Όχι στην υποβάθμιση και την αλλαγή φυσιογνωμίας του ραδιοφώνου – Όχι στην απομάκρυνση και τις μετακινήσεις εργαζομένων

Προς  Γενικό Διευθυντή ΕΡΤ3

Δ.Σ. ΕΣΗΕΜΘ – ΠΟΕΣΥ

ΔΣ ΠΟΣΠΕΡΤ

Ανοιχτή επιστολή εργαζομένων του 102FM της ΕΡΤ3

Οι εργαζόμενοι στον ενημερωτικό ραδιοφωνικό σταθμό 102FM  του ΡΣΜ τηςΕΡΤ3 (δημοσιογράφοι, ηχολήπτες, εκφωνήτριες), παρακολουθούμε με αγωνία τη συστηματική αποψίλωση του “102fm” από το δημοσιογραφικό προσωπικό του, με υποχρεωτικές μετακινήσεις στην τηλεόραση και το ίντερνετ, καθώς και την προετοιμασία μετακίνησης ηχοληπτών στην τηλεόραση.

Η τακτική αυτή έχει ως συνέπεια, από το Μάιο που ξεκίνησε η διαδικασία  συρρίκνωσης, μέχρι σήμερα να έχει μειωθεί ο αριθμός των δημοσιογράφων στο 50%.

Συγκεκριμένα από 26 δημοσιογράφους που εργάζονταν τον Απρίλιο του 2020, σήμερα στις καταστάσεις περιλαμβάνονται δεκαεπτά (17) εκ των οποίων  τέσσερις (4) βρίσκονται σε εξ αποστάσεως εργασία λόγω του κορωνοϊού.

Το αποτέλεσμα είναι, το δυναμικό για την τρέχουσα περίοδο να περιορίζεται σε μόλις δεκατρείς (13) δημοσιογράφους για την κάλυψη των ειδήσεων ανά ώρα καθώς και του προγράμματος από τις 7 το πρωί έως τις 12 το βράδυ.

Το τελευταίο διάστημα απομακρύνθηκαν από τα μικρόφωνα δημοσιογράφοι που εργάζονται χρόνια στον 102 fm καθορίζοντας σε μεγάλο βαθμό το στίγμα του σταθμού και τη σχέση με το κοινό του.

Παράλληλα η εκπαίδευση ηχοληπτών από το ραδιόφωνο στην τηλεόραση, ανοίγει το δρόμο και σε άλλες μετακινήσεις εργαζομένων με συνέπεια την περαιτέρω συρρίκνωση του προγράμματος και την εντατικοποίηση της εργασίας τους.

Οι υποχρεωτικές μετακινήσεις εργαζόμενων, χωρίς να ερωτηθούν και να συμφωνήσουν σε αυτή την αλλαγή αντικειμένου και μέσου, έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα στους εργασιακούς χώρους, ενώ είναι ξεκάθαρη  η προσπάθεια αλλαγής της φυσιογνωμίας του 102fm ενός ραδιοφώνου που δεν σίγησε ούτε μία μέρα, ούτε καν τη διετία του “μαύρου” 2013 – 2015.

Γι αυτό ζητάμε:

– Από τη διεύθυνση της ΕΡΤ3 να σταματήσει άμεσα τα σχέδια αποδυνάμωσης του 102 και να επαναφέρει το  προσωπικό που απομακρύνθηκε χωρίς τη θέλησή του.

-Η ΕΣΗΕΜ-Θ να παρέμβει για τη διατήρηση του αριθμού επαγγελματιών δημοσιογράφων στον 102 fm. Όπου χάνονται θέσεις εργασίας, δημιουργούνται και άλλοι άνεργοι.

Επιπρόσθετα να στηρίξει τους συναδέλφους, μέλη της, που υποχρεώνονται να μετακινηθούν – έπειτα από δεκαετίες επαγγελματικής καριέρας, -σε άγνωστα γι αυτούς αντικείμενα, χωρίς τη θέλησή τους.

Όλοι όσοι αγωνιστήκαμε τη διετία του Μαύρου  να διατηρήσουμε ζωντανή την ΕΡΤ3 και στη συνέχεια να αναστήσουμε το πρόγραμμα στην τηλεόραση και τα δύο ραδιόφωνα, δε θα δεχτούμε την απαξίωση του ιστορικού ραδιοφώνου του 102 που οδηγεί μαθηματικά στην υποβάθμιση και νομοτελειακά στην εξαφάνισή του.

102FM       Δημοσιογράφοι –  Ηχολήπτες – Εκφωνήτριες

Μοιραστείτε το άρθρο