ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία χιλιάδων στο κέντρο, 27/2 ΦΩΤΟς

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

51 ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ – 6Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΨΑΣ

Με τα συνθήματα: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», «Οι ζωές των κρατούμενων μετράνε», χιλιάδες συγκεντρωμένοι στην πλατεία Συντάγματος έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, κινήθηκανστον δρόμο μπροστά από τη βουλή στον Άγνωστο Στρατιώτη και πραγματοποίησαν πορεία προς την Ομόνοια. Αρκετοί κατευθύνθηκαν στην πλατεία Εξαρχείων όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση φωνάζοντας συνθήματα για τον απεργό πείνας (51η μέρα) και δίψας (6η μέρα) και το δίκαιο αίτημά του να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και να σωθεί η ζωή του που πλέον κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή.

Οι ώρες που διανύουμε είναι οι τελευταίες, πριν η Ελλάδα καταταχτεί στις χώρες όπου πεθαίνουν κρατούμενοι απεργοί πείνας. Ως δικηγόροι και νομικοί επιστήμονες, κινητοποιηθήκαμε μπροστά στον κίνδυνο της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής ενός κρατούμενου αμετάκλητα καταδικασμένου, του Δημήτρη Κουφοντίνα, που διεκδικεί με το σώμα του ένα νόμιμο και εύλογο αίτημα, σχετιζόμενο αποκλειστικά με την έκτιση της ποινής του. Αυτό αναφέρουν οι 1000+ δικηγόροι και νομικοί της “Έκκλησης” για τον απεργό πείνας και δίψας Δ. Κουφοντίνα, που ήταν στην κεφαλή της σημερινής κινητοποίησης στην Αθήνα – και δεν χτυπήθηκε όπως οι συγκεντρώσεις των προηγούμενων ημερών που επιχειρούσαν συλλογικότητες του αντιεξοπυσιαστικού χώρου.

https://new.infolibre.gr/2021/02/27/1000-dikigoroi-kai-nomikoi-tis-ekklisis-gia-ton-d-koyfontina-kaloyn-se-sygkentrosi-sto-syntagma-savvato-12-00/

Μοιραστείτε το άρθρο