ΔΙΚΗ Χ.Α. Νέα διακοπή για ΠΕΜΠΤΗ 22/10  Η πρόεδρος «αδειάζει» την εισαγγελέα, που επιμένει σε αναστολή των ποινών των καταδικασθέντων!

ΔΙΚΗ Χ.Α. ΤΕΤΑΡΤΗ 21/10 Επανάληψη της συνεδρίασης του δικαστηρίου, συνέχεια στο ίδιο κλίμα από συνηγόρους υπεράσπισης (κωλυσιεργίες), χρυσαυγίτες καταδικασθέντες (κομπασμοί) και εισαγγελέα (προκλητική επιμονή σε αναστολή των ποινών), με εκ νέου ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 22/10

Έξω από το Εφετείο συγκεντρώθηκαν ξανά αντιφασίστες πολίτες, οι οποίοι στη συνέχεια πλαισιώθηκαν και από άλλους που έφυγαν από το δικαστήριο για τους δολοφόνους του/της Ζακ/Ζάκι (το οποίο διακόπηκε για 6/11), ενώ ακολούθησε πορεία προς το σημείο της δολοφονίας του…

ΔΙΚΗ Χ.Α. ΤΡΙΤΗ 20/10 Η πρόεδρος ζήτησε από την εισαγγελέα να φέρει αύριο στοιχεία για χρυσαυγίτες που είχαν καταδικαστεί σε καθείρξεις και αυτή χθες ζήτησε αναστολή των ποινών τους. Ενώ την κάλεσε να αναζητήσει το βούλευμα που αναφέρεται σε παράβαση περιορισμού διαμονής από τον Ι. Λαγό.– ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ: ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

12:30 ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΕΚΟΨΕ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ 21/10 11:00

Η πρόεδρος του δικαστηρίου που δικάζει την Χ.Α. και την έχει καταδικάσεις ως εγκληματική οργάνωση, δεν άφησε αναπάντητη την χθεσινή προκλητική πρόταση της εισαγγελέως για αναστολή των ποινών για όλους τους καταδικασθέντες -πλην του Ρουπακιά. Όπως είπε, με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, από την επισκόπηση των ποινικών μητρώων προκύπτει ότι πολλοί κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί με πολυετείς καθείρξεις και ζήτησε να αποκατασταθεί η αλήθεια σχετικά με τα «λευκά» ποινικά μητρώα των καταδικασμένων

Η πρόεδρος της έδρας, Μ. Λεπενιώτη, είπε χαρακτηριστικά  για την Αδ. Οικονόμου: «Η κυρία εισαγγελέας στην πρότασή της αναφέρθηκε στα λευκά ποινικά μητρώα των κατηγορουμένων αλλά παρέλειψε να αναφερθεί στα ποινικά μητρώα Λιακόπουλου, Στεργιόπουλου, Στράτου, Σιατούνη, Στράτο, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε καθείρξεις, όπως και οι Τσορβάς, Παπαβασιλείου, Καστρινός, Πανταζής και άλλοι. Επομένως ως προς αυτό θα πρέπει να συμπληρωθεί η πρότασή της». Επίσης, αναφέρθηκε στο «επιχείρημα» της εισαγγελέως ότι οι κατηγορούμενοι δεν παραβίασαν περιοριστικό όρο. «Τα έγγραφα που προσκόμισε χθες ο συνήγορος του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, προκύπτει ότι έχει παραβιάσει περιοριστικούς όρους ο Γιάννης Λαγός», τόνισε.

Παρ’ όλα αυτά η εισαγγελέας επέμεινε να δοθεί αναστολή σε όλους διότι ακόμα και αυτοί που έχουν πολυετείς καθείρξεις, έχουν αποφυλακιστεί και δεν έχουν παραβιάσει κανένα περιοριστικό όρο. Η πρόεδρος ζήτησε να γραφτεί στα πρακτικά ότι η εισαγγελέας τάσσεται υπέρ της αναστολής για όλους ανεξαιρέτως και της ζήτησε να αναζητήσει το βούλευμα που αναφέρεται σε παράβαση περιορισμού διαμονής από τον κατηγορούμενο Ι. Λαγό.

Αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, Τρίτη 20/10 10:00

Το κίνημα θα πει την τελευταία λέξη. Καμία αναστολή, οι ναζί στη φυλακή!

Σήμερα (χθες) το πρωί η Εισαγγελέας Α. Οικονόμου σε μια ακόμα μέρα υπεράσπισης ουσιαστικά των ναζί εγκληματιών πρότεινε την αναστολή των ποινών για το σύνολο -πλην Ρουπακιά-τ ων καταδικασμένων για δολοφονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών,πογκρόμ, διεύθυνση κι ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Η αθωωτική της πρόταση, η πρότασή της για αναγνώριση ελαφρυντικών και η πρότασή της για αναστολές ολοκληρώνουν τη θέση της σε αυτή την ιστορική δίκη!

Η καταδίκη των φασιστών δεν αρκεί! Οι ναζί εγκληματίες πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή για τα εγκλήματά τους.

Κόντρα σε εισαγγελικές προτάσεις που ήθελαν αγωνιστές/τριες του κινήματος κι αθώους ανθρώπους (Θεοφίλου, Ηριάννα) στις φυλακές και τώρα τους ναζί στο σπίτι τους ελεύθερους, εμείς θα πούμε την τελευταία λέξη.

Καλούμε αύριο (σήμερα) το πρωί στις 10 πμ στο Εφετείο αντιφασιστική συγκέντρωση στη συνέχιση της διαδικασίας και σκοπεύουμε να ξανακαλέσουμε την μέρα και ώρα της απόφασης.

Οι οικογένειες των θυμάτων να μη δουν ελεύθερους τους φασίστες.
Η εισαγγελική πρόταση να ανατραπεί!

Καμπάνια Δεν είναι αθώοι

https://new.infolibre.gr/2020/10/19/diki-ch-a-eisaggeliki-protasi-gia-anastoli-ton-poinon-stoys-katadikasthentes/

Μοιραστείτε το άρθρο