Συνέντευξη Τύπου για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, Δευτέρα 8/2 στις 12:00


 

Η πρωτοβουλία υποστήριξης του αιτήματος του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα, για άμεση μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού πραγματοποιεί Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Στη συνέντευξη Τύπου, παρεμβαίνουν μέλη της κοινωνίας των πολιτών της Θεσσαλονίκης, που υποστηρίζουν το αίτημα του απεργού πείνας για την άμεση μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού, δίκαιη μεταχείριση και ικανοποίηση του αιτήματός του για εφαρμογή του νόμου, δίχως διακρίσεις.

Αγαπητός Θανάσης, Εκπαιδευτικός, μέλος του Γ.Σ. του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ, περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας

Αετόπουλος Γιώργος Τραγουδοποιός

Γρηγοριάδης Παναγιώτης, Δημοσιογράφος – πρώην απεργός πείνας

Θεοδωρίδης Φώτης. Τραγουδιστής

Κεραμειδά Ντία. Εκπαιδευτικός- δημοτική σύμβουλος στο Δήμο ΝεάποληςΣυκεών

Κιουπκιολής Αλέξανδρος, Αναπληρωτής καθηγητής ΑΠΘ

Κουράκης Τάσος, Αναπληρωτής καθηγητής του ΑΠΘ, πρώην αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας

Ξενόπουλος Κώστας, Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Σκαρελάς Γιώργος, Μουσικός – φαρμακοποιός

Σκουνάκη Αρετή Δικηγόρος, μέλος Δ.Σ. Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Τσιράκης Βασίλης, Φυσικός – συγγραφέας

Χαραλαμπίδου Δέσποινα, Περιφερειακή σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής
Μακεδονίας

Χατζηκυριάκος Παντελής, Μουσικός

Συντονίζει ο Σπυριδωνίδης Βαγγέλης, δημοσιογράφος, πρώην μέλος του Δ.Σ. της διοίκησης της ΕΣΗΕΜΘ και της ΠΟΕΣΥ.

Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/j/86021993962?pwd=Rmc0cSs5eWlwSlBxQzFMazc1b3V6QT09

Παρακάτω, μπορείτε να βρείτε το κείμενο που υπογράφουν οι υποστηρικτές του δίκαιου αιτήματος του Δ. Κουφοντίνα, για μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού, τονίζοντας πως η ικανοποίηση του αιτήματός του αποτελεί ζήτημα ακεραιότητας του κράτους δικαίου. Το κείμενο είναι ανοιχτό για υπογραφές από άτομα της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης που θα ήθελαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Το κράτος δικαίου δοκιμάζεται

Ένας φυλακισμένος στη χώρα μας οδηγείται στα άκρα όρια της ύπαρξης με την απόφαση του να καταφύγει στην απεργία πείνας, ως έσχατο μέσο διαμαρτυρίας, ζητώντας το αυτονόητο: την εφαρμογή του νόμου, ίση μεταχείριση και το σεβασμό των δικαιωμάτων που αναγνωρίζονται σε κάθε κρατούμενο. Και η υπεύθυνη και υπόλογη Πολιτεία τον αγνοεί.

Το κράτος δίκαιου δοκιμάζεται από τις φωτογραφικές διατάξεις, την περιφρόνηση των νόμων, τις παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη, τα δημόσια έγγραφα που βεβαιώνουν ανύπαρκτα γεγονότα, τις προσχηματικές αιτιολογίες, την αδιαλλαξία των υπεύθυνων, τη φίμωση του λόγου, τη χρησιμοποίηση της κρατικής εξουσίας για την ικανοποίηση της προσωπικής εμπάθειας και του μίσους.

Ένας κρατούμενος, απεργός πείνας δεν απειλεί ποτέ την Δημοκρατία. Ένας απεργός που οδηγείται στο θάνατο ή στην αναπηρία θα την τραυματίσει ανεπανόρθωτα.

Να σταματήσει ο πόλεμος ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό, όπως ζητά και όπως ο νόμος προβλέπει.

Να αποτραπεί μια εξέλιξη που μοιάζει να είναι μοιραία γι’ αυτόν και θα αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στην ιστορική μνήμη ως του πρώτου θύματος στην Ευρώπη του 21ου αιώνα, από απεργία πείνας.

Μοιραστείτε το άρθρο