Η κυβερνώσα ακροδεξιά ΝΔ δηλώνει κυνικά ότι δολοφονεί τον Κουφοντίνα!

Με μία αλήστου μνήμης ανακοίνωσή της, κατάπτυστη για το ύφος και τη στόχευσή της, η ακροδεξιά κυβερνώσα ΝΔ αραδιάζει προκλητικά και κυνικά ένα σωρό ψέματα σχετικά με το αίτημα του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μετά από 52 μέρες απεργία πείνας, βγαίνει και λέει ότι ζητάει «να επιλέξει εκείνος την φυλακή στην οποία θα εκτίσει την ποινή του», «να επιλέξει εκείνος τη φυλακή κράτησής του» και μάλιστα «υπό την απειλή της αυτοχειρίας». Ζητάει «προνομιακή μεταχείριση» κατά «παραβίαση της έννομης τάξης». Ενώ «θα μπορούσε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τη μεταγωγή του», «αλλά δεν το κάνει κι εκβιάζει».

Ιδού και ο νόμος που δεν εφαρμόζουν οι ίδιοι που τον έφτιαξαν φωτογραφικά για τον Κουφοντίνα

Τόσα ψέματα μέσα σε πέντε σειρές! Αποκρύβει το γεγονός, όπως έχει δώσει ντιρεκτίβες να κάνουν το ίδιο και τα προπαγανδιστικά της ΜΜΕ, ότι αυτό που ζητάει ο Δ. Κουφοντίνας είναι η εφαρμογή ακριβώς του νόμου, που φωτογραφικά έφερε για τον ίδιο μόλις έγινε κυβέρνηση. Αφού ακύρωσε τη δυνατότητα έκτισης της ποινής του σε αγροτικές φυλακές (ήταν στην Κασσαβέτεια Βόλου) και ο δικό της νόμος αναφέρεται σε επαναφορά του στις προηγούμενες φυλακές που ήταν (Κορυδαλλού), μόνο κάτι τέτοιο δεν έκανε – τον μετέφερε στις φυλακές Δομοκού (Λαμία)!

Όσο για τη δυνατότητά του να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη, αν η

Το έγγραφο της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. Σ. Νικολάου, με το οποίο αρνείται να παράσχει τα στοιχεία μεταγωγής του Δ. Κουφοντίνα.

κατάσταση δεν ήταν τραγική μόνο γέλια θα προκαλούσε αυτό το επιχείρημα. Κι αυτό γιατί, για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει η υπεράσπισή του να λάβει όλα τα έγγραφα της απόφασης μεταγωγής του, που όμως δεν της δίνονται επικαλούμενοι τα προσωπικά δεδομένα (της αναφοράς σε αυτήν στοιχείων και άλλων κρατουμένων)!

Προς τι όμως αυτή η ανακοίνωση, την ώρα που βοά ο τόπος από τις τόσες εκκλήσεις και τις κινητοποιήσεις εδώ και μέρες για να σωθεί η ζωή του;

Διατυπώνει ένα λόγο που απευθύνεται αποκλειστικά στο εκλογικό σώμα της συντηρητικής παράταξης, ενταγμένου στην πολιτική του ιδεολογικού αναχώματος προς κάθε αντιπολιτευόμενη φωνή και στάση. Την ώρα που ξεχειλίζει η γενική δυσαρέσκεια της πληττόμενης κοινωνίας από την αστυνομική διαχείριση της πανδημίας, την κοινωνική πολιορκία, το πολιτικό λοκντάουν. Είναι το μήνυμα ότι κανένας δεν θα γλυτώσει από το νέο ολοκληρωτισμό που επιβάλει η κυβέρνηση σε ολόκληρη την κοινωνία!

Δείτε όλη την ανακοίνωση που βρίθει ορθογραφικών λαθών (τα τονισμένα στοιχεία), του κόμματος των… «αρίστων»!

“Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωναν σήμερα υπερ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δ.Κουφοντίνα υπό το σύνθημα «όταν οι αντάρτες θα μπαίνουν στην Αθήνα το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα».

Ενας από τους πρώτους νόμους της κυβέρνησής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να δώσει ειδικά προνόμια στον Δ, Κουφοντίνα. Και σήμερα έρχεται ο κ.Τσίπρας και αντι να ζητήσει από τον καταδικασμένο να διακόψει την απεργία πείνας, καλεί την κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημά του να επιλέξει εκείνος την φυλακή στην οποία θα εκτίσει την ποινή του.

Σε ένα Κράτος Δικαίου, ο νόμος ισχύει για όλους, ακόμη και για εκείνους που τους περιφρονούν, δεν δείχνουν ίχνος μεταμέλειας και προσβάλουν τη μνήμη των θυμάτων τους, κάνοντας επιδεικτικά βόλτες στα σημεία που τα δολοφόνησαν. Δεν είναι δυνατόν, όμως, ο Δ.Κουφοντίνας να επιλέξει εκείνος τη φυλακή κράτησης του υπό την απειλή της αυτοχειρίας. Θα μπορούσε να προσφυγει στη Δικαιοσύνη για τη μεταγωγή του, αλλά δεν το κάνει κι εκβιάζει.

Με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου και στις ανθρωπιστικές αξίες, παρέχεται στον κατάδικο κάθε δυνατη ιατρική φροντίδα. Προνομική μεταχερίσιη όμως και παραβίαση της έννομης τάξης δεν είναι δυνατόν να ζητείται και μάλιστα από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.”

Μοιραστείτε το άρθρο