚΥΡΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Αυτοί που φτωχοποιούν την κοινωνική βάση, καταστέλουν την νεολαία, συγκαλύπτουν και στηρίζουν παιδεραστές ευθύνονται για τους 7.000 νεκρούς της πανδημίας.

Είναι οι ίδιοι που δολοφονούν τον απεργό πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Τρίτη 2 Μαρτίου στις 17:00

Πλατεία Ανουτσιάτα
Κέρκυρα

Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΤΡΙΤΗ 2/3 18:00 ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ

Τα εικοσιτετράωρα που ζούμε δεν είναι μόνο κρίσιμα για τη ζωή του απεργού πείνας και δίψας αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα, αλλά για όσους και όσες αγωνίζονται. Γιατί όσο τούς αφήνουμε να τσαλαπατούν τα δικαιώματα και τη ζωή κάποιων, τούς αφήνουμε να κάνουν το ίδιο και σε εμάς. Και είναι κάτι που το βιώσαμε με τα εξωφρενικά πρόστιμα και τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας και διαδηλώσεων. Η μέχρι και τελευταίας στιγμής συνεπής ρητορική της κυβέρνησης σχετικά με τον δίκαιο αγώνα του Δ. Κουφοντίνα είναι ξεκάθαρη απόδειξη ότι το κράτος όχι μόνο επιδιώκει τον θάνατο του απεργού, αλλά αποποιείται τις πολιτικές του ευθύνες ρίχνοντας το φταίξιμο στον ίδιο τον απεργό (όπως άλλωστε κάνει και με την ατομική ευθύνη για την εξέλιξη της πανδημίας).

Παράλληλα, έχει ήδη προετοιμαστεί για το πώς μέσω αυτού θα συσπειρώσει όλο τον (ακρο)δεξιό και συντηρητικό οχετό αυτής της κοινωνίας για να βγει αλώβητο από αυτή την τεράστια τομή που επιχειρεί ιστορικά. Τον θάνατο δηλαδή ενός απεργού πείνας που στέκεται απέναντι σε ένα σύστημα που μάς σπρώχνει σταθερά στην εξαθλίωση. Όποιος/α δεν παίρνει θέση τώρα, έχει ήδη διαλέξει με ποια πλευρά είναι. Αυτή του τέρατος.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΕ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ, ΔΕΡΝΕΤΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ


ΛΑΜΙΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγωνιστή απεργό πείνας Δ.Κουφοντίνα

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΒΡΩΜΑΕΙ ΦΑΣΙΣΜΟ

Την Παρασκευή, 8/1/21, ο Δ.Κ. ξεκινάει απεργία πείνας με αίτημα τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Σήμερα,διανύει την 54η ημέρα απεργίας πείνας ,ενώ από τη Δευτέρα,22/2,έπειτα από δική του απαίτηση,του αφαίρεσαν και τον ορό ενυδάτωσης ξεκινώντας έτσι και απεργία δίψας.Στο σημείο αυτό,έπειτα από ανεπανόρθωτες βλάβες που έχουν προκληθεί στον οργανισμό του, η κατάσταση του είναι εξαιρετικά κρίσιμη και η ζωή του κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή.Το αίτημα του Δ.Κουφοντίνα αφορά την εφαρμογή του νομοσχεδίου που ψήφισε η ΝΔ τον περασμένο Δεκέμβρη,το οποίο προβλέπει τη μεταφορά κρατουμένων που έχουν καταδικαστεί για “τρομοκρατία”,από τις αγροτικές φυλακές της χώρας,στις φυλακές απ΄όπου και ξεκίνησαν να εκτίουν την ποινή τους.Σύμφωνα μ’ αυτό,ο απεργός θα έπρεπε να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού , όπου και εξέτιε τα 16 από τα 18 χρόνια του εγκλεισμού του.Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση, παραβαίνοντας τον ίδιο της το νόμο, τον μετέφερε στις φυλακές Δομοκού.
Τις τελευταίες μέρες,σύσσωμη η ΝΔ,ο ίδιος ο πρωθυπουργός και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ,διαδίδουν ψεύδη ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν έχει ασκήσει τις νόμιμες διαδικασίες για την μεταφορά του στον Κορυδαλλό και ότι ο ίδιος διαλέγει την αυτοχειρία. Σύμφωνα με τη δικηγόρο του,Ι.Κούρτοβικ,ο Δ.Κ. προτού ξεκινήσει την απεργία πείνας, άσκησε όλα τα νόμιμα ένδικα μέσα (αίτηση για μεταγωγή του στον Κορυδαλλό,αντίγραφο της απόφασης μεταγωγής του) τα οποία δεν έχουν απαντηθεί έως και σήμερα. Η μεταχείριση του συγκεκριμένου κρατούμενου,από τη ΝΔ και την εγχώρια Φαμίλια,αποδεικνύει το εκδικητικό προσωπείο του “κράτους δικαίου” που οι ίδιοι ευαγγελίζονται, στους πολιτικούς τους αντιπάλους και προς όσους επέλεξαν το δρόμο της κοινωνικής αντίστασης. Οι εντεταλμένοι της πρεσβείας των Η.Π.Α και οι ντόπιοι εξουσιαστές, δεν αρκούνται στα 11 φορές ισόβια στα οποία έχει καταδικαστεί ο Δ. Κ. αλλα θέτουν σε ισχύ την θανατική ποινή.
Εμείς ,έχοντας επιλέξει να είμαστε αλληλέγγυοι/ες στους καταπιεσμένους/ες και υπερασπιζόμενοι κάθε μορφή αντίστασης ενάντια στην κρατική βαρβαρότητα,στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα του Δ.Κ. για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς και κάθε αγώνα κρατουμένων ενάντια στις ασφυκτικές συνθήκες των σύγχρονων κολαστηρίων. Στην περίπτωση τραγικής κατάληξης του αγώνα του, με δεδομένη την οριακή κατάστασή του, θα πρόκειται για τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ευρώπη μετά απο τέσσερις δεκαετίες και η ευθύνη θα βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση ,τον υπουργό καταστολής Μ.Χρυσοχοίδη και τη γ.γ αντεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Δ.Κ.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ

Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Λαμίας


ΒΕΡΟΙΑ

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Δ. Κουφοντίνα

Η αιχμαλωσία και ο εγκλεισμός, ντροπή για οποιαδήποτε κοινωνία θέλει να προτάσσει δημοκρατία και ελευθερίες, καθιστούν τους φυλακισμένους έρμαια των φασιστικών ορέξεων των κάθε λογής συμμοριών που διαχειρίζονται την εξουσία. Η εκδικητική συμπεριφορά του κράτους δεν έχει άλλο τέλος από αυτό της εξόντωσης των ομήρων του, και θα συνεχίσει στους επόμενους που θα βρεθούν στα χέρια τους.

Οι συνεχόμενοι βασανισμοί, τιμωρίες, εξευτελισμοί της αξιοπρέπειας των αιχμαλώτων τους, ειδικά αυτών που έχουν στοχοποιήσει, μας κάνουν σαφές ότι οι εξουσιαστές δεν θα χορτάσουν ποτέ με την εφαρμογή των σκληρότερων κατασταλτικών νόμων τους, η λογική τους είναι αυτή του κυρίαρχου, ο αιχμάλωτος θα υποφέρει στα χέρια του δυνάστη μέχρι να τσακιστεί.

Οι φυλακισμένοι που υψώνουν τις φωνές τους, μάχονται σε αυτή την άγρια και βάρβαρη συνθήκη με όλα τα μέσα που διαθέτουν, αμέτρητες φορές πια με το ίδιο τους το σώμα, την ίδια τους τη ζωή – απεργίες πείνας, εξεγέρσεις. Κατά καιρούς το κτήνος φτάνει και παραδέχεται τις δολοφονικές του διαθέσεις, αλλιώς απλά περηφανεύεται που μπορεί να επιδεικνύει την παντοδυναμία του, όπως εντός έτσι και εκτός των τειχών.

Οι μεθοδευμένες εκδικητικές και τιμωρητικές ενέργειες εναντίον του Δ. Κουφοντίνα, απεργό πείνας από 8/1, και οι οποίες προσπερνούν με χαρακτηριστική άνεση νόμους και δικαιώματα που δήθεν έχουμε, έχουν σαφή στόχο την ταπεινωτική εξόντωσή του.

Οι αγώνες των φυλακισμένων για αξιοπρέπεια και ελευθερία είναι αγώνες όλων μας, η φωνή μας κοινή.

Να γκρεμίσουμε τα τείχη που χτίζουν οι εξουσίες για να ελέγχουν και να καθορίζουν τις τύχες μας για όφελός τους. Κάτω τα χέρια από τους φυλακισμένους

Μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής

Αλληλεγγύη-Αξιοπρέπεια-Εξέγερση

Αναρχική ομάδα μπαρούτι

 

Μοιραστείτε το άρθρο