Φωνάζει ο κλέφτης να τρομάξει ο νοικοκύρης!

Κοινή Ανακοίνωση των Αντικαπιταλιστικών Κινήσεων  Θεσσαλονίκης/Κεντ. Μακεδονίας  για τους “παλιοχαρακτήρες” του Άδωνι Γεωργιάδη

Μετά τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας ότι για την κατάσταση στο νομό Δράμας δε φταίνε οι συνθήκες στο νοσοκομείο της πόλης, αλλά οι πολίτες της Δράμας, ήρθε η δήλωση του αντιπροέδρου της ΝΔ και υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και πρώην υπουργού Υγείας πως “ο χαρακτήρας των Θεσσαλονικιών είναι μια απ΄ τις βασικότερες αιτίες της έξαρσης του κορονοϊού στην πόλη της Θεσσαλονίκης”.

Οι “παλιο-χαρακτήρες”, ως γνωστό , αποκαλύπτονται από λόγια και πράξεις τους. Ας θυμηθούμε, λοιπόν, μερικές δηλώσεις και πράξεις του Αδώνιδος:

“Αν υπάρξουν απολύσεις στον ΕΟΠΥΥ, σας παρακαλώ να μην το χρεώνετε στην τρόικα. Αυτές θα είναι δικές μου αποφάσεις. Μη μου παίρνει τη δόξα η τρόικα όταν κάνουμε το αυτονόητο. Έχω βαρεθεί να κάνω το αυτονόητο και να παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν”.

«…θα ελέγξω τα πάντα. Νοσοκομεία, ζημίες, κόστη, χρησιμότητα, κλίνες. Εάν χρειαστεί να κλείσω νοσοκομεία, θα τα κλείσω». Τελικά έκλεισαν οχτώ, μεταξύ των οποίων το Λοιμωδών και η Παναγία στη Θεσσαλονίκη ενώ υποβάθμισε στο έπακρο την πρωτοβάθμια περίθαλψη, κλείνοντας ολόκληρα ή διώχνοντας την πλειοψηφία των ειδικοτήτων από τα τοπικά ιατρεία του ΙΚΑ.

«Αν τα νοσοκομεία έχουν ελλείψεις είναι επειδή δυσκολεύονται να ακολουθήσουν πιο λογικούς προϋπολογισμούς» (ή όταν δεν έχω να φάω, δε φταίει ότι δεν έχω λεφτά, αλλά γιατί δε προσαρμόζομαι σε αυτά που δεν έχω!!!).

«Οι επείγουσες περιπτώσεις δέχονται θεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία άσχετα από την ασφαλιστική κατάσταση του ασθενούς. Αλλά, ασθένειες όπως ο καρκίνος δεν θεωρούνται επείγουσες, εκτός αν ο ασθενής βρίσκεται στα τελικά στάδια».

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι εταιρείες σαν τη Novartis μπορεί να δίνουν χρήματα σε γιατρούς, πολιτικούς και δεν ξέρω σε ποιους άλλους, όμως σώζουν και ζωές».

“Ναι, ότι είμαστε 12 φορές καλύτεροι από το Βέλγιο το πανηγυρίζουμε! – Παπαδημητρίου: Πανηγυρίζετε 120 νεκρούς.-Γεωργιάδης: Σταματήστε την πτωματολογία…  Όλη μέρα γκρίνια και κατηγορίες”.

«Έγιναν λάθος εκτιμήσεις με το άνοιγμα του τουρισμού».

“Εμένα ξέρετε η βασική δουλειά ήταν πωλητής. Και είμαι πολύ περήφανος για αυτό. Σκέφτομαι εσάς στην ασφαλιστική αγορά, τώρα Απρίλιο του 2019, έχοντας μπροστά σας τη διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που θα εκτοξεύσει την οικονομία, που θα βγάλει τις αγκυλώσεις, που θα μειώσει τη γραφειοκρατία και θα επιτρέψει επιτέλους αυτός ο κλάδος στην Ελλάδα να αναπτυχθεί! Σας ζηλεύω για αυτό που θα ζήσετε…!”

Και πίσω από τις λέξεις, κρύβονται και πάθη: περιφρόνηση και μίσος για το λαό και τις ανάγκες του. Αγάπη για το κέρδος και τους ιδιώτες επιχειρηματίες.

Οι δηλώσεις αυτές του υπουργού ανάπτυξης και επενδύσεων δε μας εκπλήσσουν, υπάγονται στο γενικότερο κλίμα θράσους και αυταρχισμού που διαπνέει την κυβέρνηση της ΝΔ στην πανικόβλητη προσπάθεια της να παραιτηθεί απ τις εγκληματικές της ευθύνες στην αντιμετώπιση της πανδημίας μη θωρακίζοντας το δημόσιο σύστημα υγείας. Η πολιτική αυτή έχει οδηγήσει σε δεκάδες θανάτους και την πόλη της Θεσσαλονίκης να μετράει τις πληγές της, ενώ απ΄ την άλλη με την επιβολή αστυνομοκρατίας και την καταστολή απαγορεύει την πολιτική δράση, επιτίθεται και συκοφαντεί με γελοία επιχειρήματα οποιονδήποτε(εργαζόμενους, νεολαία, υγειονομικούς) υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τις ελευθερίες και αγωνίζεται για υγεία, δημοκρατία και εργασία για όλους.

Λαέ της Θεσσαλονίκης, ήρθε η ώρα “να δείξεις χαρακτήρα”…

Ήρθε η ώρα να δείξεις την οργή σου!

Περιφερειακή Κίνηση:
ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην Κεντρ. Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά
Δημοτικές Κινήσεις:
ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις Γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης
ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Θέρμης
ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Δ. Θεσσαλονίκης

Μοιραστείτε το άρθρο