46Η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ Ύστατη έκκληση για δικαιοσύνη!… ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΨΑΣ!

18:00 

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζήτησε από τους γιατρούς της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας να του αφαιρέσουν τον ορό ενυδάτωσης.

Η ζωή πλέον του απεργού πείνας και δίψας βρίσκεται σε οριακό σημείο, σύμφωνα με γιατρούς του…

Η ακροδεξιά κυβέρνηση με την πολιτική της έντασης και την γενικευμένη καταστολή σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα, προς τον Δημήτρη Κουφοντίνα δείχνει το πιό κυνικό πρόσωπο της εξουσίας και των προθέσεών της έναντι όλης της κοινωνίας!


Καλώντας τη δικαιοσύνη, στο όριο ζωής και θανάτου

Των Νίκου Γιαννόπουλου, Χριστίνας Κυδώνα και Θοδωρή Φέστα (*)

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πρόκειται να πεθάνει. Η απεργία πείνας, κυρίως στα τελευταία της στάδια, έχει κάτι ιερό: Στο κατώφλι μεταξύ ζωής και θανάτου, σε μια σιωπή, ένα σώμα επιλέγει να σβήσει μέσα στον κόσμο, κάτισχνο και αδύναμο, για να υπερασπιστεί ένα δικαίωμα. Τι το οδηγεί; Ένα πείσμα; Κάτι το αμετανόητο; Τι είναι αυτό που παίζεται σε αυτήν την οριακή στιγμή;

Ο  Δημήτρης Κουφοντίνας σβήνει μέσα στον κόσμο για να καλέσει τη δικαιοσύνη. Αλλά ο νόμος και η δικαιοσύνη έχουν αποσυρθεί. Αν υπήρχε δικαιοσύνη, θα τον μετέφεραν στα υπόγεια των φυλακών του Κορυδαλλού. Όμως οι θεματοφύλακες του νόμου απουσιάζουν, απασχολημένοι με το να σαπίζουν στο ξύλο και  να συλλαμβάνουν όσους βγαίνουν στο δρόμο, ακριβώς …για να τον υπερασπιστούν. Η δικαιοσύνη απουσιάζει και οι θεματοφύλακες του νόμου βαφτίζουν «φιλο- τρομοκράτες» όσους υπερασπίζονται τον αγώνα που δίνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας με το σώμα του για τα δικαιώματα των κρατουμένων: για να μην είναι κανένας κρατούμενος αναλώσιμος. Η δικαιοσύνη απουσιάζει και οι θεματοφύλακες του νόμου εξωθούν έναν απεργό πείνας επί 45 μέρες, αντιμέτωπο ήδη με λοίμωξη στην εντατική, σε μια ζωή με βαριές, μη αναστρέψιμες βλάβες – ή στο θάνατο.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, όσοι υπερασπιζόμαστε την απεργία πείνας, όσοι συλλαμβάνονται διαμαρτυρόμενοι, δεν κάνουμε τίποτα περισσότερο παρά να καλούμε τη δικαιοσύνη να εμφανιστεί. Αν η δικαιοσύνη δεν εμφανιστεί, ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα πεθάνει.

Η στιγμή είναι ιερή. Και απαιτεί τη μέγιστη δυνατή εγρήγορση.

* Μέλη του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

ΕΚΚΛΗΣΗ ΚΩΣΤΑ ΓAΒΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Απευθύνω έκκληση στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με βάση τις αρχές του ανθρωπισμού, να τηρήσει την υποχρέωσή του στο πλαίσιο του κράτους δικαίου και των νόμων και να διατάξει την επιστροφή του καταδικασμένου κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα στη φυλακή όπου εξέτιε την ποινή του, δηλαδή στις Φυλακές Κορυδαλλού.

 

Μοιραστείτε το άρθρο