Ανάγκη για στήριξη του αγώνα των εργολαβικών εργαζομένων στην λέσχη του ΑΠΘ

Συνεχίζονται από την Παρασκευή 15/1 οι περιφρουρήσεις των κυλιόμενων στάσεων εργασίας που πραγματοποιούν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στη λέσχη ΑΠΘ. Οι εργαζόμενοι έχουν αυτό-οργανωθεί στο χώρο δουλειάς τους, και μέσα από το κλαδικό σωματείο (ΣΕΤΕΠΕ-επισιτισμός) έχουν ξεκινήσει νέο απεργιακό αγώνα ενάντια στις απολύσεις (οι εργοδότες και η Πρυτανεία τις βαφτίζουν «μη ανανέωση σύμβασης»).

Οι κινητοποιήσεις αυτές είναι επανάληψη ανάλογων κινητοποιήσεων που διήρκεσαν ένα μήνα, το φετινό Σεπτέμβριο. Αν και τότε έγινε μια προσωρινή επαναπρόσληψη, με πρόφαση τις «μειωμένες ανάγκες» η εργοδοσία επανέλαβε τις απολύσεις. Όσο συνεχίζει το άθλιο καθεστώς των προσωρινών συμβάσεων, η δουλειά των εργαζόμενων θα είναι «στον αέρα» και η σίτιση των φοιτητών θα απειλείται σοβαρά. Η διάθεση των εργαζομένων είναι να συνεχίζουν τον αγώνα μέχρι την υλοποίηση του αιτήματος τους, δηλαδή να ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, και να εξασφαλιστεί η δωρεάν σίτιση των φοιτητών. Το ηθικό τους είναι σε καλό επίπεδο, ενώ η εργοδοσία δείχνει πιεσμένη, καθώς εδώ και δύο μέρες δεν πραγματοποιείται η διανομή. Οι εργαζόμενοι έχουν βαθιά κατανοήσει ότι πρέπει να έχουν κοινό μέτωπο με τους φοιτητές. Παρόλα αυτά, το ΔΣ του σωματείου δεν παίρνει πρωτοβουλίες διεύρυνσης της στήριξης του αγώνα και ανοίγματος του προς την πόλη, ενώ καλλιεργεί πνεύμα ανάθεσης και ενδεχόμενα λήξης των στάσεων αν δοθεί «έγγραφη διαβεβαίωση».

Καθημερινά συμμετέχουν στις περιφρουρήσεις και εκδηλώνουν τη συμπαράσταση τους αλληλέγγυα σωματεία και σύλλογοι, πολιτικές δυνάμεις, φοιτητές και εργαζόμενοι. Η Ταξική Πορεία και οι Αγωνιστικές Κινήσεις συμμετέχουν στις περιφρουρήσεις, γιατί θεωρούν ότι ο αγώνας αυτός είναι δίκαιος και πρέπει να στηριχτεί, παρά τις διαφορετικές οπτικές που αναπόφευκτα υπάρχουν στο εσωτερικό του. Ταυτόχρονα, έχουν βάλει το ζήτημα πραγματοποίησης συγκέντρωσης αλληλεγγύης τις επόμενες μέρες, και έχουν πάρει πρωτοβουλίες για τη διεξαγωγή της. Τέλος, είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει μαζική διάδοση του αγώνα, τόσο στόμα με στόμα όσο και μέσω των ΜΜΕ.
Μοιραστείτε το άρθρο