BIOS COOP
Θετικό πρόσημο για εργαζόμενους και κοινωνία

Bios Coop Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης

Η δυσκολότερη χρονιά των τελευταίων ετών έκλεισε. Τα μέλη και τα εργαζόμενα μέλη μας, όπως και το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν την κρίση της πανδημίας, όμως το αποτέλεσμα για τον συνεταιρισμό μας ήταν πλεονασματικό.

Ο χαρακτήρας του συνεταιρισμού μας είναι μη κερδοσκοπικός, γι’ αυτό – όπως προβλέπει το καταστατικό μας – επιστρέφουμε τα όποια πλεονάσματα σε αυτούς που τα παρήγαγαν (δηλαδή στα εργαζόμενα μέλη μας που έβαλαν την εργασία τους και στα μέλη και στην κοινωνία που έκαναν τα ψώνια τους). Έτσι, φέτος:

-Ενισχύσαμε τα μέλη μας, τα οποία είχαν καθόλη τη διάρκεια του έτους έκπτωση 5% στις αγορές τους.

-Ενισχύσαμε την κοινωνία με μηνιαίες κληρώσεις δωροεπιταγών, καθώς και με καλάθια αλληλεγγύης: στον ξενώνα του Σ.Φ. ΑΜΕΑ ‘Δράση για το κάτι άλλο’, στην κουζίνα αλληλεγγύης του Οικόπολις, στους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας, στους πολίτες του Λιβάνου και στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο. Επίσης ενισχύσαμε με αποστολή αναγκαίων ειδών τον Σύλλογο Οικοτρόφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης. Τέλος, ενισχύσαμε το Θεαγένειο Νοσοκομείο, καθώς και το Ιπποκράτειο με δωρεά κάποιων tablet, ώστε να μπορούν οι ασθενείς της πτέρυγας COVID να επικοινωνούν με βιντεοκλήσεις με τα οικεία τους πρόσωπα. Αποφασίσαμε, τέλος, να κάνουμε δωρεάν delivery στους εργαζόμενους των 2 αυτών νοσοκομείων.

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να ενισχύσουμε και τα εργαζόμενα μέλη μας, μιας και αυτοί έβαλαν πλάτη καθόλη τη διάρκεια μιας χρονιάς με αυξημένη κίνηση στο κατάστημα και αυξημένο κίνδυνο λόγω της πανδημίας. Έτσι, είμαστε χαρούμενοι που κλείνοντας το έτος καταφέραμε να τους δώσουμε και 15ο μισθό, ως μπόνους για τη δουλειά που έκαναν όλη την χρονιά.

Μοιραστείτε το άρθρο