Αντικατασταλτική συγκέντρωση

Αντικρατική – Αντικατασταλτική Συγκέντρωση για τα γεγονότα της 1ης Νοέμβρη

Παρασκευή 6/11, στις 5μμ
πλατεία Αγ. Ανδρέα, Λαμπρινή

Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου Στέγαστρο

ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/11 , 5μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ, ΛΑΜΠΡΙΝΗ

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

Η αντιφασιστική/αντικρατική συγκέντρωση και πορεία που είχε καλεστεί για την 1η Νοέμβρη, μετά από πρωτοβουλία της αναρχικής/αντιεξουσιαστικής συνέλευσης Ν.Ιωνίας/Ηρακλείου και πλαισίωσαν με καλέσματα και άλλες ομάδες και συνελεύσεις, απαγορεύτηκε από το κράτος βάσει του νέου νομοσχεδίου, χουντικής εμπνεύσεως, περί απαγόρευσης των διαδηλώσεων και ανακοινώθηκε από τα συστημικά μέσα, το βράδυ του Σαββάτου.

Έπειτα από την κατάληψη της πλατείας του Ηρακλείου από τις αστυνομικές δυνάμεις περίπου μία ώρα πριν το κάλεσμα, η συγκέντρωση μεταφέρθηκε στον σταθμό της Ν.Ιωνίας. Όταν οι δυνάμεις του κινήματος έφτασαν εκεί, βρήκαν εκ νέου τον κρατικό μηχανισμό να απαγορεύει, δια στόματος των πάνοπλων μπάτσων, οποιαδήποτε συγκέντρωση.

Ο κόσμος του αγώνα στάθηκε αποφασισμένος να μην παραιτηθεί και συγκεντρώθηκε εκ νέου στο Γαλάτσι όπου και πραγματοποίησε πορεία στη γειτονιά μέχρι την πλατεία του Αγίου Ανδρέα. Μόλις λίγα λεπτά μετά την είσοδο της διαδήλωσης στην πλατεία, διμοιρίες των ΜΑΤ άρχισαν να πλησιάζουν την συγκέντρωση. Ο κόσμος συντάχθηκε και έμεινε μαζί ενόσω από όλες τις πλευρές ερχόντουσαν αστυνομικές δυνάμεις. Αφού περικύκλωσαν την συγκέντρωση, και χωρίς να αφήσουν καμία διέξοδο διαφυγής εξαπέλυσαν μία ακραία σε βιαιότητα κατασταλτική επίθεση με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών συγκεντρωμένων και τη σύλληψη συντρόφων/σσων και τον τραυματισμό τεσσάρων εξ αυτών, μίας συντρόφισσας σοβαρά, που έπειτα από την επιμονή του κόσμου διακομίστηκαν με ασθενοφόρα σε νοσοκομείο.

Τη βία των μπάτσων δέχτηκε και πλήθος κόσμου της γειτονιάς που καθόταν σε μαγαζιά ενώ η πιο ακραία έκφραση της δολοφονικής φύσης του κράτους εκφράστηκε μέχρι και πάνω σε ένα πεντάχρονο παιδί που βρισκόταν μαζί με τη μητέρα του μέσα σε ένα μαγαζί και το χτύπησαν και μάλιστα με ανάποδο γκλομπ.

Το κράτος έδειξε για άλλη μία φορά το δολοφονικό, αντικοινωνικό του πρόσωπο.

Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε πολυπληθής συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων από συντρόφους/ισσες – αλληλέγγυους/ες. Και αυτή η συγκέντρωση δέχτηκε επίθεση από την αστυνομία, ο συγκεντρωμένος αλληλέγγυος κόσμος όμως δεν απόχωρησε. Οι συλληφθέντες/ισσες πέρασαν τελικά την διαδικασία του αυτόφωρου όπου τους αποδόθηκαν έως και 9 κατηγορίες – πλημμεληματικού χαρακτήρα, κατά άτομο, και αφέθηκαν ελεύθεροι. Η δίκη ορίστηκε για τις 13/11.

Εμείς, για άλλη μια φορά, θα φωνάξουμε πως μπροστά στην κρατική καταστολή δεν κάνουμε ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ 1Ης ΝΟΕΜΒΡΗ

ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/11 , 5μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ, ΛΑΜΠΡΙΝΗ

Αναρχικό – αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 13 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ

Την 1η Νοέμβρη με πρωτοβουλία της “αντιφασιστικής- αντιεξουσιαστικής συνέλευσης Ν. Ηρακλείου- Ν. Ιωνίας” καλέστηκε αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση στο Ν. Ηράκλειο απέναντι στα φασιστικά τάγματα εφόδου που θα επιχειρούσαν να βγουν στο δημόσιο χώρο με αφορμή την επέτειο της εκτέλεσης των 2 φασιστών τον Νοέμβρη του 2013. Η αντιφασιστική συγκέντρωση απαγορεύτηκε το προηγούμενο βράδυ από το κράτος με βάση το χουντικής εμπνεύσεως νέο νόμο για την περιστολή των διαδηλώσεων και η πλατεία από το μεσημέρι της Κυριακής ήταν κατειλημμένη από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Άμεσα τα αντιφασιστικά καλέσματα για την συγκέντρωση ανανεώθηκαν για τον σταθμό της Ν. Ιωνίας, όπου και εκεί οι πρώτοι σύντροφοι και συντρόφισσες που έφτασαν διώχθηκαν από πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις.

Οι δυο αυτές αλλεπάλληλες απαγορεύσεις και το κλίμα τρομοκρατίας που θέλησαν να επιβάλλουν τα επιτελεία της κρατικής καταστολής, δεν κατόρθωσαν να κάμψουν την αποφασιστικότητα και την επιμονή του αντιφασιστικού και αναρχικού μπλοκ, το οποίο τελικά συγκροτήθηκε στο Γαλάτσι, όπου ύστερα από μια μικρή διαδήλωση στους δρόμους της περιοχής, κατέληξε στην πλατεία του Αγ. Ανδρέα στη Λαμπρινή. Μόλις λίγα λεπτά μετά την είσοδο της διαδήλωσης στην πλατεία, διμοιρίες των ΜΑΤ άρχισαν να πλησιάζουν την συγκέντρωση. Ο κόσμος συντάχθηκε και έμεινε μαζί ενόσω από όλες τις πλευρές ερχόντουσαν αστυνομικές δυνάμεις. Αφού περικύκλωσαν την συγκέντρωση, και χωρίς να αφήσουν καμία διέξοδο διαφυγής εξαπέλυσαν μία ακραία σε βιαιότητα κατασταλτική επίθεση με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών συγκεντρωμένων – σοβαρότερα τεσσάρων εξ αυτών – και τη σύλληψη 13 συντρόφων/ισσών. Τη βία των μπάτσων δέχτηκε και πλήθος κόσμου της γειτονιάς που καθόταν σε μαγαζιά ενώ η πιο ακραία έκφραση της δολοφονικής φύσης του κράτους εκφράστηκε μέχρι και πάνω σε ένα πεντάχρονο παιδί που βρισκόταν μαζί με τη μητέρα του μέσα σε ένα μαγαζί.

Η κατασταλτική βία των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι στους διαδηλωτές με αποτέλεσμα ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα χέρια, ο βασανισμός συντρόφου μετά την σύλληψή του με παρατεταμένο σφίξιμο από χειροπέδες, η λεκτική βία και οι απειλές, οι άθλιες συνθήκες μέσα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ χωρίς κανένα μέτρο προστασίας από την πανδημία και το βαρύ και στημένο κατηγορητήριο με μια σειρά πλημμελημάτων συνέθεσαν το κλίμα τρομοκρατίας που θέλησε να επιβάλει η κρατική καταστολή απέναντι στην πολιτική και μαχητική στάση των διαδηλωτών για το σπάσιμο των αστυνομικών απαγορεύσεων στον δρόμο.

Μέσα σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και πανδημίας, το κράτος σε κατάσταση τρόμου και πανικού επιτίθεται με κάθε τρόπο στον κόσμο του αγώνα. Η εξελισσόμενη κατασταλτική εκστρατεία ενάντια στο αναρχικό κίνημα, στους κατειλημμένους χώρους αγώνα, στις αυτοοργανωμένες δομές, στον κόσμο της αλληλεγγύης, στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις συνιστά την αιχμή του δόρατος της επίθεσης κράτους και αφεντικών στα πληβειακά στρώματα της κοινωνίας, αποσκοπώντας στην τρομοκράτηση και την πειθάρχησή τους, για την απρόσκοπτη επέλαση της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πατάει πάνω στην επιχείρηση απονεύρωσης των κοινωνικών και ταξικών αγώνων και στα δεκάδες κατασταλτικά χτυπήματα κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Σύριζα, υποσχόμενη το σαρωτικό χτύπημα των αγωνιζόμενων με την ενίσχυση και ενθάρρυνση των βασανιστών των σωμάτων ασφαλείας, με την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων, με το δόγμα «νόμος και τάξη» να καλύπτει τη νεοφασιστική νεοφιλελεύθερη πολιτική της.

Απέναντι στη διαρκώς εξελισσόμενη κατασταλτική εκστρατεία, να υπερασπιστούμε συλλογικά και μαχητικά τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, τις καταλήψεις και τις δομές του αγώνα. Στους δρόμους, τα σχολεία, τις σχολές, τους χώρους εργασίας να δημιουργήσουμε αναχώματα στην κρατική καταστολή και να υψώσουμε οδόφραγμα αλληλεγγύης. Από το κατειλημμένο έδαφος της Λέλας Καραγιάννη 37, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό όλων όσοι παλεύουν ενάντια στο καθεστώς του φόβου και της υποταγής. Κανένα κατασταλτικό χτύπημα, καμιά εκστρατεία δεν μπορεί να σταματήσει το δίκιο του αγώνα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ, 17.00

Αλληλεγγύη στους αντιφασίστες και αναρχικούς συντρόφους και συντρόφισσες που έσπασαν τις αστυνομικές απαγορεύσεις της αντιφασιστικής συγκέντρωσης της 1ης Νοέμβρη στο Ν. Ηράκλειο και την Ν. Ιωνία, διαδηλώνοντας στο Γαλάτσι, όπου και δέχτηκαν την άγρια επίθεση των αστυνομικών ταγμάτων εφόδου με αποτέλεσμα δεκάδες τραυματίες και συλληφθέντες.

ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 13 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ

Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37

Μοιραστείτε το άρθρο