ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ενάντια σε πρόστιμα, διώξεις, καταστολή, 6/2

Για την ελευθερία στις κινητοποιήσεις και το δικαίωμα στους αγώνες, πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις στις 12:00:

ΑΘΗΝΑ πλ. Συντάγματος

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ πλ. Αριστοτέλους, άγ. Βενιζέλου

ΠΑΤΡΑ πλ. Βασ. Γεωργίου Α’

ΗΡΑΚΛΕΙΟ πλ. Ελευθερίας 11:00

ΧΑΝΙΑ πλ. Αγοράς

ΓΙΑΝΝΕΝΑ Περιφέρεια

ΚΑΡΔΙΣΤΑ Κεντρική πλατεία

ΤΡΙΚΑΛΑ πλ. Ρήγα Φεραίου

ΒΟΛΟΣ πλ. Αγ. Νικολάου

Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα παράνομα πρόστιμα συλλέγοντας το ποσό για τα δικαστικά έξοδα για την ακύρωση τους.
Για να μην περάσει η απαγόρευση των διαδηλώσεων στην Ελλάδα και να μπορέσουμε να καλύψουμε οικονομικά κάθε αγωνιστή που θα κατέβει στο δρόμο.
Να μην περάσει ο φόβος, να νικήσει η αλληλεγγύη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ kinimatorama.net


ΠΡΟΣΤΙΜΑ και αγώνας για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Προς ενημέρωση:

ΒLOG: 

FACEBOOK:

YOUTUBE: 

Στήριξη με υπογραφή

Στήριξη με την θέαση/ακρόαση μιας συναυλίας

Στήριξη με χρήματα


Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης διαδηλωτ(ρι)ών της Πορείας του Πολυτεχνείου

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Όπως και στη χώρα που ζείτε έτσι και στην Ελλάδα η πανδημία δοκιμάζει της αντοχές της κοινωνίας αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τις ελλείψεις και τις παθογένειες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Το υποβαθμισμένο και χτυπημένο από τις αντιλαϊκές πολιτικές της Ε.Ε. δημόσιο σύστημα Υγείας συνεχίζει να υποχρηματοδοτείται, όπως και όλες οι δημόσιες υποδομές. Το μοναδικό εργαλείο του κράτους για την αντιμετώπιση της πανδημίας που ενισχύεται είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας και ο περιορισμός των ελευθεριών. Με πρόσχημα την πανδημία η ελληνική κυβέρνηση επιτίθεται σε εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα απειλώντας παράλληλα οποίον αντιδρά και καταπατώντας δημοκρατικά δικαιώματα και συνταγματικές ελευθερίες.

Η κυβέρνηση έχοντας επιβάλλει ένα από τα υψηλότερα πρόστιμα στην Ευρώπη (300€ και δρομολογεί την αύξησή του στα 500€), προσπαθεί να επιβάλλει το νόμο της Σιωπής. Σε μια χώρα όπου ο κατώτατος μισθός είναι 546 και η ανεργία είναι κοντά στο 20%, η τρομοκράτηση και ο εκφοβισμός όσων παλεύουν για κοινωνική δικαιοσύνη εκτός των άλλων παίρνει και τη μορφή οικονομικής εξόντωσης καθώς το πρόστιμο κοστίζει όσο το μηνιάτικο για τους φτωχούς και τους εργαζόμενους της χώρας.

Επιπλέον με συνεχόμενες αποφάσεις του αρχηγού της ελληνικής αστυνομίας, αξιοποιώντας τον πρόσφατο νόμο για τις διαδηλώσεις απαγορεύεται στους συλλογικούς φορείς και τα κινήματα να εκφράσουν την αντίθεση τους, καθώς απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις, και οι συμμετέχοντες εκτός από την κατασυκοφάντηση μέσα από τα ΜΜΕ και την ακραία καταστολή και βία έρχονται αντιμέτωποι και με τα υπέρογκα πρόστιμα που τους επιβάλλονται.

Συγκεκριμένα, τις παραμονές της 17η Νοεμβρίου ημέρα κατά την οποία στη χώρα τιμάται η εξέγερση των φοιτητών της 1973 η οποία οδήγησε στην Πτώση της Δικτατορίας η κυβέρνηση με απόφαση του αρχηγού της ελληνικής αστυνομίας απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις και τις συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων, με αποτέλεσμα οι πόλεις της χώρας να γεμίσουν με κατασταλτικές δυνάμεις. Ωστόσο ο κόσμος των κινημάτων τιμώντας στην πράξη τους αγώνες του Λαού μας πριν πενήντα χρόνια πραγματοποίησε διαδήλωση τόσο στις μεγάλες πόλεις της χώρας όσο και στη Θεσσαλονίκη με κεντρικό σύνθημα ΨΩΜΙ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! Ενώ η διαδήλωση ξεκίνησε τηρώντας τις αποστάσεις και όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, μέσα σε λίγα λεπτά, οι δυνάμεις καταστολής έστησαν έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από τους διαδηλωτές εξωθώντας το συγκεντρωμένο πλήθος στο συνωστισμό, χωρίς οδό διαφυγής, σε μία πρωτοφανή επιχείρηση τρομοκράτησης που διήρκησε περίπου 2 ώρες. Επιβλήθηκαν 94 πρόστιμα των 300€, έγιναν 28 προσαγωγές και 6 συλλήψεις. Εφαρμόστηκε μάλιστα για πρώτη φορά η πρόβλεψη του νέου νόμου για την κατάργηση των διαδηλώσεων, με την αυθαίρετη αναγόρευση σε «οργανωτή της συγκέντρωσης» συγκεκριμένου διαδηλωτή, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000€ και οδηγείται σε δίκη με την κατηγορία της «διέγερσης σε ανυπακοή».

Το κράτος συνεχίζει με κάθε ευκαιρία να επιβάλει απαγορεύσεις και δυσβάσταχτα πρόστιμα, παρά την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, σε όσους τολμούν να αμφισβητήσουν στο δρόμο την ελληνική κυβέρνηση και τους νόμους που αυτή φέρνει. Πάρα τις αντιξοότητες ο κόσμος του κινήματος στη χώρα δεν πτοήθηκε ούτε θα πτοηθεί από απειλές και πρόστιμα. Οι υποκριτικές υποδείξεις όλων αυτών που κατέστρεψαν το Κράτος Πρόνοιας και τις Δομές Υγείας στη Χώρα και είναι πραγματικοί υπεύθυνοι για τα δείνα του Λαού μας δεν μπορούν να μας εξαπατήσουν. Η προσήλωση μας για την Υγεία και τη Ζωή του Λαού αποδεικνύεται καθημερινά μέσα από τους αγώνες μας για μια δίκαιη κοινωνία.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο της αμφισβήτησης ακόμα και του βασικότερου στοιχείου της Δημοκρατίας, του συνέρχεσαι, η πρωτοβουλία μας, που συστάθηκε και για την πολιτική- νομική και οικονομική στήριξη των διαδηλωτών απευθύνει κάλεσμα σε φορείς, οργανώσεις του κινήματος και σε κάθε Δημοκράτη πολίτη της Ευρώπης για την έμπρακτη αλληλεγγύη τους. Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα παράνομα πρόστιμα συλλέγοντας το ποσό για τα δικαστικά έξοδα για την ακύρωση τους. Για να μην περάσει η απαγόρευση των διαδηλώσεων στην Ελλάδα και να μπορέσουμε να καλύψουμε οικονομικά κάθε αγωνιστή που θα κατέβει στο δρόμο. Να μην περάσει ο φόβος, να νικήσει η αλληλεγγύη.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ


Δείτε: Συναυλία αλληλεγγύης για τα έξοδα του δικαστικού αγώνα για τα πρόστιμα από τις διαδηλώσεις | Facebook


https://new.infolibre.gr/2021/02/02/mera-drasis-kai-allileggyis-stoys-diadilotes-ries-tis-poreias-toy-polytechneioy/

Μοιραστείτε το άρθρο