Κινητοποίηση των εργαζομένων στην Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ – ΦΩΤΟς

Σε τετράωρη κυλιόμενη στάση εργασίας προχώρησαν σήμερα 15/1 στις 7 π.μ, οι εργαζόμενοι της Φοιτητικής Λέσχης του ΑΠΘ μαζί με το Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού (Σ.Ε.Τ.ΕΠ.Ε). Οι εργαζόμενοι διεκδικούν άμεση επαναπρόσληψη-ανανέωση των συμβάσεων όλων των συναδέλφων τους, καλύτερες συνθήκες δουλείας με μόνιμους, σταθερούς και αξιοπρεπείς όρους εργασίας καθώς και την οριστική απομάκρυνση του καθεστώτος εργολαβίας από το πανεπιστήμιο. Την κινητοποίηση υποστήριξαν με την παρουσία τους οι φοιτητικοί σύλλογοι.

Ανακοίνωση του Σ.Ε.Τ.ΕΠ.Ε:

Κατόπιν συνεδρίασης του Δ.Σ. του Σωματείου μας, χτες στις 12/01 και μετά από σχετική ενημέρωση που είχε γίνει από τις προηγούμενες μέρες, αποφασίστηκε να κηρυχθούν κυλιόμενες τετράωρες στάσεις εργασίας, την Παρασκευή 15/01,  από τις 7:00 πμ για τους εργαζόμενους της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης του ΑΠΘ.

Οι εργαζόμενοι δίνουν δίκαιο αγώνα εδώ και μήνες και επανειλημμένα γίνονται τα θύματα σε ένα καθεστώτος ομηρίας από το οποίο δεν μπορούν να απεμπλακούν. Ζητάμε, άμεση επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων της Λέσχης χωρίς μεταβολές στα μισθολογικά και εργασιακά τους, πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους με ίση μεταχείριση προς όλους  τους εργαζόμενους.

Είναι επιτακτική η ανάγκη επαναπρόσληψης των εργαζομένων χωρίς  χρονοτριβές και κωλυσιεργίες, για να συνεχιστεί και η σωστή λειτουργία και σίτιση της Λέσχης που εξυπηρετεί χιλιάδες φοιτητές του ΑΠΘ. Η σίτιση θα πρέπει να είναι δωρεάν, χωρίς περιορισμούς με ποιοτικά και επαρκεί γεύματα για όλους, πράγμα που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την προσπάθεια που τόσα χρόνια καταβάλουν οι εργαζόμενοι της Λέσχης.

Ανακοίνωση ΛΑΝΤΖΑ για τους απολυμένους εργαζόμενους της Λέσχης ΑΠΘ:

Τον Σεπτέμβρη η εργολαβία του ΑΠΘ επέλεξε για άλλη μια φορά να μην ανανεώσει τις συμβάσεις μιας σειράς συναδέλφων μας. Διεκδικήσαμε μέσα από το Σωματείο την επαναπρόσληψη τους και καταφέραμε να επιστρέψει στην δουλειά το σύνολο των εργαζομένων.

Αυτή τη στιγμή 20 συνάδελφοι μας έχουν πεταχτεί ξανά στο περιθώριο καθώς η εργολαβία της λέσχης δεν ανανέωσε τις συμβάσεις τους, κάτι το οποίο αποτελεί πάγια τακτική της. Το καθεστώς της εργολαβίας περιγράφεται από άθλιους όρους εργασίας και ανακύκλωση της εργασίας με 2μηνες συμβάσεις για τους εργαζόμενους.

Στηρίζουμε μαζικά την κυλιόμενη στάση εργασίας των συναδέλφων μας. Παλεύουμε για την επαναπρόσληψη όλων τους, μόνιμη και σταθερή εργασία με αξιοπρεπείς όρους και κλαδική σύμβαση για όλους, να φύγει η εργολαβία από τη λέσχη.

Ειδικά τώρα με το Νομοσχέδιο που φέρνει την ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας οι αγώνες φοιτητών κι εργαζομένων εντός του Ασύλου μπαίνουν στο στόχαστρο πιο πολύ από ποτέ. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας κόντρα σε κάθε νομοσχέδιο που θέλει να φιμώσει κάθε φωνή που αντιστέκεται. Έτσι διεκδικούμε αυτά που μάς ανήκουν περιφρουρώντας το Άσυλο των αγώνων μας.

 Συνεχίζουμε κλιμακώνοντας και τις επόμενες ημέρες στο πλευρό των εργαζομένων της λέσχης μέχρι την τελική δικαίωση των αιτημάτων τους!

ΦΩΤΟς από την σημερινή κινητοποίηση:

 

Μοιραστείτε το άρθρο