Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Τρίτη 19/1 στα Προπύλαια στις 17:30

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ:

Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Αναρχική ομάδα Bellini

Κίνηση της Βιολέτας

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών

Kοινή Ανακοίνωση: Αναμέτρηση – ΑΡΑΝ – ΔΕΑ – Συνάντηση

Συντρόφισσες/οι απ’ τα Ανατολικά της Αθήνας


ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Πανελλαδική μέρα δράσης

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 19/1 στα Προπύλαια στις 17:30

Στις 8/1/2021 ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας, μέλος της Ε.Ο. 17 Νοέμβρη, ξεκίνησε απεργία πείνας ενάντια στην εκδικητική μεταχείρισή του από την εξουσία και την κυβέρνηση που ετσιθελικά και αντιβαίνοντας ακόμα και τους ίδιους της τους νόμους τον κρατάει στις φυλακές Δομοκού αντί να τον μεταγάγει στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου και δικαιούται να βρίσκεται.

Βάζοντας το σώμα του ανάχωμα ενάντια στην κρατική και κατασταλτική ασυδοσία διεκδικεί τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Το αίτημα του συντρόφου είναι πλήρως δίκαιο.

Απέναντι στην κυβέρνηση και τους κρατικούς σχεδιασμούς, στην προπαγάνδα των ΜΜΕ, στη CIA και σε όλο το αστυνομικό-δικαστικό σύμπλεγμα, στεκόμαστε στο πλευρό του συντρόφου μέχρι τη νίκη.

Γιατί ο ρεβανσισμός που εκφράζεται στο πρόσωπό του αποτελεί κομμάτι της συνολικής κοινωνικής και ταξικής επίθεσης που δεχόμαστε.

Γιατί δεν κατάφεραν και δεν θα καταφέρουν να υποτάξουν έναν λαϊκό αγωνιστή, έναν αμετανόητο επαναστάτη αντάρτη πόλης, μια ζωή δοσμένη στον αγώνα.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

O απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας κινδυνεύει.

Καταγγέλλουμε την  προκλητική  μεθόδευση σε βάρος του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα  και την προσπάθεια εξόντωσης του , που απροκάλυπτο κίνητρο  έχει  την εκδίκηση για την πολιτική  του στάση  και όσα αυτή σηματοδοτεί.

Οι συνεχείς  παραβιάσεις σε βάρος του, η συνεχής συκοφάντηση  από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και   τους  κυβερνητικούς αξιωματούχους και η εργώδης ανάμειξη του ίδιου του πρωθυπουργού στην οργάνωση της εξαίρεσής του από τα στοιχειώδη δικαιώματά του ως κρατουμένου, με κατάληξη τη σκανδαλωδώς παράνομη μεταγωγή του, σε άθλιες συνθήκες, στη φυλακή Δομοκού,  βοούν για την   προαποφασισμένη  και  οργανωμένη  επιχείρηση  της  εξόντωσής του.

Δεν μπορούμε να το δεχθούμε . 

Κανείς δεν μπορεί να μένει απαθής.

Ενώνουμε τη φωνή μας  και

ΚΑΛΟΥΜΕ  ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19/1ΣΤΙΣ 17:30  ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Αλληλεγγύη στον επαναστάτη απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Τρίτη 19/1 Προπύλαια ώρα 17.30

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ποτέ δεν λύγισε στον συνεχόμενο πόλεμο που το εξαπολύουν το κράτος και το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο με κάθε τρόπο με συνεχόμενες πιέσεις από όλους αυτούς που εξαθλιώνουν και καταστρέφουν τις ζωές μας καθημερνά.Στο πρόσωπο του αντικρίζουν τις επαναστατικές αξίες που συμβολίζει και κρατάει ζωντανές ακόμα και μέσα από τα κελιά παλεύοντας για έναν άλλο κόσμο δίκαιο με αξιοπρέπεια και ελευθερία και για αυτό τον εκδικούνται και προσπαθούν να τον εξοντώσουν με κάθε τρόπο.

Από τις 8 Ιανουαρίου, ο επαναστάτης πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας, μια κίνηση που έρχεται να προστεθεί στους αλλεπάλληλους αγώνες του Δημητήρη Κουφοντίνα για τα δικαιώματα του, που συνεχώς και με προφανή εκδικητικότητα το κράτος καταπατά επιδεικτικά.Την τελευταία φορά πραγματοποίησε απεργία πείνας τον Μάιο του 2019, διεκδικώντας τις άδειες που δικαιούταν. Ενώ το κράτος και οι δικαστικές αρχές δεσμεύτηκαν να ικανοποιήσουν το αίτημα του και κατόπιν της διακοπής των 21 μερών απεργίας πείνας, τελικά το απέρριψαν.

Αυτή τή φορά με εντολή της κυβέρνησης, ο Δημήτρης Κουφοντίνας απήχθη από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας χωρίς καν να του επιτραπεί να πάρει μαζί του τα προσωπικά του αντικείμενα. Σύμφωνα με τον εν λόγο νόμο που προβλέπει τις μεταγωγές φυλακισμένων, όπως και του συντρόφου, ο Κουφοντίνας θα έπρεπε να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού όπου έχει εκτίσει τα προηγούμενα 16 από τα 18 χρόνια κράτησης του, συνθήκη που η ίδια η δικαστική μαφία αναίρεσε, αφού αντί για τον κορυδαλλό η μεταγωγή του έγινε στις φυλακές Δομοκού. Μετέπειτα του γνωστοποιήθηκε έγγραφο του Υπουργείου που αναγράφεται ψευδώς, ότι μετάχθηκε και στον Κορυδαλλό για να φαίνεται ότι τηρήθηκε ο φωτογραφικός νόμος τους για τις αγροτικές φυλακές πράγμα που δεν έγινε ποτέ.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ποτέ δεν λύγισε στον συνεχόμενο πόλεμο που το εξαπολύουν το κράτος και το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο με κάθε τρόπο με συνεχόμενες πιέσεις από όλους αυτούς που εξαθλιώνουν και καταστρέφουν τις ζωές μας καθημερινά. Στο πρόσωπο του αντικρίζουν τις επαναστατικές αξίες που συμβολίζει και κρατάει ζωντανές ακόμα και μέσα από τα κελιά παλεύοντας για έναν άλλο κόσμο δίκαιο με αξιοπρέπεια και ελευθερία και για αυτό τον εκδικούνται και προσπαθούν να τον εξοντώσουν με κάθε τρόπο.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν είναι μόνος του έχει στο πλευρό του όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που αντιστέκονται ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα

Καλούμε σε στήριξη της συγκέντρωσης στα Προπύλαια την Τρίτη 19/1 ώρα 17.30 (Ημέρα πανελλαδικής δράσης) ΟΛΟΙ/ΕΣ ΕΚΕΙ!

Στέλνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον επαναστάτη απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Αναρχική ομάδα Bellini

Νίκη στην απεργία πείνας του κομμουνιστή πολίτικου κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα

Νίκη στην Απεργία Πείνας – Άμεση Ικανοποίηση των Αιτημάτων του λαϊκού αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα. Να στηρίξουμε Ηθικά – Υλικά – Πολιτικά τους πολιτικούς κρατούμενους. Να σπάσουμε το καθεστώς εξαίρεσης.

Πανελλαδική Μέρα Δράσης Τρίτη 19 Γενάρη. Στηρίζουμε – Συμμετέχουμε στη Συγκέντρωση που καλείται από τη Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα: Προπύλαια στις 17.30.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΟΥΡΑΝΟ

«Δίπλα στα μάτια τους έχουν ένα δεντράκι καλοσύνη, ανάμεσα στα φρύδια τους ένα γεράκι δύναμη, κι ένα μουλάρι από θυμό μες στην καρδιά τους που δε σηκώνει τ’ άδικο»

Γ. Ριτσος

«Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν, και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ. Χρυσοχοίδης, για να θάψει τη 17Ν, και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή»

Δ. Κουφοντίνας

Την Παρασκευή 8 Γενάρη 2021 ο κομμουνιστής πολίτικος κρατούμενος Δημ. Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας με αίτημα την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μεταξύ μιας σειράς αντιλαϊκών και αντεργατικών νομοσχεδίων που ψήφισε ή προσπαθεί να ψηφίσει εν μέσω πανδημίας, με την κοινωνία σε επί μακρόν καθεστώς καραντίνας, αποσκοπώντας στην όσο δυνατόν μικρότερη κοινωνική-λαϊκή αντίδραση, πέρασε μια φωτογραφική τροπολογία για την αυστηροποίηση του καθεστώτος κράτησης του Δημήτρη Κουφοντίνα. Μια τροπολογία του υπουργείου Προ.Πο.- στου οποίου τις αρμοδιότητες προστεθήκαν μετά την αλλαγή κυβέρνησης και τα σωφρονιστικά καταστήματα- κομμένο και ραμμένο στην κατεύθυνση της φυσικής και πολίτικης εξόντωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα ειδικότερα, αλλά και εν δυνάμει του συνόλου των καταδικασμένων με βάση τον τρομονόμο. Μια τροπολογία που έρχεται να επιβάλει και να διευρύνει το ειδικό καθεστώς εξαίρεσης στο οποίο υπόκεινται οι πολιτικοί κρατούμενοι, καταργώντας της μεταγωγές σε αγροτικές φυλακές και ΚΑΥΦ κρατουμένων που έχουν καταδικαστεί για “τρομοκρατία”.

Με βάση τον εν λόγω νόμο, ο κρατούμενος έπρεπε να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατούνταν πριν την τελευταία του μεταγωγή στις αγροτικές φυλακές Βόλου, όπου έκτιε την ποινή του τα τελευταία 2,5 χρόνια. Μετά από παρέμβαση της γνωστής και μη εξαιρετέας, Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, με προσχηματική αφορμή το ότι οι μεταγωγές στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού είναι αδύνατες, λόγω του υψηλού ιϊκού φορτίου που υπάρχει στη Δυτική Αττική, ο κρατούμενος αγωνιστής οδηγήθηκε στις φυλακές Δομοκού.

Η τραγική ειρωνεία στην όλη υπόθεση έγκειται στο γεγονός ότι η ίδια η Νικολάου την ώρα που δεν τηρεί ούτε καν τα δικά της νομοθετήματα με πρόσχημα την πανδημία, είναι από του κύριους υπευθύνους για την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές: όχι μόνο δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο αποσυμφόρησης των “καταστημάτων κράτησης” όπως και κανένα άλλο προληπτικό μέτρο προστασίας (τεστ, αναβάθμιση των υγειονομικών μονάδων των φυλακών ) αλλά επιλέγει να αναστείλει άδειες και επισκεπτήρια, να περιορίσει και ουσιαστικά να καταργήσει την αλληλογραφία και την παραλαβή δεμάτων για τους κρατούμενους. Όπως είναι φυσικό κάθε φωνή αντίδρασης εντός φυλακής απαντιέται, πως αλλιώς;, με ωμή βία και καταστολή.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας για ακόμη μια φορά με μοναδικό του όπλο το ίδιο του το σώμα, αγωνίζεται για τα αυτονόητα: την τήρηση της αστικής νομιμότητας, την εφαρμογή του νόμου που οι ίδιοι ψήφισαν εκδικητικά εναντίον του και τώρα παραβιάζουν μόνο κα μόνο για να αυξήσουν την ταλαιπωρία του.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας για ακόμη μια φορά με μοναδικό του όπλο το ίδιο του το σώμα αγωνίζεται για ζωή και αξιοπρέπεια. Μετά από 18 χρόνια φυλακής, εκ των οποίων τα 16 σε καθεστώς μερικής απομόνωσης στα υπόγεια των φυλακών Κορυδαλλού, ορθώνει ξανά το ανάστημα του απέναντι στην εκδικητικότητα του αστικού κράτους, της «αγίας οικογένειας» που βρίσκεται στο τιμόνι του και στις εντολές της πρεσβείας (μια είναι η πρεσβεία…).

Ο συγκεκριμένος νόμος του «αδιάβαστου σερίφη» υπουργού “ΠροΠο” Χρυσοχοϊδη, αποδεικνύει περίτρανα τη λογική αντιμετώπισης που έχει το κράτος απέναντι στους πολιτικούς του αντίπαλους, απέναντι σ’ αυτούς που έχουμε συνηθίσει ν’ αναφέρουμε ως εσωτερικό εχθρό. Τα διάφορα νομοθετικά πλαίσια και διατάγματα αντιμετωπίζουν αμείλικτα πολιτικούς κρατούμενους, με βαριές ποινές, εκδικητικές μεταγωγές κ.α. ανεξαρτήτως κατηγοριών. Παράλληλα, φροντίζουν να βγάζουν λάδι τους μεγαλοκαρχαρίες και τα συνεταιράκια τους, αυτούς τους ελάχιστους που φτάνουν να λογοδοτούν στη αστική “δικαιοσύνη” να αποφυλακίζονται ο ένας μετά τον άλλο, παρά τις βαριές κατηγορίες για άπατες και κλοπές εκατοντάδων εκατομμυρίων. Όπως στα μαλακά φροντίζει να ρίχνει και τα μέλη των διαφόρων ταγμάτων εφόδου των καπιταλιστών, όταν τυγχαίνει να βρεθουν στην ενώπιον της, με ποινές χάδια και αστεία κατηγορητήρια.

Η περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα έχει και τη δική της ιδιαιτερότητα. Αυτού του είδους η αντιμετώπιση του από το κράτος δεν οφείλεται μόνο στη δράση του ως μέλος της Ε.Ο 17Ν. Έχει να κάνει και με την αταλάντευτη στάση του αγωνιστή από τη στιγμή της παράδοσης του, προκειμένου υπερασπιστεί την τιμή και την ιστορία της οργάνωσης, έως και σήμερα 20 και πλέον χρόνια μετά. Η άρνηση του να υπογράψει τις σύγχρονες δηλώσεις μετάνοιας και αποκήρυξης της επαναστατικής του δράσης στο παρελθόν και η διαρκής και μέχρι σήμερα συμμέτοχη του στις ζυμώσεις του κινήματος με παρεμβάσεις, κείμενα, βιβλία κτλ τον βάζει για άλλη μια φορά στο στόχαστρο της καταστολής.

Διανύουμε βαθιά ζοφερούς καιρούς, βρισκόμενοι αντιμέτωποι και αντιμέτωπες ταυτόχρονα με την πανδημία και την εγκληματική της διαχείριση από το αστικό κράτος. Παράλληλα με τα πειράματα κοινωνικού έλεγχου η κυβέρνηση επιφυλάσσει σε όλους και όλες μας την πλήρη αποσάθρωση κάθε κοινωνικής πολιτικής. Ενώ μετράμε χιλιάδες νεκρούς και εκατοντάδες διασωληνωμένους κάθε μέρα, χάνεται κάθε ικμάδα από τα κεκτημένα ενός ολόκληρου αιώνα. Η νεοφιλελεύθερη-ακροδεξιά κυβέρνηση ΝΔ, παράλληλα με την καταστροφή των κοινωνικών παροχών, έχει βαλθεί να ξεμπερδέψει μια και καλή και με κάθε είδους αγώνα και διεκδίκηση (και όχι μόνο αυτών που ξεπερνούν την αστική νομιμότητα). Μέσα στη συνθήκη σοκ που βρίσκεται το κοινωνικό σύνολο αντιμέτωπο με μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, έρχονται νομοσχέδια που αποσαθρώνουν τα εργατικά δικαιώματα, τη συνδικαλιστική δράση σε χώρους δουλειάς και πανεπιστήμια, το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και της παιδείας και έπεται συνέχεια. Και μαζί μ’ αυτά – όπως είχε πει κι ο πρόσφατα αναβαθισμένος τσεκουροφόρος υπουργός Εσωτερικών Βορίδης- ήρθε η ώρα να ξεμπερδέψουν “μια και καλή με την αριστερά και τις ελαττωματικές ιδέες της”.

Ο Αγώνας του Δημήτρη Κουφοντίνα στην παρούσα συνθήκη, πέρα από το αυτονόητο του δίκιου του, έχει και μια παραπάνω αξία. Έρχεται να λειτουργήσει παραδειγματικά για όλους και όλες εμάς που η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης (ενός ακόμα) Μητσοτάκη περνάει από πάνω μας και μας ισοπεδώνει. Έρχεται να καταστήσει σαφές, σε μια περίοδο κοινωνικής «ήττας», κινηματικής άμπωτης και συνολικής οπισθοχώρησης ότι το πάθος του αγώνα για Ψωμί, Παιδεία, Υγεία και Λευτεριά είναι πάντα επίκαιρο και ανίκητο, ακόμα κι αν βρίσκεται στη γωνία και σφυροκοπείται αλύπητα. Ένας Αγώνας επίκαιρος και ανίκητος γιατί όσο υπάρχει καταπίεση και εκμετάλλευση, καταστολή και χειραγώγηση τόσο θα υπάρχουν κάποιοι και κάποιες που με τις όποιες δυνάμεις τους θα στέκονται μπροστά στους εχθρούς της ανθρωπότητας και θα διεκδικούν το δίκιο και τη λευτεριά, θα κρατούν τη φωτιά της αντίστασης αναμμένη.

Ο Αγώνας του κομμουνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα είναι αγώνας κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου, ας αποτελέσει παράδειγμα και έμπνευση.

Στεκόμαστε στο πλάι του, στο δίκαιο αγώνα του για Ζωή και Αξιοπρέπεια.

Νίκη στην Απεργία Πείνας – Άμεση Ικανοποίηση των Αιτημάτων του λαϊκού αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα.

Να στηρίξουμε Ηθικά – Υλικά – Πολιτικά τους πολιτικούς κρατούμενους.

Να σπάσουμε το καθεστώς εξαίρεσης. Πανελλαδική Μέρα Δράσης Τρίτη 19 Γενάρη.

Στηρίζουμε – Συμμετέχουμε στη Συγκέντρωση που καλείται από τη Συνέλευση

Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα: Προπύλαια στις 17.30.

Κίνηση της Βιολέτας (ΚτΒ) Αθήνα, Γενάρης 2021

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 19/1 στα Προπύλαια στις 5:30

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ Γ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ, ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Στις 8/1/2021 ο επαναστάτης πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκινά για 5η φορά απεργία πείνας προκειμένου να θέσει το ίδιο το σώμα ως οδόφραγμα αξιοπρέπειας απέναντι σε ένα πολιτικό σύστημα που επιθυμεί να τον εξουθενώσει ηθικά και ψυχικά με σκοπό τη μεθόδευση της σταδιακής του εξόντωσης. Η μεθόδευση αυτή εν προκειμένω ξεκινάει με τη ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για τις φυλακές, νομοσχέδιο που καταργεί μια σειρά κεκτημένων των κρατουμένων και που εμπεριείχε φωτογραφική διάταξη ειδικά για την περίπτωση του συντρόφου, όσον αφορά τη δυνατότητα παραμονής του σε αγροτικές φυλακές. Ακολούθησε η βίαιη μεταγωγή του από τις αγροτικές φυλακές Βόλου όπου βρισκόταν για τουλάχιστον δύο χρόνια, στις φυλακές Δομοκού κάτι που ωστόσο συνιστά θεσμική παρατυπία, καθώς η ίδια η φωτογραφική διάταξη για όσους επαναμετάγονται από τις αγροτικές φυλακές, προβλέπει την επιστροφή τους στα καταστήματα κράτησης που βρισκόντουσαν προηγουμένως, στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα δηλαδή, στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως ηθική αυτουργό τη συνήθη ύποπτο Σοφία Νικολάου, ως Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, που με πρόσχημα μέτρα πρόληψης σχετικά με τον covid 19, υπέγραψε αυτήν την παράτυπη μεταγωγή-με χαρακτηριστικά απαγωγής- του Κουφοντίνα στις φυλακές Δομοκού. Γνωρίζοντας ωστόσο ότι η απόφαση αυτή αποκλίνει από το νόμο που η ίδια η κυβέρνηση προώθησε με εκδικητικές προθέσεις εναντίον του συντρόφου, επιχείρησε να καλύψει τα νώτα της για το τυπικό της υπόθεσης, με ένα ψευδές έγγραφο που φαίνεται ότι της μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού προηγήθηκε στάση στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η νέα αυτή βασανιστική μεταχείριση του Δημήτρη Κουφοντίνα- προφανώς με τις ευλογίες της κυβερνητικής οικογενειοκρατίας- με τον τρόπο που υλοποιήθηκε και τα χαρακτηριστικά που είχε, ως συνέχεια δηλαδή ενός μόνιμου καθεστώτος εξαίρεσης στο πρόσωπό του, αποτέλεσε μονόδρομο ώστε να προχωρήσει στην απόφαση να διεκδικήσει πίσω την αξιοπρέπεια του, με έναν από τους ελάχιστους τρόπους που διαθέτουν οι κρατούμενοι, ως άνθρωποι πραγματικά στριμωγμένοι στον τοίχο, χωρίς πολλά περιθώρια κινήσεων, την απεργία πείνας.

Αυτή η οριακή απόφαση, που τοποθετεί εκ νέου το σύντροφο σε κίνδυνο για τη σωματική του υγεία και την ίδια του τη ζωή, είναι και το βήμα αντίστασης απέναντι στη συνολική αντιμετώπιση του από την πολιτική διαχείριση της εξουσίας και τα διάφορα θεσμικά και παραθεσμικά της κέντρα. Για αυτό η ικανοποίηση του αιτήματος του για άμεση μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού δεν έχει μόνο τεχνικό χαρακτήρα, που είναι εξίσου σημαντικός, αλλά και βαθιά ουσιαστικό, καθώς θα είναι μια πρώτη μικρή νίκη απέναντι στο καθεστώς που επιλέγει να προβεί σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μέσω ενός συστηματικού βασανισμού του.

Στις 16/1 ο σύντροφος μετήχθη βιαίως στο νοσοκομείο της Λαμίας κατόπιν εισαγγελικής εντολής, ωστόσο αρνήθηκε να υποβληθεί σε εξετάσεις και δεν δέχτηκε την αγωγή που πρότειναν οι γιατροί και στη συνέχεια επέστρεψε στο κελί του στις φυλακές Δομοκού, οπού συνεχίζει την απεργία πείνας. Την ίδια ημέρα οι σύντροφοι Γιάννης Δημητράκης και Νίκος Μαζιώτης ξεκίνησαν απεργία πείνας ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα του, ενώ ως ένδειξη αλληλεγγύης ξεκινούν από Δευτέρα 18/1 πενθήμερη απεργία πείνας και οι σύντροφοι Πολύκαρπος Γεωργιάδης και Βαγγέλης Σταθόπουλος.

Ως Ταμείο δε μπορούμε παρά να εκφράσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς και στους απεργούς πείνας Γιάννη Δημητράκη και Νίκο Μαζιώτη, Πολύκαρπο Γεωργιάδη και Βαγγέλη Σταθόπουλο, και να πιέσουμε με τις μικρές μας δυνάμεις για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος τους.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 19/1 στα Προπύλαια στις 5:30

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ Γ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ, ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών

Αλληλεγγύη & Νίκη στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα!

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου διεκδικώντας τα δικαιώματα του. Η άρνηση του να υπογράψει δηλώσεις μετανοίας, η στάση αξιοπρέπειας κατά την πολύχρονη φυλάκιση του, τον έθεσαν και στο παρελθόν στο στόχαστρο του κράτους. Η στέρηση παράτυπα των αδειών που δικαιούται, οι εκδικητικές μεταγωγές, η θέσπιση αντιδραστικών νόμων που στερούν την δυνατότητα παραμονής σε αγροτική φυλακή στοχοποιεί τον Δημήτρη Κουφοντίνα αλλά και συνολικά τους πολιτικούς και ποινικούς κρατούμενους.

Τώρα, σε παραβίαση του ίδιου του σωφρονιστικού κώδικα μεταφέρθηκε από τις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας στις φυλακές Δομοκού, αντί στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως προβλεπόταν. Και αυτή η μεταφορά έγινε μέσα στις δυσμενείς συνθήκες της πανδημίας. Όλα αυτά, με προσωπική παρέμβαση της Γ.Γ. Εγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου. Η εκδικητική μανία της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών συνεχίζεται αφού το βράδυ του Σαββάτου διατάχτηκε η βίαιη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στο νοσοκομείο, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του, ενώ ο ίδιος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ιατρική φροντίδα.

Το μαζικό κίνημα θα βάλει φραγμό στα δολοφονικά σχέδια της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών. Προγραμματίζονται παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες την Τρίτη 19/11 μέρα Πανελλαδικής Δράσης ενώ ήδη οι Νίκος Μαζιώτης, Γιάννης Δημητράκης, Πολύκαρπος Γεωργιάδης και Βαγγέλης Σταθόπουλος ξεκίνησαν σε συμπαράσταση απεργία πείνας.

Νίκη στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Όλες και όλοι στην συγκέντρωση στα Προπύλαια Τρίτη 19 Ιανουαρίου στις 17.30 στην Αθήνα και στις συγκεντρώσεις που θα διοργανωθούν σε πολλές πόλεις εν’ όψη της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης!

[Σε όλες τις κινητοποιήσεις που καλούμε, τηρούμε τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας γιατί ενδιαφερόμαστε για τις/τους συντρόφισσες/ους/ μας γνήσια και χωρίς εξαναγκασμούς]

Kοινή Ανακοίνωση: Αναμέτρηση – ΑΡΑΝ – ΔΕΑ – Συνάντηση

https://synantisi.org/2021/01/17/allileggyi-a…

Μαζική παρέμβαση στα Ανατολικά για Δ.Κουφοντίνα και Εστίες ΦΕΠΑ

Σήμερα Κυριακή, παρεμβήκαμε στις περιοχές του Βύρωνα, του Παγκρατίου και της Καισαριανής σε αλληλεγγύη με τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Κολλήθηκαν αφίσες, βάφτηκαν σπρέι και κρεμάστηκαν 5 πανό(ένα στην πλ. Ταπητουργείου, ένα στον ΟΑΕΔ Βύρωνα, ένα στην Κατάληψη της Φ99 και δύο στο Σκοπευτήριο).Ένα απ’ τα πανό αναφερόταν και στην αλληλέγγυα απεργία πείνας των Μαζιώτη και Δημητράκη.

Έγινε επίσης συμβολική ολιγόλεπτη στάση έξω απ’ την πολυκατοικία της Δαμάρεως στο Παγκράτι, όπου βρισκόταν ένα απ’ τα σπίτια της 17Ν.Φωνάχτηκαν συνθήματα, σηκώθηκε πανό και γράφτηκαν συνθήματα. Επίσης, αποκαταστάθηκε και παλαιότερο σύνθημα που είχε γραφτεί για την υπεράσπιση της Οργάνωσης.

Ταυτόχρονα, κολλήθηκαν αφίσες και μοιράστηκαν κείμενα που καλούν στην πορεία υπεράσπισης των εστιών της ΦΕΠΑ και ενάντια στην κρατική καταστολή και τους μπάτσους στα πανεπιστήμια.

  • Καλούμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Απεργό Πείνας Δ. Κουφοντίνα, Τρίτη 19/01 στις 17:30.
  • Καλούμε επίσης στην πορεία υπεράσπισης των εστιών ΦΕΠΑ, Σάββατο 23/01 στις 12:00,στην πύλη της Ούλοφ Πάλμε.

-Αλληλεγγύη στους Απεργούς Πείνας Δ. Κουφοντίνα, Γ. Δημητράκη, Ν. Μαζιώτη, Π. Γεωργιαδη, και Β. Σταθόπουλο και νίκη στον αγώνα του πρώτου.

-Έξω οι μπάτσοι απ’ τα πανεπιστήμια, τις εστίες και τις ζωές μας.

Συντρόφισσες/οι απ’ τα Ανατολικά της Αθήνας

Μοιραστείτε το άρθρο