Τα δώρα που δεν έφερε φέτος ο Άι-Βασίλης…

Δράση της Πόλης Ανάποδα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αριστοτέλους

Τα δώρα που δεν έφερε φέτος ο Άι-Βασίλης… (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ στο λινκ)

Tο απόγευμα της Τρίτης, 22/12/20, μέλη της Πόλης Ανάποδα άφησαν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αριστοτέλους τα «δώρα» που έχει άμεσα ανάγκη η πόλη: λεωφορεία, ενίσχυση του ΕΣΥ, ξενοδοχεία για περιπατητικούς ασθενείς, ελεύθερους χώρους, μητροπολιτικό πάρκο στη θέση της ΔΕΘ, αξιοπρεπή στέγη για όλους, ουσιαστική στήριξη των ανέργων, των φτωχών, των αστέγων, παραμονή των αρχαιοτήτων στη Βενιζέλου.

Παράλληλα, μοιράστηκε στον κόσμο που περνούσε από την πλατεία το παρακάτω κείμενο:

Τα δώρα που δεν έφερε φέτος ο Άι-Βασίλης…

Μέρες που είναι, ας θυμηθούμε τι ζήτησε, τι ευχήθηκε, τι επιθύμησε φέτος αυτή η πόλη.

–   Ζητήσαμε λεωφορεία, για να πηγαίνουμε στη δουλειά μας. Για να μην είναι κάθε διαδρομή μια πληγή στην αξιοπρέπειά μας, για να μην κινδυνεύει η υγεία μας από την πανδημία.

–   Ζητήσαμε νέα νοσοκομεία, τουλάχιστον να ανοίξουν αυτά που έκλεισαν, ζητήσαμε προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, μέσα προστασίας και εξοπλισμό για τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη.

–   Ζητήσαμε ξενοδοχεία, για τη φιλοξενία των θετικών ασθενών που εξέρχονται από τα νοσοκομεία, για να μην μεταδίδουν τον ιό.

–   Ζητήσαμε ελεύθερους χώρους, ανοιχτούς και δημόσιους, να αθλούμαστε και να ξεσκάμε.

–   Ζητήσαμε μητροπολιτικό πάρκο στον χώρο της ΔΕΘ, για να πάρει μια ανάσα το πυκνοκατοικημένο κέντρο της πόλης.

–   Ζητήσαμε αξιοπρεπή και προσβάσιμη στέγη για όλους/ες, με ελεγχόμενα νοίκια.

–   Ζητήσαμε πρόνοια και αλληλεγγύη, για τους άνεργους, τους άστεγους, τους πιο φτωχούς.

–   Ζητήσαμε να μείνουν τα αρχαία στη θέση τους και να νιώθουμε περήφανοι και περήφανες για την ιστορία αυτής της πόλης.

Πράγματα στοιχειώδη, ανάγκες καθημερινές για την επιβίωση και την ποιότητα ζωής σε μια μεγαλούπολη. Και όμως, οι προτεραιότητες της διοίκησης του Δήμου, η πολιτική της κυβέρνησης τα κάνουν να μοιάζουμε εξωπραγματικά, σαν τα δώρα του Αϊ-Βασίλη.

Αντί για αυτά λοιπόν, καλούμαστε να βολευτούμε με λίγα λαμπάκια, ένα δέντρο και μια φάτνη. Εκεί λοιπόν εμείς αφήνουμε -αντί για δώρα- αυτά που ζήτησε η πόλη μας και φέτος και δεν τα πήρε ακόμη.

Να ξέρετε όμως, δεν θα περιμένουμε για πάντα τον Άι-Βασίλη.

Χρόνια πολλά και πολύ καλύτερα,

Η Πόλη Ανάποδα

Μοιραστείτε το άρθρο