Συλλήψεις πέντε μελών της Ανταρσύα στη Θεσσαλονίκη

Σε σύλληψη πέντε μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΣΕΚ και της ΑΡΙΣ που έκαναν παρέμβαση στην αγορά Καπάνι, καλώντας στην πορεία του Πολυτεχνείου την Τρίτη, προχώρησε σήμερα το μεσημέρι η αστυνομία. Τα μέλη οδηγήθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Θεσσαλονίκης, όπου και σχηματίστηκε δικογραφία κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας με την κατηγορία «διέγερση για ανυπακοή», παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημη απαγόρευση των κινητοποιήσεων του Πολυτεχνείου αλλά δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη. Στους συλληφθέντες επιβλήθηκε πρόστιμο για παραβίαση της καραντίνας παρότι είχαν μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την μετακίνηση. Σε επίσημη καταγγελία του περιστατικού έχουν προβεί ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΕΚ και ΑΡΙΣ.

 Η καταγγελία της ΑΝΤΑΣΥΑ

Άμεση απελευθέρωση των πέντε συλληφθέντων αγωνιστών της Θεσσαλονίκης για κάλεσμα στη πορεία του Πολυτεχνείου

Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και της αστυνομίας του Χρυσοχοίδη συνεχίζεται. Το Σάββατο η αστυνομία προσήγαγε πέντε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (τρία μέλη του ΣΕΚ και δυο της ΑΡΙΣ) που έκαναν εξόρμηση στην αγορά Καπάνι στην κεντρική αγορά της πόλης με υλικά που καλούσαν στην πορεία του Πολυτεχνείου την Τρίτη. Οι σύντροφοι και συντρόφισσες οδηγήθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση όπου μετά από εισαγγελική παραγγελία σχηματίζεται δικογραφία με την κατηγορία για «διέγερση σε ανυπακοή»!

Μόλις δυο μέρες πριν η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Θεσσαλονίκης παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση με την ίδια κατηγορία εις βάρος της σ. Δάφνης Κατσίμπα, προέδρου της ΕΝΙΘ. Σε μια πόλη που μετράει δεκάδες νεκρούς από την πανδημία αυτή η χρεοκοπημένη κυβέρνηση «δεν μπορεί να γεννήσει» ΜΕΘ, λεωφορεία, μέτρα προστασίας, το μόνο που μπορεί να «γεννήσει» είναι εισαγγελικές διώξεις και αστυνομικές προκλήσεις.

Οι επιδείξεις πυγμής μιας κυβέρνησης σε πανικό θα πέσουν στο κενό. Στις 17 Νοέμβρη θα διαδηλώσουμε ενάντια στη δολοφονική πολιτική της σε όλη τη χώρα, στέλνοντας στο καλάθι των αχρήστων τις απαγορεύσεις διά ανακοινώσεων του Χρυσοχοϊδη, τις χυδαίες επιθέσεις ενάντια στην Αριστερά των Μπογδάνων και των Μητσοτάκηδων. Θα είναι ένα βήμα για τη συνέχεια, την απεργία στις 26 Νοέμβρη. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία με τους αγώνες τους προστατεύουν τη δημόσια υγεία από τη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης και της άρχουσας τάξης.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συντρόφων και την παύση κάθε δίωξης εις βάρος τους.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους τις δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς σε μαζική συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου.

 Η καταγγελία του ΣΕΚ

Καταγγέλλουμε τις συλλήψεις πέντε αγωνιστών στη Θεσσαλονίκη που καλούσαν στην πορεία του Πολυτεχνείου. Οι αγωνιστές και αγωνίστριες, ένας δικηγόρος, μία εκπαιδευτικός, μία ιδιωτική υπάλληλος και δύο φοιτητές της Νομικής και της Φιλολογίας του Πολυτεχνείου, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΣΕΚ και της ΑΡΙΣ που εξορμούσαν στην αγορά Καπάνι,την κεντρική αγορά της πόλης, με την προκήρυξη του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με κάλεσμα για την πορεία του Πολυτεχνείου, κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση στη Θεσσαλονίκη όπου σχηματίζεται δικογραφία κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας με την κατηγορία διέγερση για ανυπακοή(!) , παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημη απαγόρευση των κινητοποιήσεων του Πολυτεχνείου αλλά δηλώσεις του Χρυσοχοίδη. Μάλιστα, παρά το ότι είχαν μαζί τους έγγραφα για μετακίνηση, τους επέβαλαν πρόστιμα παραβίασης της καραντίνας!

Η επιχείριση καταστολής των κινητοποιήσεων του Πολυτεχνείου είναι ξεκινημένη από τον Χρυσοχοίδη ενώ στην Θεσσαλονίκη προηγήθηκε η στοχοποίηση της προέδρου της ΕΝΙΘ Δάφνης Κατσίμπα.

Είναι σκάνδαλο στην πόλη όπου η χρεοκοπία της κυβέρνησης για την διαχείριση της πανδημίας κόστισε δεκάδες ανθρώπινες ζωές να οδηγούνται στα κρατητήρια και τα δικαστήρια αγωνιστές που καταγγέλλουν την εγκληματική πολιτική της. Είναι πρόκληση να διώκονται γιατροί, εργαζόμενοι και φοιτητές γιατί απαιτούν μαζί με όλο το εργατικό κίνημα μέτρα προστασίας νια το κορονοϊό.

Ο Χρυσοχοίδη, είναι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης που επιτέθηκε δολοφονικά στη μεγαλειώδη αντιφασιστική διαδήλωση στις 7 Οκτώβρη, την ήμερα που η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση. Είναι ο υπουργός που άφησε τον υπαρχηγό των ναζί Χρήστο Παππά να διαφύγει ενω οι αστυνομικοί του “τον παρακολουθούσαν στα πέντε μέτρα”‘. Είναι ο ίδιος που έστειλε την Αστυνομία να οργανώσει επίθεση στα Γραφεία του ΣΕΚ, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι αντιφασίστες μπαίνουν στο στόχαστρο.

Η κυβέρνηση είναι γελασμένη αν νομίζει ότι μπορεί να τρομοκρατήσει τους αγωνιστές και της αγωνίστριες του εργατικού κινήματος και της νεολαίας.

Καλούμε τα συνδικάτα και την αριστερά να αποκρούσουμε ενωμένοι την επιχείρηση φίμωσης των κινητοποιήσεων από την κυβέρνηση με αρχή τις κινητοποιήσεις του Πολυτεχνείου.

Είναι μια χυδαία και βάρβαρη κατασταλτική εκστρατεία σε βάρος της μνήμης της εξέγερσης του Νοέμβρη και των δημοκρατικών ελευθεριών που καταχτήσαμε με αίμα. Είναι μια επίδειξη πυγμής από μια πανικόβλητη κυβέρνηση που ετοιμάζει νέες αντεργατικές επιθέσεις , άγριες περικοπές στην υγεία και την παιδεία, απαγόρευση των απεργιών με νέο νόμο. Δεν θα περάσει!

Απαιτούμε την παραίτηση του Χρυσοχοίδη εδώ και τώρα!

Κάτω τα χέρια από τις πορείες μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου!

Όλοι και όλες στις πορείες του Πολυτεχνείου, στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος 2μμ, στη Θεσσαλονίκη στο Πολυτεχνείο ΑΠΘ στις 3,30μμ.

Απαιτούμε την παύση της δίωξης των 5 αγωνιστών και την άμεση απελευθέρωση τους

Η καταγγελία της ΑΡΙΣ

Όργιο Καταστολής Στη Θεσσαλονίκη – Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Kαταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν το πρωί της 14ης Νοέμβρη 5 αγωνιστές – μέλη της Αριστερής Συσπείρωσης του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τις αστυνομικές δυνάμεις επειδή μοίραζαν (τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας) προκήρυξη που καλούσε στον εορτασμό του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη! Μόλις 3 μέρες πριν την πορεία του Πολυτεχνείου και μετά την εισαγγελική παρέμβαση κατά της προέδρου της ΕΝΙΘ, την εισβολή της αστυνομίας στο χώρο του Ασύλου, το όργιο προσαγωγών και ξυλοδαρμού στην Πάτρα αλλά και την έναρξη προανάκρισης σε συνδικαλιστές της Ένωσης Ιατρών Καρδίτσας, το κρεσέντο τρομοκρατίας και καταστολής από την κυβέρνηση συνεχίζεται. Αυτή τη φορά τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων, κάτι που μετατράπηκε σε σύλληψη με το παράπτωμα της “διέγερσης σε ανυπακοή”!

Είναι φανερό ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι το μόνο που τους έχει απομείνει για να δικαιολογήσουν την εγκληματική πολιτική που έκλεισε επί 6 μήνες τα μάτια στις τεράστιες ελλείψεις του συστήματος υγείας, που άνοιξε τα σύνορα άνευ όρων για να “σωθεί” ο τουρισμός και τώρα, που δηλώνει ότι δεν υπάρχουν κονδύλια για ενίσχυση των ΜΜΜ.

Θέλουν να μας πείσουν ότι δεν φταίνε οι λιγοστές ΜΕΘ, οι τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, η πολιτική με γνώμονα το κέρδος και όχι την υγεία, αλλά φταίει όποιος αποκαλύπτει αυτό το έγκλημα που οδηγεί πλέον καθημερινά στο θάνατο δεκάδες συνανθρώπους μας, που έστειλε στην φτώχεια και την ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.

Για μια ακόμα φορά επιδιώκουν να γίνει η ατομική ευθύνη το ξέπλυμα για την εγκληματική τους πολιτική. Γι’ αυτό έχουν αναλωθεί εδώ και τρεις εβδομάδες σε εξαγγελίες απαγορεύσεων και απειλών απέναντι σε οποιονδήποτε επιδιώξει να βρεθεί στο δρόμο στην επέτειο του Πολυτεχνείου την 17η Νοέμβρη. Γι’ αυτό η εισαγγελέας διενεργεί προκαταρκτική εξέταση σε βάρος της ΕΝΙΘ (και κάθε σωματείου;) που καλεί στην συγκέντρωση του Πολυτεχνείου. Γι’ αυτό συνέλαβαν 5 μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που μοίραζαν προκηρύξεις!

Ο λαός όμως δεν υπάρχει περίπτωση να τους δικαιολογήσει. Η επίθεσή τους σε κάθε φωνή που τους αμφισβητεί, σε κάθε φωνή που αντιστέκεται απέναντι σε αυτήν την εγκληματική πολιτική, δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει. Στις 17 Νοέμβρη θα βρεθούμε μαζικά στο δρόμο για να φωνάξουμε για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και ενίσχυση του συστήματος υγείας. Θα διαδηλώσουμε για να μην μείνει κανένας άνεργος, να μην εφαρμοστεί καμία μείωση μισθού, να μπει τέλος στην ελαστική και μαύρη εργασία που ακμάζει την τελευταία περίοδο. Θα βγούμε στους δρόμους -τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας- για να βάλουμε τέλος στο όργιο καταστολής και τρομοκρατίας, που το μόνο που επιδιώκει είναι να καθόμαστε αμέτοχοι στο σπίτι μας και να παρακολουθούμε την εγκληματική τους πολιτική που απειλεί την υγεία και τις ζωές μας.

Δεν θα τους χαρίσουμε, ούτε το άσυλο, ούτε την υγεία μας, ούτε τη δυνατότητά μας να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη ζωή.

Μοιραστείτε το άρθρο