#Me(dia)Too
MME και σεξουαλική παρενόχληση

Σεξιστικός λόγος και σεξιστικές διακρίσεις στον χώρο εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης όπως και σεξουαλικές παρενοχλήσεις που αν και είναι γνωστές σε πολλούς παραμένουν στο “σκοτάδι” της …ενημέρωσης: Το δικό μας #Me(dia) Too. Οι ίδιες οι εργαζόμενες στον χώρο της Ενημέρωσης ανοίγουν τον διάλογο…σε μία διαδικτυακή εκδήλωση που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και τη δημιουργία πλαισιίου προκειμένου να αρχίσουν να φωτίζονται οι σκιές και στον χώρο των ΜΜΕ.

Σε διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης στις 8 Μάρτη, μέρα της γυναίκας, και της συγκέντρωσης στις 2μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος, καλούν οι Financial Crimes. Το ελληνικό #MeToo που ξεδιπλώνεται τις τελευταίες εβδομάδες μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου αποκαλύπτει την κυριαρχία του σεξισμού στους χώρους της εργασίας, αλλά και την διάθεση να μπει φρένο σε αυτήν την κατάσταση.

Τα ΜΜΕ δεν είναι η εξαίρεση αυτού του κανόνα. Αντιθέτως. Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις, οι σεξιστικές διακρίσεις και ο εργασιακός εκφοβισμός είναι καθημερινότητα για τις γυναίκες του κλάδου μας. Απέναντι σε εκδότες, καναλάρχες, μεγαλοδημοσιογράφους και κάθε λογής golden boys, έχουμε να δώσουμε μάχες συλλογικά για να τελειώνουμε με τον σεξισμό.

Την ίδια στιγμή βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την λογοκρισία και στο ζήτημα του αποκαλύψεων του #MeToo. Οι «παραγγελίες» έρχονται από ψηλά και ζητούν συγκάλυψη.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έχουμε να παίξουμε ρόλο ώστε οι διαρκείς πιέσεις να προφυλαχτούν οι πλούσιοι (εκ)βιαστές να πέσουν στο κενό.Όλα αυτά θα τα συζητήσουμε με τις:

Ιωάννα Ηλιάδη, δημοσιογράφος

Άννα Κωνσταντακάκη, δημοσιογράφος

Αργυρώ Γιαννουδάκη, δημοσιογράφος

Ειρήνη Γιανναρά, παραγωγός ΕΡΤ

Λένα Βερδέ, δημοσιογράφος, μέλος ΔΣ ΕΣΠΗΤ

Η εκδήλωση θα προβληθεί από την σελίδα μας στο fb Financial Crimes – ΜΜΕ και θα πραγματοποιηθεί μέσω zoom.

Στο zoom μπορείτε να συνδεθείτε με το link:

https://us02web.zoom.us/j/81077201511?pwd=UmJKOG1pd1YyOVNUV2hrNmtrT05mUT09

Ή με τους κωδικούς:

Meeting ID: 810 7720 1511

Passcode: 192632

Μοιραστείτε το άρθρο