Επίθεση αγνώστων σε δομή φιλοξενίας ανήλικων προσφυγόπουλων στο Ωραιόκαστρο

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε το βράδυ του Σαββάτου δομή φιλοξενίας ανήλικων προσφυγόπουλων στο Ωραιόκαστρο, η οποία λειτουργεί υπό την αιγίδα της εκκλησίας.

Οι άγνωστοι δράστες (γνωστοί στην τοπική κοινωνία ακροδεξιοί) συγκεντρώθηκαν από έξω με απειλητικές διαθέσεις φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα. Στη συνέχεια η προσπάθειά τους να εισέλθουν στη δομή φιλοξενίας, κρατώντας στα χέρια τους ρόπαλα, μαχαίρια και λοστούς δεν ήταν επιτυχημένη. Ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς τεσσάρων ανηλίκων. Όπως δηλώνει ο πληρεξούσιος δικηγόρος της δομής Θοδωρής Καραγιάννης, αναμένεται να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία τη Δευτέρα.

Το Ωραιόκαστρο απασχολεί για μία ακόμη φορά την κοινή γνώμη μετά την εναντίωση κατοίκων πριν λίγα χρόνια με αφορμή την παρακολούθηση μαθημάτων από πρόσφυγες στα τοπικά σχολεία. Είναι φανερό ότι έχει δημιουργηθεί μία κατάσταση η οποία βάζει μεγάλες δυσκολίες όχι μόνο στην ενσημάτωση αλλά και στην ίδια την ύπαρξη των προσφύγων στην περιοχή.

Οι λεκτικές επιθέσεις και οι αντιδράσεις εξελίχθηκαν σε προσπάθεια για προπηλακισμούς με τη χρήση βίας εναντίον παιδιών και όπως δηλώνει ο δικηγόρος «οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τα ανήλικα απέναντι σε ανθρώπους που με σχέδιο υποκινούνε μίσος και προπαγάνδα και δεν φοβούνται να ασκήσουν βία με κίνδυνο ζωής σε παιδιά 12-15 ετών».

Αργότερα το βράδυ έγινε γνωστό ότι συνελήφθησαν δυο άτομα, ένας πατέρας με τον ανήλικο γιό του!

Μοιραστείτε το άρθρο