ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Συγκέντρωση υπογραφών:

Μέσα στο καλοκαίρι που μας πέρασε και με συνοπτικές διαδικασίες, δρομολογήθηκε η δημιουργία  μονάδας επεξεργασίας και διαχείρισης επικίνδυνων τοξικών και μη αποβλήτων δίπλα στη ΒΙ.ΠΕ. στο Σταυροχώρι.  Η θετική γνωμοδότηση, στο  προ ημερησίας διάταξης θέμα από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς και από την Περιφέρεια, χωρίς να ενημερωθούν οι κάτοικοι της περιοχής και χωρίς να έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στη διαβούλευση, αποτελεί τεράστιο ατόπημα και σκανδαλώδη αντιδημοκρατική ενέργεια!

Eμείς οι Πολίτες του Κιλκίς, είμαστε κάθετα αντίθετοι στην εγκατάσταση αυτού του εργοστασίου. Δε θα επιτρέψουμε να μετατραπεί ο τόπος μας σε χώρο μεταφοράς, επεξεργασίας και ενταφιασμού τοξικών αποβλήτων  πάσης φύσεως, από όλη την Ελλάδα. Είναι προκλητικό να αδειοδοτείται  μια τέτοιου είδους μονάδα στο κέντρο του Νομού Κιλκίς δίπλα σε εργοστάσια όπου εργάζονται χιλιάδες άνθρωποι και παράγονται μεταξύ άλλων πολλά τρόφιμα, ενώ στη γύρω περιοχή ζουν χιλιάδες συμπολίτες σε πολύ κοντινές αποστάσεις και δίπλα σε καλλιέργειες!

Η δημιουργία μιας τέτοιου είδους μονάδας μόνο κινδύνους, προβλήματα και δυσφήμηση θα επιφέρει στην περιοχή μας, στην ποιότητα της ζωής μας, στα προϊόντα μας και σε οποιαδήποτε προοπτική βιώσιμου μέλλοντος! Ζούμε σε μια χώρα που δυστυχώς δεν υπάρχουν ή δεν λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για το Περιβάλλον και τα αποτελέσματα τα βιώνουμε σε πολλές περιοχές  που αποτελούν
υποβαθμισμένες ζώνες ρύπανσης, τις περισσότερες φορές με την ανοχή και την συγκάλυψη των ρυπαντών από πλευράς Πολιτείας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Γι’ αυτό δε θα συναινέσουμε στην προαναγγελθείσα καταστροφή του Ν. Κιλκίς που προσπαθούν να τον χαρακτηρίσουν ως Ζώνη Υποβαθμισμένου Τοπίου για να μετατραπεί ο τόπος μας σε χωματερή τοξικών αποβλήτων και κάθε είδους δραστηριοτήτων καταστροφής της φύσης. Μπροστά σε αυτήν την απειλή καλούμε όλους τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής να συστρατευτούμε για να αποτρέψουμε τους σχεδιασμούς που απειλούν τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας!

Οι Κιλκισιώτες όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα δεν θα αφήσουμε  να καταστρέψουν τον τόπο  μας και τις ζωές μας!

Πηγή: ψήφισμα συγκέντρωσης υπογραφών

Μοιραστείτε το άρθρο