Δυναμικό και αποφασιστικό “ΟΧΙ”
από εκπαιδευτικούς και φοιτητές

Ένα ηχηρό “ΟΧΙ” στο σχέδιο Κεραμέως για την εκπαίδευση ειπώθηκε από τις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν σε όλη την Ελλάδα.

Μαζικές οι συγκεντρώσεις σε Αθήνα (με πορεία πολλών διαδηλωτών), Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά, Ιωάννινα και άλλες πόλεις της χώρας με κεντρικό σύνθημα “Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες” “Απόσυρση του νόμου Κεραμέως / Χρυσοχοϊδη”. Οι αστυνομικές δυνάμεις άσκησαν βία κατά των διαδηλωτών προσπαθώντας να αποτρέψουν την πραγματοποίηση πορειών, ιδιαίτερα στην Θεσσαλονίκη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, μαθητές και φοιτητές βρέθηκαν αντιμέτωποι με φράγμα αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες προσπάθησαν να αποτρέψουν την κάθοδο των διαδηλωτών στην Εγνατία, χτυπώντας τους και κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Τρεις προσαγωγές…

Φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί, παρά την αστυνομική επίθεση εναντίον τους, ανασυντάχθηκαν και πάλι στην πλατεία Αριστοτέλους και πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

“Τα παιδιά σας είναι…”

Μετά τις σκηνές αυτές και την επιχείρηση της αστυνομίας να διαλύσει τη διαμαρτυρία- ψέκασμα με δακρυγόνα, ξύλο προς εκπαιδευτικούς και φοιτητές με γκλομπς και τρεις βίαιες προσαγωγές… – ήρθε το περιπολικό της αστυνομίας με μεγάφωνα να υπενθυμίσει ότι “για λόγους δημόσιας υγείας δεν επιτρέπεται ο συνωστισμός”.

“Είμαστε φοιτητές… Είμαστε φοιτητές… Δεν είμαστε εγκληματίες… Διεκδικούμε τα αυτονόητα…” 

Οι τρεις προσαγωγές φοιτητών από την Ομάδα Συλλήψεων

Οι τρεις προσαγωγές…

https://new.infolibre.gr/2021/01/20/panekpaideytikes-kinitopoiiseis-enantia-sto-nomoschedio-kerameos-chrysocho-di-lt-br-gt-pempti-21-1-12-00/

Μοιραστείτε το άρθρο