Kατάσταση κοινωνικής πολιορκίας επιβάλλει η ακροδεξιά κυβέρνηση!

ΝΕΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ! Η ακροδεξιά κυβέρνηση δείχνει ακόμη μια φορά τις προθέσεις της να αλυσοδέσει την κοινωνία που δυσανασχετεί, αντιδρά και διαδηλώνει για τις απαγορεύσεις, τους περιορισμούς, τη φτωχοποίηση. Γι αυτό επιβάλλει τη χουντοποίηση της δημόσιας ζωής…

Μέρες χούντας νοσταλγεί και φέρνει η ακροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τρίτη φορά μέσα σε ένα τρίμηνο βγάζει απαγορευτικό συναθροίσεων με διαταγή του αρχηγού της αστυνομίας, όχι για εμπόριο και κατανάλωση όπου καλά κρατεί ο συνωστισμός, αλλά κοινωνικών διαμαρτυριών για όλα αυτά που προωθεί σε βάρος ελευθεριών, δικαιωμάτων, του ίδιου του συντάγματος.

Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη παρά το πυρ ομαδόν που δέχεται, επικαλούμενη ψευδώς ακόμη μια φορά την επιτροπή λοιμωξιολόγων ότι σε αυτούς βασίστηκε η σημερινή απαγόρευση συναθροίσεων, οι οποίοι όμως το διαψεύδουν (όπως στις προηγούμενες δύο απαγορεύσεις: Πολυτεχνείου, Γρηγορόπουλου)! Τώρα ο στόχος είναι οι εντεινόμενες κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος, το οποίο την Πέμπτη ξανακατεβαίνει στους δρόμους.

Οι προθέσεις της όχι μόνο δεν κρύβονται, αλλά επαίρεται κιόλας για την επιβολή του δόγματος Νόμος και Τάξη. Οι κυβερνώντες αποδεικνύουν πως οι κάθε είδους ακροδεξιές πολιτικές δεν αποτελούν μία παρέκκλιση, αλλά δομικό στοιχείο του ίδιου του εξουσιαστικού καπιταλιστικού συστήματος, το οποίο όταν δεν μπορεί να περάσει κάθε τι το αντικοινωνικό τότε αλυσοδένει την ίδια την κοινωνία και καταλύει την ίδια την αστική δημοκρατία!

Ο πρώτος εγχώριος διδάξας του πολιτικού συστήματος ο πατήρ Μητσοτάκης ο οποίος απευθυνόμενος στο αστυνομικό σώμα είπε εκείνο το αλήστου μνήμης: Το κράτος είστε εσείς!

Αξιοσημείωτο είναι ότι το αστυνομικό διάταγμα απαγορεύει τις συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων, κάτι που αποτελεί άλλη μιά ατράνταχτη απόδειξη ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι  να αποτρέψουν μαζικές κοινωνικές αντιδράσεις και όχι  τον συγχρωτισμό για τη δημόσια υγεία. Βγήκε δε, στις 6:00 το πρωί, παραπέμποντας στις χούντες που κατέβαζαν τα τανκς στους δρόμους ξημερώματα. Και θυμίζοντας εκείνο που είχε βγάλει ο λαός: Όταν το πρωί δεν έχει περάσει ο γαλατάς, τότε έχουμε στρατιωτικό πραξικόπημα.

Μονόδρομος καθίσταται πλέον η μαζική  κάθοδος στους δρόμους, όπου καταργούνται νόμοι και απαγορευτικά. Ήδη βλέπουμε τέτοιες κινήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο όπου ο κόσμος βγήκε και διαμαρτύρεται, διαδηλώνει, αντιδρά…

 

Thanasis Kampagiannis

@TKampagiannis

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Κυβέρνηση διαρκούς συνταγματικής εκτροπής. Γενική Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 για 6 μέρες. Καμία σχέση με τη δημόσια υγεία. Πολιτική απαγόρευση απέναντι στο διογκούμενο φοιτητικό κίνημα. Κάθε δημοκρατικός πολίτης, ιδίως νομικός, πρέπει να μιλήσει.

Alerta

Η αστυνομία διαρρέει στα καθεστωτικά ΜΜΕ ότι η απόφασή της στηρίχτηκε πάνω σε πρόταση της επιτροπής λοιμωξιολόγων για περιορισμό των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων. Ωστόσο ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής ξεκαθάρισε σε πρωινή συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ότι η απαγόρευση δεν ήταν πρόταση της επιτροπής. Ταυτόχρονα οι ίδιες διαρροές αναφέρουν πως η πρόταση δεν αφορά την παρουσία πλήθους στα ανοιχτά (πλέον) καταστήματα. Διά της ατόπου δηλαδή φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι η απαγόρευση αφορά για ακόμη μια φορά αποκλειστικά τις πολιτικές και συνδικαλιστικές συγκεντρώσεις και πορείες.

Είναι πλέον περιττό να αναφερθούμε επισταμένα στα όσα (δεν) έκανε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας και στα όσα έκανε εκμεταλλευόμενη την περίσταση για να περάσει πλήθος αντιλαϊκών, αντεργατικών κι αντικοινωνικών νεοφιλελεύθερων μέτρων αλλά και για να εντείνει τον κρατικό αυταρχισμό σε σημείο που να ξεπερνά τα όρια της ίδιας της αστικής δημοκρατίας. Έπειτα όμως από τις τραγελαφικές εικόνες της περασμένης εβδομάδας με τις αγέλες των καταναλωτών να συνωστίζονται στους εμπορικούς δρόμους και στα εμπορικά κέντρα όλης της χώρας, η σημερινή απόφαση τεντώνει επικίνδυνα το σκοινί της κρατικής τρομοκρατίας κι υπενθυμίζει πως η παρούσα κατάσταση πέρα από το αναμφίβολο κωμικό στοιχείο της είναι απολύτως τραγική.

Να είμαστε ξεκάθαροι και σαφείς. Η απόφαση για εκ νέου απαγόρευση συγκεντρώσεων εξυπηρετεί βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα σχέδια. Ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός είναι ο αφανισμός κάθε κίνησης των από τα κάτω, κάτι που έγινε φανερό και με την ανακοίνωση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων από τον ανεκδιήγητο Μ. Χρυσοχοΐδη. Τα βραχυπρόθεσμα οφέλη για την κυβέρνηση αφορούν το χτύπημα του φοιτητικού κινήματος που φαίνεται να βρίσκει τα πατήματά του ενάντια στην εκπαιδευτική απορρύθμιση και την πανεπιστημιακή αστυνομία αλλά και την κάμψη των αντιδράσεων για την (μαφιόζικα αποφασισμένη όπως φαίνεται) εξόντωση του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα. Ως εδώ όμως. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα πλέον, είναι καθήκον κάθε πολίτη που δεν σιτίζεται από την κρατική μαφία (δηλαδή όλων πέρα από τους μπάτσους, τους καραβανάδες και τον κρατικοδίαιτο μηχανισμό της ΝΔ) να βγει στους δρόμους και να διαδηλώσει. Αυτό που ζούμε δεν είναι χούντα αλλά η χούντα δεν είναι πολύ μακριά αν ο κατήφορος του κρατικού αυταρχισμού και της ασυδοσίας δεν σταματήσει τώρα.

Covid19: Κανένας Μόνος / Καμία Μόνη

Νέα απαγόρευση συναθροίσεων για 6 μέρες: Κουρέλιασμα των συνταγματικών ελευθεριών.

Ο λαός θα μπορεί να καταναλώνει και να εργάζεται ελεύθερα, αλλά όχι να διαμαρτύρεται.

Την ίδια στιγμή που ανοίγουν τα σχολεία και όλο το λιανεμπόριο ο κόσμος μπορεί να συνωστίζεται στους κλειστούς χώρους για να δουλέψει και να ψωνίσει και στις τάξεις, αλλά όχι να διαδηλώσει με πάνω από 100 άτομα.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση παραβιάζει και εξευτελίζει το Σύνταγμα και τα κατοχυρωμένα δικαιώματα καθιστώντας την Αστυνομία ανώτατη αρχή.

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να διατάσσεται σε διάστημα 3 μηνών 3 ΦΟΡΕΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ένα μέτρο που ταιριάζει σε εξαιρετικές περιπτώσεις κατάστασης πολιορκίας.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΕ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ.

Φοβάται τις διαδηλώσεις των φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως και τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ και των γιατρών γιατί αποκαλύπτουν την εγκληματική πολιτική της. Γι’ αυτό απειλεί με καταστολή και εξοντωτικά πρόστιμα.

Να μην επιτρέψουμε τη φίμωση του λαού!

#ΚανέναςΜόνος

#ΚαμίαΜόνη

 

Μοιραστείτε το άρθρο