ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΡΙΣΙ Τα αγάλματα στην πλατεία Δημοκρατίας με κλειστά τα μάτια “Για το μέλλον των παιδιών”

ΠΑΡΙΣΙ: Ηρώ Σιαφλιάκη & Μπονίτα Παπαστάθη

Στην αρχή κυκλοφόρησε πώς η διαδήλωση απαγορεύτηκε. Τελικά η απαγόρευση αφορούσε την διαδήλωση της ίδιας μέρας των κίτρινων γιλέκων που θα συναντούσε αργότερα την γενικότερη, της καθολικής ασφάλειας. Ωσπου να φτάσουμε στην πλατεία Châtelet, τρία τηλεφωνήματα φίλων, που αγαπούν να κατεβαίνουν στο δρόμο, μας συνιστούσαν να προσέχουμε γιατί η αστυνομική καταστολή προβλεπόταν ακόμη πιo βίαιη. Παρά την πανδημία και την καμπάνια εκφοβισμού του τελευταίου μήνα, το γνωστό νομοσχέδιο έβγαλε από τα σπίτια τους αρκετές χιλιάδες αποφασισμένων και πολλούς νέους.

Τα CRS (MAT) πλαισίωναν ασφυκτικά την πορεία, ενώ προσπάθησαν να την σπάσουν πολλές φορές.

Στην αρχή της πορείας ένα αναπηρικό καροτσάκι έσπρωχνε τρεις σειρές CRS. Μαζί του ένας τυμπανιστής, που έχει οδηγήσει κάποιες πορείες κίτρινων γιλέκων…

Μάθαμε αργότερα πως τραυματίστηκε από χτύπημα γκλόμπ ενώ είχε γυρισμένη την πλάτη του…

[Φωτό από MEDIAPART
Στο γνωστό κανάλι BFM η παρουσιάστρια δήλωσε πως δεν πρέπει να ανησυχούμε επειδή πρόκειται για μακιγιάζ. Ζήτησε δημόσια συγνώμη, λίγες ώρες αργότερα.

«ΑΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΜΕ;»
«TO 1984 ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ»

«ΛΕΦΤΑ ΤΡΕΛΑ ΜΠΑΤΣΟΙ ΦΛΟΥ»

Το βράδυ στην πλατεία της République (Δημοκρατίας) εκτός από τις αντλίες νερού και τις συλλήψεις που οι τηλεοράσεις κάλυψαν με ζήλο, κάποιοι έκλεισαν τα μάτια των αγαλμάτων. «Για το μέλλον των παιδιών».

https://new.infolibre.gr/2020/12/12/gia-trito-sti-seira-savvato-i-gallia-sygklonizetai-apo-diadiloseis-kata-toy-nomoy-katholikis-asfaleias-kai-tis-islamofovias/

Μοιραστείτε το άρθρο