1-8/11 Εβδομάδα διεθνιστικής αλληλεγγύης για τη Ροζάβα ενάντια στον φασισμό

Ήταν πριν εννέα χρόνια, όταν η ηρωική αντίσταση των λαών στη ΒΑ Συρία εναντίον του ISIS έβγαινε στο προσκήνιο της παγκόσμιας ειδησιογραφίας. Οι πρώτες νίκες εναντίον του ανίκητου μέχρι τότε ισλαμοφασιστικού χαλιφάτου, ο πρωταγωνιστικός ρόλος σε αυτό τον αγώνα των γυναικών, η μορφή σύμβολο της 22χρονης μητέρας – μαχήτριας Άριν Μιρκάν, η αυτοθυσία της και ένας άλλος δρόμος ζωής – αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη, συνεχής αυτοεκπαίδευση και γυναικεία απελευθέρωση στη βάση ενός δημοκρατικού συνοσπονδισμού – δημιουργούν ένα παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης, αντίστασης και κοινών αγώνων, το οποίο πλέον οργανώνετε και υπάρχει σε κάθε γωνιά της γης χωρίς να γνωρίζει σύνορα και που υπερασπίζεται την ελπίδα.

Η επανάσταση στην Ροζάβα αποτέλεσε ελπίδα και έμπνευση για ανθρώπους και αγώνες σε παγκόσμιο επίπεδο, γιατί τότε όπως και τώρα, στη Ροζάβα δεν υπερασπίζονται απλά την γη, τις πόλεις και τα χωριά. Με την Αυτόνομη Αυτοδιοίκηση, οι κοινωνίες τις βόρειας Συρίας δημιούργησαν ένα απτό παράδειγμα ενός ελεύθερου και δημοκρατικού μέλλοντος για την Μέση Ανατολή, πέρα από τον τοπικό δεσποτισμό και την ξένη κυριαρχία. Βασισμένοι στην ισότητα και στη συνύπαρξης όλων των πληθυσμών, την απελευθέρωση των γυναικών, έναν τρόπο ζωής που σέβεται το περιβάλλον και τις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων και μια πρωτόγνωρη μορφή ριζοσπαστικής δημοκρατίας, ανθίζει ένα διαφορετικό σύστημα που δίνει λύσεις στα προβλήματα της βόρειας Συρίας έχοντας απέναντι του το χάος, την καταστροφή και τον πόνο του πολέμου.

Ωστόσο, το πείραμα του δημοκρατικού συνομοσπονδισμού που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στη ΒΑ Συρία απειλείται από τις συνεχιζόμενες και αυξανόμενες επιθέσεις του τουρκικού κράτους, του οποίου η αυταρχική και φασιστική κυβέρνηση βλέπει το σύστημα στη ΒΑ Συρία ως απειλή.

Η 1η Νοεμβρίου, παγκόσμια ημέρα για το Κομπάνι, σηματοδοτεί την έναρξη μιας παγκόσμιας βδομάδας δράσης και όπως αναφέρει σε ανακόνωσή της η RiseUp4Rojava Greece σε ανακοίνωσή της “στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην παγκόσμια εβδομάδα διεθνιστικής αλληλεγγύης με τη Ροζάβα από 1 έως 8 Νοεμβρίου 2020”.

Γι’ αυτό κι εμείς μέσα από τις πορείες, τις παρεμβάσεις, τις εκδηλώσεις θα κάνουμε τη φωνή μας να ακουστεί στέλνοντας ένα μήνυμα αλληλεγγύης στη Ροζάβα.

Η επανάσταση της Ροζάβα είναι το ζωντανό παράδειγμα ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός! Είναι μια επανάσταση που μας αφορά όλες/ους και πρέπει να την υπερασπιστούμε!”

Με αφορμή την 1η Νοέμβρη, της παγκόσμιας ημέρας για το Κομπάνι, καλούμε για δράση και αλληλεγγύη. Ακολουθούμε το κάλεσμα της καμπάνιας RiseUp4Rojava για την εβδομάδα δράσης, από 1 έως 8 Νοεμβρίου και καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν με ποικίλες δράσεις.

Το να υπερασπιστούμε το Κομπάνι, σημαίνει να υπερασπιστούμε τη Ζωή!

Αναλυτικά οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί:

  • Κυριακή 1/11, 12.00 παρέμβαση αλληλεγγύης για τη Ροζάβα, πλατεία
    Ειρήνης, Κομοτηνή.
  • Δευτέρα 2/11, 17.00 πορεία , Προπύλαια, Αθήνα.
  • Τρίτη 3/11, 20.00 διαδικτυακή προβολή, Shadow of the Kurdish Mountain
  • Τετάρτη 4/11, 19.30 διαδικτυακή προβολή, Commander Arian.
  • Πέμπτη 5/11, 19.30 διαδικτυακή προβολή, El Sol Del Nord.
  • Παρασκευή 6/11, 17.30 συζήτηση με τους συντρόφους Π.Ρούπα & Ν.Μαζιώτη πάνω στη μπροσούρα “Για το ξεπέρασμα του κράτους & του κεφαλαίου για μια Συνομοσπονδιακή Ακρατική – Αταξική Κοινωνική Οργάνωση”, Κατάληψη Ευαγγελισμού, Ηράκλειο.
  • Σάββατο 7/11, Τελετή Μνήμης για τους μάρτυρες (Şehids) αγωνιστές/ριες,
    Πάρκο Γεωργιάδη, Ηράκλειο.

Για τις δράσεις μπορείτε να ενημερώνεστε από εδώ:
https://fb.me/e/5l8BvnuNl
[Λόγω της κλιμάκωσης των μέτρων κατά του κορονοϊού, τυχόν
αλλαγές/ακυρώσεις δράσεων θα ανακοινώνονται εδώ:
https://fb.me/e/5l8BvnuNl]Ολόκληρο το κάλεσμα του RiseUp4Rojava θα το βρείτε εδώ:
https://riseup4rojava.org/el/συμμετέχετε-στο-κάλεσμα-για-μια-παγκό/Για περαιτέρω ενημέρωση:
riseup4rojava.org
riseup4rojava.gr
solidaritymed.espivblogs.net
womendefendrojavaathens.wordpress.com
utopia-ad.org
terraincognita.squat.gr
evalen-gr.espivblogs.net
https://twitter.com/riseup4r0java
https://twitter.com/Riseup4G
https://www.facebook.com/riseup4rojavaInternational/
https://www.facebook.com/RiseUp4Rojava-Greece-103249878222104

Εάν πραγματοποιήσετε κάποια δράση, παρακαλούμε να μας στείλετε
πληροφορίες στα παρακάτω email:
[email protected]
[email protected]

Μοιραστείτε το άρθρο