SOS Στο έλεος της πανδημίας εργαζόμενοι και ασθενείς στο Αντικαρκινικό & Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας

Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη

Στο έλεος της πανδημίας Εργαζόμενοι και Ασθενείς στο Αντικαρκινικό & Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας.
Σε κρίσιμη φάση η συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββα» έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό. Όπως μάλιστα δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Κωνσταντίνος Καταραχιάς, η τελευταία ανεπίσημη ενημέρωση που είχαν ήταν για 33 κρούσματα το διήμερο Δευτέρα-Τρίτη. Έκτοτε η διοίκηση του νοσοκομείου έχει απαγορεύσει την ενημέρωση των εργαζομένων για τον αριθμό των κρουσμάτων (https://tinyurl.com/y4xslscr)!

Η κατάσταση όμως ξεπερνάει τα όρια του κορωνοϊού όταν αναλογιζόμαστε ποιοι ασθενείς νοσηλεύονται ή επισκέπτονται το συγκεκριμένο νοσοκομείου. Με το δικό τους γολγοθά, πολλοί από αυτούς αναοσοκατασταλμένοι, άλλοι με δύσκολες θεραπείες όλοι όμως ομάδα αυξημένου κινδύνου για λοίμωξη από Covid-19.

Και μας προκαλεί οργή όταν μαθαίνουμε ότι κρούσματα εμφανίζονται και σε ασθενείς.

Οι ευθύνες της ανεκδιήγητης διοίκησης αυτού του νοσοκομείου είναι τεράστιες. Το μόνο που έκανε ήταν να καλέσει σε ΕΔΕ τους εργαζόμενους που νόσησαν και να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους που διαμαρτυρήθηκαν. Μπορεί την ΕΔΕ να την πήρε πίσω λόγω της έντονης κατακραυγής που υπήρχε, ωστόσο παραμένει ανίκανη στο να διαχειριστεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που υπάρχει στο νοσοκομείο.

Οι ευθύνες και της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Δυστυχώς στο συγκεκριμένο νοσοκομείο αποτυπώνεται πόσο εγκληματική διαχείριση έχουν κάνει στο ζήτημα της πανδημίας:
Έχοντας μετατρέψει τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία «μιας νόσου» και χωρίς να έχουν αυξήσει τον συνολικό αριθμό των ΜΕΘ (απλά έχουν κάνει την πλειοψηφία των κλινών ΜΕΘ σε κλίνες ΜΕΘ «μιας νόσου») στην πραγματικότητα έχουν αφήσει τους ασθενείς με άλλα νοσήματα στο έλεος τους. Ο κίνδυνος αύξησης νοσηρότητας και θνητότητας στις υπόλοιπες παθήσεις – όπως έχει προειδοποιήσει η ΟΕΝΓΕ – είναι πλέον ορατός.
Παράλληλα, δεν έχουν προσλάβει προσωπικό έχοντας αφήσει τα νοσοκομεία με το ελλιπές προσωπικό που είχαν με αποτέλεσμα τόσο αυτοί οι άνθρωποι να έχουν φτάσει στα όρια τους όσο και η συνέχιση της λειτουργίας των νοσοκομείων να κρίνεται συνεχώς.
Επίσης, δεν έχουν κανένα σοβαρό σχέδιο ιχνηλάτησης της πανδημίας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνέχεια υγειονομικές βόμβες…

Η κατάσταση στο «Άγιος Σάββας» είναι οριακή. Ο πρόεδρος του σωματείου κατήγγειλε πώς το νοσοκομείο ουσιαστικά δεν μπορεί να λειτουργήσει. Η κυβέρνηση προχώρησε σε διάψευση αυτού του γεγονότος όχι όμως με κάποια επίσημη ανακοίνωση-τοποθέτηση αλλά μέσω κυβερνητικών κύκλων. Ο τρόπος που έρχεται αυτή η διάψευση σε συνδυασμό με το ότι πήγε ad hoc Επιτροπή, με επικεφαλής τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Νικόλαο Σύψα, για να αξιολογήσει την κατάσταση του νοσοκομείου δεν μας καθησυχάζουν απεναντίας μας δείχνουν την κρισιμότητα στην οποία βρίσκεται η συνέχιση λειτουργίας του νοσοκομείου.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ. Προσλήψεις προσωπικού, αύξηση κλινών ΜΕΘ και ενίσχυση με όλο το απαραίτητο ιατρικό εξομπλισμό. Και σοβαρό σχέδιο ιχνηλάτησης με μαζικά και στοχευμένα τεστ.

#ΜένουμεΕνεργοί #WeSpeakNow

Μοιραστείτε το άρθρο