12/10 Καταδίκη της ηγεσίας της Χ.Α. χωρίς ελαφρυντικά, κωλυσιεργία χρυσαυγιτών

ΔΕΥΤΕΡΑ 10:30 Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι δεν αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό στους επτά της ηγεσίας, καταδικασθέντων για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης. Ακολουθεί ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ Αργότερα θα ανακοινωθούν και οι ποινές. Νέες συγκεντρώσεις έξω από το Εφετείο Αθηνών ΦΩΤΟς παρακάτω. 12:00 Διακοπή της συνεδρίασης.  ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ Κ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ 14:00 Αλλαγή στη σύνθεση του δικαστηρίου για να εκδικασθεί το αίτημα Λαγού.  16:00 Νέα διακοπή. ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ Κ. ΠΛΕΥΡΗ 19:00 Απορρίφθηκε η αίτηση Λαγού για εξαίρεση του δικαστηρίου. Επανήλθε στην έδρα η σύνθεση του δικαστηρίου υπό την Λεπενιώτη. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 11:00 με την εισαγγελική πρόταση επί των ποινών. Και ΝΕΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ έξω από το Εφετείο. ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στην ηγεσία της Χ.Α. και συγκεκριμένα σε όσους καταδικάστηκαν για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης με την απόφαση της 7/10: Μιχαλολιάκο, Λαγό, Κασιδιάρη, Παππά, Παναγιώταρο, Γερμενή, Ματθαιόπουλο. Έτσι, οι ποινές που αντιμετωπίζουν κυμαίνονται μεταξύ 5-15 χρόνια.

Ελαφρυντικά αναγνωρίστηκαν σε 14: Αναδιώτη, Τσακανίκα, Χρυσαφίτη, Αγριογιάννης, Ευγενικός, Μαρίας, Παπαδόπουλος, Χατζηδάκης (μετεφηβική ηλικία), Δήμου, Σκάλκο, Αλεξόπουλο και Μπούκουρα (μετεγενέστερη καλή συμπεριφορά), Αρβανίτη (πρότερου σύννομου βίου), Μίχος (ειλικρινούς μεταμέλειας).

Στο δικαστήριο εμφανίστηκε και ο ευρωβουλευτής Λαγός ο οποίος ζήτησε διακοπή της δίκης, γνωστοποιώντας ότι σε μισή ώρα θα έρθει ο δικηγόρος του (γνωστός οπαδός του ναζισμού) Κ. Πλεύρης για να υποβάλλει αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου. Προσερχόμενος ο τελευταίος είπε ότι νοιώθει σε λαϊκό δικαστήριο της γαλλικής επανάστασης, με τους συγκεντρωμένους έξω!

Έξω από το Εφετείο έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες  αντιφασίστες, μέλη σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, οργανώσεων και κινημάτων, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ, ΠΑΜΕ κ.α.

Ενώ το κάλεσμα Λαγού για συγκέντρωση οπαδών του κατέληξε σε φιάσκο, με την παρουσία… 10 ατόμων! Τα οποία προσήχθησαν από την αστυνομία, η οποία είχε απαγορεύσει τη συγκέντρωσή τους.

12:00 Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφανθεί επί του αιτήματος Λαγού.

13:00 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ:

«Η απόφαση του δικαστηρίου επεφύλαξε μια ακόμα συντριπτική ήττα στους κατάδικους ναζιστές, καθώς απέρριψε τα περισσότερα αιτήματά τους για αναγνώριση ελαφρυντικών, αναγνωρίζοντας ελαφρυντικά σε 14 μόνο από τους 57 καταδικασθέντες και απορρίπτοντας για όλους τα ελαφρυντικά της μη τέλεσης εγκληματικών πράξεων, της παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας και της μη εύλογης διαρκείας της δίκης».

«Σήμερα, μια ιστορική μέρα, που γιορτάζουμε την επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, ο ναζιστής Γιάννης Λαγός με τον επίσης ναζιστή, δάσκαλο δικηγόρο του Κωνσταντίνο Πλεύρη, υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου αναφέροντας ότι το δικαστήριο υπέκυψε σε πολιτικές παρεμβάσεις. Πέρα από το ψεύδος της, είναι μια αίτηση απαράδεκτη καταχρηστική και αόριστη νομικά. Η αίτηση θα απορριφθεί γιατί πρώτα από όλα, οι ίδιοι οι συνήγοροι ήταν εκείνοι που μέχρι την έκδοση της απόφασης με τις αγορεύσεις τους έπλεκαν το εγκώμιο κάθε μέρα του δικαστηρίου για την πολύχρονη διαδικασία, ευελπιστώντας ότι με αυτό τον τρόπο εκείνοι θα επηρεάσουν τη συνείδηση του για να πετύχουν ευνοϊκή απόφαση. Περιμένουμε συνεπώς την απόφαση του δικαστηρίου για την αίτηση εξαίρεσης, αισιοδοξώντας ότι θα απορριφθεί. Η αίτηση εξαίρεσης γίνεται μόνο και μόνο γιατί δεν τους αρέσει η απόφαση που βγήκε. Ενώ, αντίθετα, η στάση της εισαγγελέως, παρά τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες της, τους είναι αρεστή γιατί ζήτησε να αθωωθούν. Και αυτό και μόνο αρκεί για να αποκαλύψει τον προσχηματικό λόγο της εξαίρεσης που ζητούν».

14:00 Νέα σύνθεση του δικαστηρίου για να εκδικάσει το αίτημα Λαγού, όμως με τη (νέα) πρόεδρο Βετούλα-Σιμιτζή να δηλώνει κώλυμα γιατί ήταν ανακρίτρια σε σχετική υπόθεση.

15:20  Νέα διακοπή για να εξεταστεί το αίτημα της Πολιτικής Αγωγής να παραστεί και να τοποθετηθεί επί του αιτήματος εξαίρεσης του Λαγού

15:30 ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΛΑΓΟΥ, Κ. ΠΛΕΥΡΗΣ: Είμαι φασίστας και ναζιστής!!!

«Ο επηρεασμός είναι βέβαιος. Η παρέμβαση είναι βεβαία. Στην αίτηση την πρόχειρη που κάναμε -διότι κρίναμε με γεγονότα μεταγενέστερα της αποφάσεως-, από χθες και προχθές, η παρέμβαση έγινε ευθέως και βαναύσως στη δικαστική. «Οι βουλευταί, όλοι αυτοί οι πολιτικάντηδες (διαμαρτυρίες για τη λέξη) ανήρτησαν πινακίδες στις οποίες έγραφαν δεν είναι ένοχοι».

«Κ. Πρόεδρε τι γεγονότα να σας πω; Ο κ. Κουτσούμπας, πρόεδρος του μεγαλυτέρου εγκληματικού κόμματος, ο κ. Τσίπρας, η κ. Γεννηματά, και δεν επηρεάστηκε καθόλου η έδρα; Παρακινούμενοι από κομματικούς λόγους, μετατρέποντας μια ποινική δίκη σε πολιτική».

«Όταν δεν έχουν καταδικαστεί αμετακλήτως, ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας. Το δικαστήριο ανέχθηκε αυτόν τον επηρεασμό. Ήρχοντο εδώ μάρτυρες και μιλάγανε για τον ναζισμό και τον φασισμό και τα άκουγε. Εγώ είμαι ακροδεξιός. Θέλετε να πείτε φασίστας; φασίστας. Ναζιστής ναζιστής. Αυτό δεν είναι παράνομο. Βγάλτε έναν νόμο που να το απαγορεύει».

15:40 Απορρίφθηκε το αίτημα της Πολιτικής Αγωγής να παρασταθεί επί του αιτήματος Λαγού για εξαίρεση του δικαστηρίου

16:00 Το δικαστήριο με νέα έδρα (πρόεδρος Αποστολοπούλου, Καλατζή, Παναγιώτου), αλλά ίδια εισαγγελέα, διέκοψε ξανά… για μία ώρα προκειμένου να συσκεφθεί και να αποφασίσει επί του αιτήματος Λαγού.

19:00 Επανήλθε το νέο τριμελές δικαστήριο, ανακοινώνοντας ότι απορρίπτει την αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου που αποφάσισε την καταδίκη των χρυσαυγιτών και είχε υποβάλλει ο Λαγός. Ο οποίος επιδιώκει την καθυστέρηση και κωλυσιεργία, αλλά προβάλλει και το ρόλο του διεκδικούντα τον ακροδεξιό-νεοναζιστικό χώρο, την ώρα που η ηγεσία της Χ.Α. έχει σιωπήσει.

Στην έδρα επανήλθε η σύνθεση του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με πρόεδρο την Λεπενιώτη, ανακοινώνοντας ότι η νέα συνεδρίαση θα γίνει αύριο Τρίτη 13/10 στις 11:00, οπότε και θα θα συνεχιστεί η διαδικασία με την εισαγγελική πρόταση για τις ποινές που θα επιβληθούν στους νεοναζί χρυσαυγίτες.-

ΝΕΑ ΑΝΤΥΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΡΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΙΣ 11:00

Σήμερα η αντιφασιστική συγκέντρωση αριθμούσε περίπου 300 άτομα. Δεν άφησε κανένα χώρο στο κάλεσμα των ελαχίστων φασιστών που βρέθηκαν στο Εφετείο. Κάποια στιγμή μάλιστα το μπλοκ των σωματείων του ΠΑΜΕ δέχτηκε μπουκάλια από τους θρασύδειλους ναζί αλλά η φωνή και η μαχητική στάση του αντιφασιστικού κινήματος δεν άφησε περιθώριο. Η διαδικασία σήμερα συνεχίστηκε και γνωστοποιήθηκε ότι κανένας από τους 7 διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης δεν θα έχουν ελαφρυντικά, ενώ μόνο 4 πρώην βουλευτές οδηγούνται στη διαδικασία των ποινών με αναγνωρισμένα ελαφρυντικά. Το ίδιο ισχύει για 10 ακόμα κατηγορούμενους.

Σήμερα ο Λαγός μαζί με τον μιας χρήσης και ειδικής αποστολής ακροδεξιό συνήγορό του Κωνσταντίνο Πλεύρη σε ρεσιτάλ ανιστόρητων και φασιστικών αναφορών κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης της έδρας πλην της Εισαγγελέα Οικονόμου. Το αίτημα μετά από πολλές ώρες απερρίφθη ομόφωνα από άλλη σύνθεση δικαστηρίου και η έδρα με πρόεδρο Λεπενιώτη επέστρεψε στην έδρα.

Ανακοινώθηκε ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο στις 11 π.μ με την πρόταση της Εισαγγελέως επί των ποινών. Θα ακολουθήσει η αγόρευσή της υπεράσπισης και η απόφαση επί των ποινών. Τελευταίο στάδιο η απόφαση επί της αναστολής της έκτισης των ποινών.

Μέχρι την πλήρη ολοκλήρωση της διαδικασίας η καμπάνια ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΘΩΟΙ καλεί σε αντιφασιστικό παρόν μπροστά από το Εφετείο.

Καλούμε αύριο στις 11 πμ στο Εφετείο.

ΔΕΝ κάνουμε ούτε βήμα πίσω.

Να επιβληθούν οι υψηλότερες ποινές!

Καμία αναστολή. Να καταλήξουν οι ναζί εγκληματίες στη φυλακή!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ.

 

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΔΙΚΗ Χ.Α. Δευτέρα 12/10: Εν αναμονή των αποφάσεων για ελαφρυντικά και ποινές…

10:00 Το Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών επαναλαμβάνει την συνεδρίασή του για να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τα ελαφρυντικά, τις ποινές, καθώς και για το αν αυτές έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση. – Νέα συγκέντρωση της καμπάνιας “ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ”… ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι κρίσιμη, γιατί η αναγνώριση ή μη ελαφρυντικών θα καθορίσει και το ύψος των ποινών για τα καταδικασθέντα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α..

Μετά την απόφαση για τα ελαφρυντικά, θα ακολουθήσει η εισαγγελική πρόταση για τις ποινές και στη συνέχεια τον λόγο παίρνουν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Ακολούθως το δικαστήριο αποφασίζει και ανακοινώνει τις ποινές που θα επιβληθούν στους διευθύνοντες και συμμετέχοντες στην Χ.Α. και αυτουργούς των τριών εγκλημάτων που διέπραξαν κατά: Φύσσα, Αιγύπτιων αλιεργατών, συνδικαλιστών ΠΑΜΕ.

Στη συνέχεια το δικαστήριο θα αποφασίσει για το αν οι ποινές στους καταδικασθέντες θα έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα ή όχι, για το αν δηλαδή διαταχθεί η σύλληψή τους αμέσως και φυλακισθούν ή αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την έφεσή τους.

Την ίδια ώρα έξω από το Εφετείο Αθηνών η καμπάνια «Δεν Είναι Αθώοι» καλεί σε νέα συγκέντρωση από το πρωί στις 10:00.  Όπως ανακοίνωσε χθες:

Υπενθυμίζουμε ότι αύριο η διαδικασία συνεχίζεται με την απόφαση για τα ελαφρυντικά και στη συνέχεια ξεκινά η διαδικασία για τις ποινές και τον ανασταλτικό τους χαρακτήρα.
Ενημερώνουμε ότι στα social media ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γιάννης Λαγός μαζί με το νέο φασιστικό του μόρφωμα(ΕΛΑΣΥΝ) καλεί σε παρουσία στο Εφετείο.
Η καμπάνια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ και το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει μέχρι το τέλος της δίκης να έχει παρουσία,να μην αφήσει κανένα χώρο στους φασίστες και να απαιτήσει η ναζιστική συμμορία πράγματι να καταλήξει στη φυλακή!
Αύριο όλοι/ες 10 π.μ στο Εφετείο!
Μέχρι τέλους!
Οι ναζί στη φυλακή!

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ

https://new.infolibre.gr/2020/10/10/pinakas-me-tis-praxeis-gia-tis-opoies-katadikastikan-ta-meli-tis-egklimatikis-organosis-ch-a/

 

https://new.infolibre.gr/2020/10/09/ti-ypostirizei-gia-ta-proteinomena-elafryntika-o-dikigoros-k-papadakis/

https://new.infolibre.gr/2020/10/07/scholiasmos-tis-apofasis-gia-tin-ch-a-apo-ton-synigoro-politikis-agogis-kosta-papadaki-sto-infolibre-vinteo/

https://new.infolibre.gr/2020/10/08/diki-ch-a-proteinetai-i-aporripsi-ton-elafryntikon-stoys-katadikasthentes/

 

https://new.infolibre.gr/2020/10/07/antifasistikos-xesikomos-pallaiki-sygkentrosi-exo-apo-to-efeteio-athinon-tin-ora-tis-apofasis-gia-tin-cha/

Μοιραστείτε το άρθρο