Πανελλαδική Μέρα Δράσεων αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα – ΦΩΤΟς

Καταγγέλθηκε η προκλητική μεθόδευση σε βάρος του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα  και η προσπάθεια εξόντωσης του, που απροκάλυπτο κίνητρο  έχει  την εκδίκηση για την πολιτική  του στάση  και όσα αυτή σηματοδοτεί. Οι συνεχείς  παραβιάσεις σε βάρος του, η συνεχής συκοφάντηση  από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και  τους  κυβερνητικούς αξιωματούχους και η εργώδης ανάμειξη του ίδιου του πρωθυπουργού στην οργάνωση της εξαίρεσής του από τα στοιχειώδη δικαιώματά του ως κρατουμένου, με κατάληξη τη σκανδαλωδώς παράνομη μεταγωγή του, σε άθλιες συνθήκες, στη φυλακή Δομοκού, βοούν για την   προαποφασισμένη  και  οργανωμένη  επιχείρηση  της  εξόντωσής του.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΑΘΗΝΑ

 

 

 

 

 

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

 

 

 

 

 

ΠΑΤΡΑ

Συγκρούσεις σώμα με σώμα διαδηλωτών με τα ΜΑΤ στην οδό Κορίνθου έξω από το Παράρτημα όπου για τις 12:00 ήταν προγραμματισμένη συγκέντρωση και πορείας αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα λόγω της απεργίας πείνας που διεξάγει. Από νωρίς είχαν μεταφερθεί αστυνομικές δυνάμεις πέριξ του Παραρτήματος κι όταν οι συγκεντρωμένοι βγήκαν στον δρόμο προσπάθησαν να τους φράξουν τη διέλευση. Τα περίπου 30 άτομα της περιφρούρησης διεκδίκησαν μαχητικά το δικαίωμά τους να διαδηλώσουν. Υπάρχουν τουλάχιστον 2 προσαγωγές ενώ τα ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνο και στο εσωτερικό του Παραρτήματος.
Σήμερα το πρωί οι μπάτσοι χτύπησαν την καλεσμένη διαδήλωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα στην Πάτρα.
Αφού περικύκλωσαν το παράρτημα, στη συνέχεια επιτέθηκαν από όλες τις μεριές στην διαδήλωση, όταν αυτή κατέβηκε στον δρόμο. Ακολούθησαν συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, ενώ οι σύντροφοι-ισσες οπισθοχωρησαν προς το παράρτημα, εντός του οποίου έγινε χρήση χημικών από τους ενστολους δολοφόνους.
Πραγματοποιήθηκαν 2 προσαγωγές.
Ο Δ. Κουφοντίνας διανύει ήδη την 12η μέρα απεργείας πείνας, με αίτημα την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως ο ίδιος ο νόμος της κυβέρνησης του ορίζει.
Την ίδια ώρα, η κρατική διαχείριση της πανδημίας έχει στοιχίσει την ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, ενώ ήδη η συντριπτική πλειοψηφία βιώνει τα εγκληματικά της αποτελέσματα: τη φτώχεια, την εγκατάλειψη, την ανέχεια.
Το μόνο που υπόσχονται σε όσους αγωνίζονται για ζωή, υγεία, τροφή, στέγαση και ελευθερία είναι η ωμή καταστολή.
ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ.
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 2 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης Δ. Κουφοντίνα

ΝΑΥΠΛΙΟ

 

 

 

 

 

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

 

 

 

 

 

https://new.infolibre.gr/2021/01/18/sygkentrosi-allileggyis-ston-apergo-peinas-d-koyfontina/

Μοιραστείτε το άρθρο