Εισαγγελική παρέμβαση κατά της προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, Δάφνης Κατσίμπα! ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

SOS! Εισαγγελική παρέμβαση κατά της προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης, Δάφνης Κατσίμπα!
Είναι απίστευτο αλλά η εισαγγελέας Κατερίνα Καραγιαννακίδου διέταξε την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης να διερευνήσει τις δηλώσεις της προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης, Δάφνης Κατσίμπα, σε εκπομπή, με τις οποίες δήλωνε ότι οι γιατροί θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Το ερώτημα υπό το οποίο γίνεται η έρευνα είναι το αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή!
Μάλλον τους πείραξε ότι η κυρία Κατσίμπα, μαζί με τους υπόλοιπους γιατρούς του ΕΝΙΘ πρόσφατα αποκάλυψαν ότι ένα 24ωρο πριν είχαν τελειώσει οι κλίνες Covid στο ΑΧΕΠΑ, ώσπου να “δανειστούν” άλλες έξι από την καρδιοχειρουργική κλινική.
Μάλλον βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιχείρηση φίμωσης των γιατρών που αγωνίζονται και ενημερώνουν τους πολίτες για την τραγική κατάσταση του ΕΣΥ.
Σίγουρα, αυτό που ενοχλεί μία κυβέρνηση και το κατεστημένο του κράτους είναι οι πολίτες, οι συνδικαλιστές, οι πολιτικές οργανώσεις και πρωτοβουλίες που μιλούν, αντιστέκονται και διεκδικούν.
Τα υποκριτικά χειροκροτήματά τους για τους γιατρούς που παλεύουν υπό αντίξοες συνθήκες μετατρέπονται τώρα σε κινήσεις εκφοβισμού.
Γι’ αυτό δεν θα επιτρέψουμε να αγγιχτεί η πρόεδρος της ΕΝΙΘ!
Κάτω τα χέρια από τη Δάφνη Κατσίμπα και τους αγωνιζόμενους νοσοκομειακούς!
Αλληλεγγύη στους γιατρούς και το νοσοκομειακό προσωπικό της πρώτης γραμμής!
Να σταματήσει τώρα η εισαγγελική έρευνα!

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας καταγγέλλει…

Η  Ε.Γ. της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε καταγγέλλει την αήθη επίθεση δημοσιογράφων της πρωινής εκπομπής «Ενημέρωση» στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», σε βάρος της προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης.

Είχαν μάλιστα το «θράσος» να την αποκαλέσουν ψεύτρα, όταν η συνάδελφος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα δεν έχει κάνει τις αναγκαίες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού για να στελεχωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας.

Δεν ξέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί που εφημερεύουν μέρα παρά μέρα για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και μάλιστα χωρίς τα αναγκαία μέσα και τις κατάλληλες υποδομές με ευθύνη της κυβέρνησης και ξέρουν τα φιλοκυβερνητικά παπαγαλάκια που κάνουν υπερωρίες στα αποστειρωμένα γυάλινα κλουβιά τους και εξαπολύουν σταγονίδια λάσπης ύβρεων σε βάρος όποιου αποκαλύπτει την αλήθεια και διεκδικεί.

Περιμένουμε να  ζητήσουν δημόσια συγγνώμη από τη συνάδελφο η οποία αν και ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, εφημερεύει νυχθημερόν στο πλευρό των ασθενών και των συναδέλφων της.

Μάταια προσπαθούν να κρύψουν ότι ο πραγματικός λόγος αυτής της σχεδιασμένης και στοχευμένης επίθεσης είναι ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης και το συλλογικό τους όργανο,
τεκμηριωμένα, με συγκεκριμένα στοιχεία,  καταρρίπτουν τα κυβερνητικά fakenews για την κατάσταση στα νοσοκομεία και τα Κ.Υ της Θεσσαλονίκης.

Μάταια πασχίζουν να συγκαλύψουν τις τραγικές ευθύνες της κυβέρνησης για την εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται στη Θεσσαλονίκη,  για την οποία οι νοσοκομειακοί γιατροί προειδοποιούσαν εδώ και 20 ημέρες.

Μάλιστα μετά την επίθεση σε βάρος της συναδέλφου, όπως έγινε γνωστό, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή, επειδή η Ένωση  Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης καλεί, όπως άλλωστε και άλλες Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών, Σωματεία Εργαζομένων, Ομοσπονδίες, ανάμεσα τους και η Ο.ΕΝ.Γ.Ε, σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τον φετινό εορτασμό της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου οι οποίες θα γίνουν τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι υγειονομικοί του δημόσιου συστήματος υγείας ταυτόχρονα με τη μάχη που δίνουμε στο πλευρό των ασθενών θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε την αλήθεια και να διεκδικούμε μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού μας, με ΟΠΟΙΟΝ τρόπο απαιτείται.
Δε θα τα καταφέρουν να μας φιμώσουν. Η φωνή κάτω από τις μάσκες ακούγεται κάθε μέρα πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά, πιο απαιτητικά!

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •