Ζητάνε στήριξη οι αυτοαπασχολούμενοι στην εστίαση – Επιστολή τους σε φορείς

Με την συγκεκριμένη επιστολή επιθυμούμε να σας υπενθυμίσουμε την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι στον χώρο της εστίασης, αλλά και να επισημάνουμε την πλήρη απουσία μέτρων στήριξης από πλευράς της πολιτείας. Δεν είμαστε ούτε μισθωτοί, ούτε εργοδότες. Όσοι βρισκόμαστε σε αυτή την ιδιαίτερη κατηγορία του κλάδου παλεύουμε να κρατήσουμε βιώσιμους τους χώρους εργασίας μας, είτε δουλεύοντας μόνοι μας, είτε όλοι μαζί τις επιχειρήσεις μας. Ζούμε το παράδοξο να μας ζητάει η πολιτεία να είμαστε ακέραιοι ως προς τις υποχρεώσεις μας (πχ ασφαλιστικές εισφορές ΕΦΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ)  αλλά ταυτόχρονα μας αποκλείει από κάθε μέτρο στήριξης όπως η δυνατότητα παροχής επιδόματος. Προφανώς θα γνωρίζετε ότι λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που βιώνουμε τη τελευταία δεκαετία η αυτοαπασχόληση αποτέλεσε ουσιαστική διέξοδο για αρκετούς εργαζομένους στον κλάδο, για τους οποίους δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία μέριμνα.   

Στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση των προηγούμενων ετών έρχεται να προστεθεί η υγειονομική κρίση. Από την αρχή της πανδημίας οι επιχειρήσεις μας έχουν αναγκαστεί να κλείσουν ή να λειτουργούν υπό καθεστώς πολύ αυστηρών περιορισμών. Το μέλλον των εργαζομένων του κλάδου διαφαίνεται δυσοίωνο. Χιλιάδες συνάδελφοί μας οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην ανεργία και την εξαθλίωση. Παρά την δυσχερή οικονομική μας κατάσταση δεν ζητούμε να ανοίξουμε τις επιχειρήσεις μας. Όλοι και όλες μας θεωρούμε ότι προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας. Για να συμβεί αυτό εκτός από ουσιαστικά υγειονομικά μέτρα απαιτείται ουσιαστική οικονομική στήριξη.  

Για τους παραπάνω λόγους απαιτούμε:  

 1.     Μηνιαίο επίδομα ως φυσικά πρόσωπα ανά ασφαλιζόμενο (ΕΦΚΑ ΟΑΕΕ) στο πλαίσιο της αναστολής εργασίας. 

 2.     Πλήρη επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών ( αυτασφάλισης) αναδρομικά τους μήνες αναστολής λειτουργίας ( Μάρτιο 2020- Γενάρη 2021)  

3.     Παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας μη μισθωτών για ολόκληρο το έτος 2021 . 

4.     Υποχρεωτική μείωση 40% του ενοικίου των κατοικιών για κάθε ΕΦΚΑ όπως ισχύει για τους μισθωτούς .  

5.      Πάγωμα της διακοπής ηλεκτροδότησης , ύδρευσης , θέρμανσης στις επιχειρήσεις και στις κατοικίες 

6.      Πάγωμα των εξώσεων για την καθυστέρηση καταβολής ενοικίου σε επιχειρήσεις και κατοικίες. 

 

Αναμένουμε την απάντηση σας και την θετική ανταπόκριση στα αιτήματα μας. 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

 

Μοιραστείτε το άρθρο