Καταγγέλλουν σωρεία εργοδοτικών αυθαιρεσιών και βίας!

Κάτω τα ξερά σας από τους εργαζόμενους!

Κάθε όριο έχουν ξεπεράσει οι εργοδότες στην χώρα. Εκτός από τη σωρεία εργοδοτικών αυθαιρεσιών (ανασφάλιστη/υποασφαλισμένη εργασία, κλοπή δώρων, υπερωριών, ακραία εντατικοποίηση κ.τ.λ.), αυξάνονται και τα κρούσματα εργοδοτικής βίας:

1)Υπάλληλος, με 20ετή υπηρεσία σε μεγάλη εταιρεία κούριερ στην Αττική, ανακοίνωσε πως δεν μπόρεσε -λόγω των ιδιαιτέρως δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν- να ανταπεξέλθει στον αυξημένο φόρτο εργασίας, δεδομένης και της πίεσης που υφίστανται τον τελευταίο καιρό οι ταχυμεταφορικές εταιρείες. Όταν ενημέρωσε τον προιστάμενό του, πήρε σαν απάντηση μια γροθιά με αποτέλεσμα να σπάσει η μύτη του.

2) Στην Δράμα, μία εργοδότρια ζήτησε από την υπάλληλο της, να της επιστρέψει το δώρο που μόλις είχε πάρει από το ATM. Η εργαζόμενη της αρνήθηκε και η εργοδότρια χτύπησε την υπάλληλο!

Ακόμη και με την χρήση βίας, προϊστάμενοι και εργοδότες εφαρμόζουν στην πράξη το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης της εργασίας και το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που προσπαθούν να επιβάλουν στους εργαζόμενους κυβέρνηση και εργοδότες. Μας θέλουν εργαζόμενους-δούλους, χωρίς να κουραζόμαστε αλλά να δουλεύουμε νυχθημερόν με μεροκάματα-ψίχουλα, χωρίς περαιτέρω απαιτήσεις για τα νόμιμα δικαιώματά μας (ασφάλιση, δώρα, επιδόματα κ.τ.λ.).

Αυτή είναι η απάνθρωπη πραγματικότητα που μας επιφυλάσσουν κυβέρνηση, εργοδότες, καπιταλιστές και το  σινάφι τους: να μας πατήσουν κάτω, να τσακίσουν τα εναπομείναντα δικαιώματα μας, να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους δουλοπάροικους! Μόνος δρόμος για εμάς τους εργαζόμενους, να αντισταθούμε όλοι μαζί! Μόνο με την οργάνωσή μας, την αλληλεγγύη και τους μαχητικούς αγώνες μπορούμε να δώσουμε ένα τέλος στη ζοφερή κατάσταση που καθημερινά βιώνουμε στους χώρους της δουλειάς που έχουν μετατραπεί σε σύγχρονα κάτεργα!

Μοιραστείτε το άρθρο