Ζδούκος: Επιδεινούμενη η κατάσταση του Δ. Κουφοντίνα – Αποφασισμένος να συνεχίσει

Ο θεσσαλονικιός γιατρός τον είδε σήμερα το μεσημέρι και όπως είπε στο infolibre: οδηγούμαστε στον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα ή στον πρώτο που θα επαναφέρουν για να τον κρατούν στη ζωή, χωρίς την ικανοποίησή των αιτημάτων του. Και τα δύο είναι εκτροπή πλέον από τα δεδομένα Δημοκρατίας μετά τη Χούντα.

Ο Θοδωρής Σδούκος ένας εκ των δύο γιατρών επιλογής του ίδιου του Δημήτρη Κουφοντίνα τον είδε σήμερα το μεσημέρι στην εντατική του Γενικού νοσοκομείου Λαμίας, μας λέει.

“Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι σε σταθερά επιδεινούμενη κλινική κατάσταση. Άρχισε να κάνει και πτώση πίεσης λόγω μη λήψης υγρών. Νοιώθει και ζάλη είναι αποφασισμένος όμως να συνεχίσει.

Δεν έχει ασκηθεί κάποια βία επάνω του, αυτό μου το ξεκαθάρισε, είτε από γιατρούς είτε κάποια ενέργεια χωρίς τη θέληση του.

Τον ενημέρωσα για όλες τις κινήσεις και δράσεις αλληλεγγύης που γίνονται αυτές τις τελευταίες ημέρες, αλλά και για την κυβερνητική αδιαλλαξία που εξακολουθεί να υπάρχει.

Η εκτίμησή μου δεν είναι αισιόδοξη Βλέπω ότι η κυβερνητική γραμμή είναι αδιάλλακτη και η πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα μπορούσε να παρέμβει, δεν παρεμβαίνει. Τα χιλιάδες tweets του κόσμου και τα κείμενα όπως της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, νομικών, ανθρώπων της τέχνης κλπ δεν έχουν φέρει κάποιο απτό αποτέλεσμα.

Άρα οδηγούμαστε στον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα ή στον πρώτο που θα επαναφέρουν κι αυτό θα γίνεται παρά τη θέλησή του. Δηλαδή θα προσπαθούν να τον κρατούν στη ζωή, χωρίς την ικανοποίησή των αιτημάτων του. Και τα δύο είναι εκτροπή πλέον από τα όποια δεδομένα είχε η Δημοκρατία μετά την πτώση της χούντας.”

Μοιραστείτε το άρθρο