ΤΗΝΟΣ
“Καταδρομική επιχείρηση”
ανεμογεννητριών αξημέρωτα!

ΝΕΩΤΕΡΑ

Τετάρτη, 23/12, 13:00

Σε ανακοίνωσή της η σελίδα Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών συνοψίζει τα γεγονότα:

“ΤΗΝΟΣ 23/12/2020

Τα δεδομένα μέχρι αυτήν την ώρα:
1. Το πλοίο “Παναγία Παραβουνιώτισσα” έφτασε για τρίτη φορά με κλειστό το στίγμα AIS στο αποκλεισμένο λιμάνι της Τήνου τις πρώτες πρωινές ώρες.
2. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, η μεταφορά ξεκίνησε νωρίτερα από την προβλεπόμενη ώρα που αναγράφεται στις άδειες διέλευσης.
3. Η τοπική αστυνομία για τρίτη φορά συνόδευσε τα βαρέα οχήματα μεταφοράς ανεμογεννητριών.
4. Η εκφόρτωση ολοκληρώθηκε παρουσία αστυνομίας σε σφραγισμένο από την πολεοδομία Τήνου χώρο, ο οποίος κρίθηκε μη κατάλληλος κατόπιν αυτοψίας.
5. Παρά την επιτόπια καταγγελία και την μήνυση από τον Δήμαρχο Τήνου, η παράνομη εκφόρτωση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε, ενώ τα φορτηγά επιβιβάστηκαν ξανά στο πλοίο.
6. Σύμφωνα με ανάρτηση του Δημάρχου έγιναν συλλήψεις τόσο των οδηγών όσο και του εκπροσώπου της Ενεργειακής Κυκλάδων.

Προκύπτει το εύλογο ερώτημα πως η παρουσία της αστυνομίας στον χώρο και η ταυτόχρονη αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης υπεύθυνου και οδηγών, μετά την καταγγελία, επέτρεψε το να ολοκληρωθεί η παρανομη εκφόρτωση (η πράξη για την οποία έγινε η σύλληψη) και η επιστροφή των φορτηγών, ενώ διαβάσαμε ότι οι οδηγοί είχαν συλληφθεί.
Καθώς αυτό το κείμενο συντάσσεται, 11.40 μαθαίνουμε ότι οι συλληφθέντες αφεθηκαν ελευθεροι.
Αυτά τα λίγα και άκρως νόμιμα και δημοκρατικά ζούμε στο νησί τις τελευταίες ώρες”.

Τετάρτη, 23/12, 11:50

Για τρίτη νύχτα το γνωστό καράβι φάντασμα “Παναγία Παραβουνιώτισσα” και πάλι με κλειστό το (υποτίθεται …) υποχρεωτικό AIS (σύστημα αυτόματου εντοπισμού πλοίων) ξεφόρτωσε εξαρτήματα ανεμογεννητριών. Με συνοδεία αστυνομίας η εκφόρτωση έγινε στο οικόπεδο που μόλις χθες σφραγίστηκε από την Πολεοδομία Τήνου (επανάληψη παράνομης πραξης). Ο Δήμος τα ξημερώματα κατέθεσε μήνυση (για παραβίαση αποσφράγισης και αυτοδικία) και η αυτόφωρη διαδικασία ενεργοποιήθηκε ΜΕΤΑ την εκφόρτωση. Ο εκπρόσωπος και κύριος μέτοχος της Ενεργειακής Κυκλάδων μαζί με τους οδηγούς της μεταφορικής προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα για να αφεθούν ελεύθεροι τελικά με εντολή εισαγγελέα. Η Αστυνομία υπομονετικά περίμενε τον επενδυτή να ξεφορτώσει και στη συνεχεία τον προσήγαγε. Ούτε τα προσχήματα της νομιμότητας δεν τηρούνται πλέον…

Τρίτη 22/12, 23:00

Έγινε γνωστό ότι το πλοίο φάντασμα έχει κλειστό το ραντάρ του πάνω από 24 ώρες. Πληροφορίες λένε ότι απόψε έρχεται και η τρίτη ανεμογεννήτρια στην Τήνο. Ο χώρος που βρίσκονται οι άλλες 2 έχει σφραγιστεί. Ο Δήμος δεν έχει δώσει άδεια διέλευσης για να την πάει στα Πράσσα. Που θα αφήσει αυτή τη φορά τα σίδερα η εταιρεία αν επιβεβαιωθουν οι πληροφορίες;
#save_tinos #Tinos
Σχετικά με τη μεταφορά των ανεμογεννητριών ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Επαγγελματιών – Εμπόρων Πύργου, Πανόρμου Τήνου 

 

Με ένα “καράβι φάντασμα” μέσα σε δυο νύχτες ξεφορτώθηκαν εξαρτήματα ανεμογεννητριών στο λιμάνι της Τήνου. Αποθηκεύτηκαν προσωρινά σε ιδιωτικό χώρο, όμως ο Δήμος με καταγγελία του κατάφερε έκδοση απόφασης διακοπής λειτουργίας και σφράγισης του ακινήτου για πολεοδομικούς και περιβαλλοντικούς λόγους! 

Η «Ενεργειακής Κυκλάδων Ε.Π.Ε.» κατάφερε τελικά να ξεφορτώσει στην Τήνο εξαρτήματα ανεμογεννητριών με “καταδρομική επιχείρηση” στις 03:00 το πρωί το Σάββατο 19  και τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου. Το καράβι μεταφοράς παρανόμως είχε απενεργοποιήσει το AIS (σύστημα αυτόματου εντοπισμού πλοίων) για τρείς ώρες, προφανώς για να μην γνωρίζουν οι κάτοικοι πού ακριβώς βρίσκεται ώστε να εμποδίσουν την εκφόρτωση στο λιμάνι.

Σε ανακοίνωσή της την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, η σελίδα Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ήταν πριν από ένα χρόνο στις 18 Δεκεμβρίου 2019 όταν το πλοίο της γραμμής προσέγγισε το λιμάνι της Τήνου φορτωμένο με μπετονιέρες για να συνεχίσουν τις εργασίες εγκατάστασης των ανεμογεννητριών. Τότε στο λιμάνι ολόκληρη η Τήνος φώναξε ένα μεγάλο βροντερό και δυνατό ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες και το πλοίο έφυγε όπως ήρθε.

Ένα χρόνο πριν που ακόμη δεν ξέραμε τι σημαίνει κορωνοϊός, χωρίς καραντίνα, χωρίς μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, χωρίς πρόστιμα, χωρίς τρακοσάρια και χωρίς τον φόβο για έναν ιό που έχει έρθει για να αλλάξει τις ζωές μας.

Φέτος ένα χρόνο μετά οι συνθήκες που επικρατούν έχουν ευνοήσει μόνο τα σχέδια της εταιρείας εγκατάστασης αν σκεφτεί κανείς ότι η σκυροδέτηση των 2 βάσεων από τις συνολικά 3 βάσεις ανεμογεννητριών έγιναν εν μέσω πανελλαδικής απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω των μέτρων πρόληψης της διασποράς του ιού.

Στο λιμάνι παρόλα αυτά βρέθηκαν χτες το βράδυ ξημερώματα, περίπου 50 άτομα να δώσουν το παρόν και να δηλώσουν την αντίθεση όλης της Τήνου (βλ. video ‘Οι φωνές των ανθρώπων που δεν έμειναν σπίτι’). Σίγουρα αντιλαμβάνεται κάποιος ότι αν δεν υπήρχε κορωνοϊός, καραντίνα, απαγόρευση και πρόστιμα, τότε στο λιμάνι χτες δεν θα ήταν 50 άτομα αλλά 500».

Οι φωνές των ανθρώπων που δεν έμειναν σπίτι

19/12/2020, 02:40, Λιμάνι Τήνου.

Στο βάθος, το φως της “παντόφλας” που φέρνει τις ανεμογεννήτριες.
Στα αυτιά σας, οι φωνές των ανθρώπων που δε μείνανε σπίτι.

#save_tinos

Posted by Ελεύθερα Βουνά Χωρίς Αιολικά on Friday, December 18, 2020

Και την επόμενη νύχτα, στο ξημέρωμα της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου, το σκηνικό επαναλαμβάνεται με το ίδιο “καράβι φάντασμα”! Τα εξαρτήματα των ανεμογεννητριών αποθηκεύτηκαν προσωρινά σε ιδιωτικό χώρο, όμως μετά από επείγουσα καταγγελία του Δημάρχου για παραβίαση πολεοδομικών διατάξεων και διατάξεων προστασίας του περιβάλλοντος, η Πολεοδομία Τήνου έκανε αυτοψία και σφράγισε το ακίνητο εκδίδοντας απόφαση διακοπής λειτουργίας του.

Λίγες ώρες μετά, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, στις 22:00, η σελίδα Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών ανακοινώνει σκωπτικά:

«Ένα πλοίο δίχως προορισμό στο χάρτη με κλειστό το σήμα του έφτασε στις 03:00 τα ξημερώματα στο λιμάνι της Τήνου για να μεταφέρει τα εξαρτήματα από την δεύτερη ανεμογεννήτρια. Ακριβώς ό,τι συνέβη και 2 ημέρες πριν. Μέσα στη νύχτα σαν τους κλέφτες.

Όμως ο σοφός λαός έρχεται με το γνωμικό του: “Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά” να αποτυπώσει με τον καλύτερο τρόπο τα σημερινά μας συναισθήματα.

Έτσι, η υπηρεσία της πολεοδομίας, έπειτα από αναφορά πολιτών και καταγγελία του Δημάρχου Τήνου, προχώρησε σε αυτοψία και έβαλε ΛΟΥΚΕΤΟ στο χώρο, αφού το ακίνητο αποθήκευσης των ανεμογεννητριών δεν είχε την απαραίτητη πολεοδομική άδεια και η χρήση αυτή δεν επιτρέπεται στην περιοχή! Άρα η αποθήκευση ανεμογεννητριών στο συγκεκριμένο χώρο είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ.

Ενώ λοιπόν χτες όλοι παρακολουθούσαμε αποσβολωμένοι το θρίλερ της μεταφοράς ανεμογεννητριών στο νησί μας, απόψε το πρόγραμμά μας έχει κωμωδία….

ΦΩΤΟ από την ταινία Highway to Hellas

“Highway to Hellas” λοιπόν ταινία του 2015, γυρισμένη στην Τήνο.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται το σημερινό σημείο αποθήκευσης ανεμογεννητριών που στο σενάριο της ταινίας επρόκειτο να γίνει

εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Προφητικό;

Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε !!!

#SaveTinos

Τέλος, η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη Το Κοινό των Τηνίων σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Ο ΛΥΚΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ

Η πρώτη ανεμογεννήτρια έφτασε στην Τήνο εχθές, Σάββατο 19 Δεκέμβρη, στις 03.00 τα ξημερώματα. Τέσσερις τεράστιες νταλίκες χρειάστηκαν για να μεταφέρουν την μία μόνο “μικρή” ανεμογεννήτρια από το λιμάνι έως την Αγ. Μαρίνα, όπου και ξεφορτώθηκε μέσα σε ιδιωτικό χώρο.

Αναρωτιέται κανείς, γιατί χρειάστηκε αυτή η μεταφορά, αφού η ανεμογεννήτρια δεν έφτασε στον προορισμό της; Σε τι εξυπηρετεί την ελληνογερμανική εταιρεία αυτή η αλλαγή τόπου αποθήκευσης και φύλαξης του τεράστιου αυτού μηχανήματος;

Είναι αντιληπτό από όλους μας ότι ο λύκος δείχνει τα δόντια του πριν επιτεθεί. Είναι μια επίδειξη δύναμης. Είναι μια δήλωση από πλευράς της εταιρείας. Έχουμε τον νόμο με το μέρος μας, έχουμε τα ΜΜΕ με το μέρος μας, έχουμε άδειες διέλευσης από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, έχουμε τα χρήματα να πληρώνουμε ενοίκιο ή ότι άλλο χρειαστεί, έχουμε και τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας και συναθροίσεων να σας κρατάνε σπίτια σας. Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα.

Η αλήθεια είναι ότι όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ) έχουν πριμοδοτήσει την λεγόμενη “πράσινη” ενέργεια με εξωφρενικούς νόμους, ακολουθώντας κατά γράμμα τις Ευρωπαϊκές οδηγίες για την “πράσινη” μετάβαση. Είναι αυτές οι πολιτικές που έχουν κάνει το φθηνότερο ρεύμα στην Ευρώπη να ακριβαίνει ολοένα και περισσότερο. Οι ίδιες κυβερνήσεις βέβαια, δείχνουν να μην κατανοούν άλλες Ευρωπαϊκές οδηγίες π.χ. για την προστασία της βιοποικιλότητας με αποτέλεσμα να καταδικαζόμαστε και να πληρώνουμε πρόστιμα, αλλά αυτό περνάει στα ψιλά γράμματα.

Η αλήθεια είναι ότι όλα τα μεγάλα κανάλια μας έχουν βομβαρδίσει με όμορφες “πράσινες” διαφημίσεις για τις ανεμογεννήτριες οι οποίες εγκαθίστανται σε παλιές χωματερές (sic)! Πρόσφατα χορηγούμενες διαφημίσεις για το πως θα μας σώσουν οι “πράσινοι” επενδυτές πλημμυρίζουν και τα κοινωνικά δίκτυα. Οι πραγματικές πλημμύρες βέβαια (βλ. Κεφαλονιά, Καρδίτσα) οι οποίες σε μεγάλο βαθμό οφείλονται και στην ισοπέδωση βουνών και στην αποψίλωση δασών για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, αποδίδονται γενικώς στην κλιματική αλλαγή.

Η αλήθεια είναι ότι οι υπηρεσίες της διοίκησης δίνουν τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, ακολουθώντας την εξωφρενική νομοθεσία. Δεν εξετάζουν βέβαια τις σωρευτικές συνέπειες των αδειοδοτήσεων, δεν εξετάζουν αν το τελικό αποτέλεσμα κάθε αδειοδότησης είναι σύννομο, δεν αναμένουν τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Η αλήθεια είναι ότι τα πολλά χρήματα μπορούν να αγοράσουν υπηρεσίες και υλικά, κάποιες φορές μπορούν να εξαγοράσουν και συνειδήσεις. Δεν μπορούν βέβαια να εξαγοράσουν ολόκληρες κοινωνίες.

Η αλήθεια είναι ότι οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας βάζουν φρένο στον κόσμο. Τα υπέρογκα πρόστιμα είναι απολύτως απαγορευτικά για τους περισσότερους ανθρώπους, οι οποίοι βλέπουν την οικονομική τους κατάσταση να χειροτερεύει μέρα με την μέρα. Ακόμη χειρότερα, οι περισσότεροι δεν βλέπουν καμία “ανάκαμψη” να έρχεται, όσο κι αν προσπαθούν πρωθυπουργοί, υπουργοί και ΜΜΕ να τους πείσουν για το αντίθετο.

Ας γνωρίζει όμως ο λύκος που γρυλίζει και δείχνει τα δόντια του, ότι στην Τήνο δεν έχουμε τόσα πολλά πρόβατα, όσο έχουμε αγριοκάτσικα, απρόβλεπτα και ατίθασα.

Ο αγώνας συνεχίζεται».

Σχετικά άρθρα:

Απαγορεύουν την κυκλοφορία στην Τήνο προς διευκόλυνση των εταιρειών εγκατάστασης ανεμογεννητριών! (9/9/2020)

ΣΕ ΑΝΔΡΟ, ΝΑΞΟ, ΠΑΡΟ, ΤΗΝΟ, ΑΜΟΡΓΟ, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Συντονισμένη διαμαρτυρία ενάντια στα αιολικά! (30/5/2020)

ΤΗΝΟΣ 15 ανεμογεννήτριες λιγότερες! (26/5/2020)

ΤΗΝΟΣ Ανεμογεννήτριες προ των πυλών, με απόβαση αστυνομικών δυνάμεων! (20/5/2020)

Μοιραστείτε το άρθρο