1ο Διήμερο Αλληλοβοήθειας στο Πάρκο Τσέπης της Γειτονιάς Αλ. Σβώλου

Σε πολλές Γειτονιές του κόσμου, αυτοοργανωμένες κοινότητες και κάτοικοι αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους στήριξης των άμεσα πληττόμενων ανθρώπων από την πανδημία, αναδεικνύοντας έτσι το ζήτημα της κοινωνικής διαχείρισής της.

Το μήνυμα είναι απλό: Οργανωνόμαστε συλλογικά και δρούμε τοπικά στις Γειτονιές μας.

Στην προσπάθεια να στηρίξουμε το “Δίκτυο Αλληλοβοήθειας” της Πρωτοβουλίας Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου (δες περισσότερα εδώ), διοργανώνουμε το πρώτο διήμερο δράσης αυτό το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Δεκεμβρίου.

Το Σάββατο 12/12 συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης στο Πάρκο Τσέπης (συμβολή των οδών Ι. Μιχαήλ και Αγαπηνού) από τις 11.00’ μέχρι τις 18.00’, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Ελάτε να γνωριστούμε και να σας ενημερώσουμε σχετικά με την δράση μας. Θέλουμε να ακούσουμε τις ιδέες και τις εμπειρίες σας!

Πιο συγκεκριμένα χρειαζόμαστε: 

1. Τρόφιμα μακράς διάρκειας (όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά, λάδι, κονσέρβες, σάλτσες, πατάτες, κρεμμύδια, καρότα κλπ).

2. Είδη υγιεινής (μάσκες, αντισηπτικά, σαμπουάν, σαπούνια, σερβιέτες, πάνες, γάντια κλπ.).

3. Φάρμακα (algofrendepon, κτλ) και βιταμίνες.

4. Καλάθια και κουβάδες που θα τοποθετηθούν στη Γειτονιά μας, για τη στήριξη των επόμενων ‘πάρε-δώσε’ δράσεών μας.

Την Κυριακή 13/12 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση για το Δίκτυο Αλληλοβοήθειας της Γειτονιάς μας μέσω Zoom στις 20.30’. Κατά τη διάρκειά της θα γίνει παρέμβαση από παρόμοιες πρωτοβουλίες στη Βαρκελώνη για να μάθουμε τι γίνεται σε άλλες Γειτονιές του κόσμου και στο τέλος θα υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις. Προσκαλούμε αντίστοιχες αυτοοργανωμένες κοινότητες και πρωτοβουλίες της πόλης μας, να πάρουν τον λόγο και να μιλήσουν για τη δράση τους. Μπορείτε να συνδεθείτε στην εκδήλωση μέσω αυτού του συνδέσμου (πάτα εδώ).

Μπορούμε να μιλάμε όλοι και όλες μαζί στο Viber. Στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook: Η Γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου (κάνε κλικ εδώ) ή ένα email στο geitonia.svolou@gmail.com, για να σας εντάξουμε στην ομαδική συνομιλία μας.

Στο γκρουπ στο FacebookΓειτονιά Αλ.Σβώλου: Ομάδα Αλληλοβοήθειας Covid-19, μοιραζόμαστε πληροφορίες που αφορούν στην πανδημία, και στα νέα της περιοχής μας. 

Να μην μείνει κανένας μόνος, καμία μόνη μέσα στην πανδημία:

Στηρίζουμε, Φροντίζουμε, Δημιουργούμε Σχέσεις.

 

Μοιραστείτε το άρθρο