Μαζικό συλλαλητήριο μαθητών έξω από το υπουργείο Παιδείας, αλλά χημικά από την αστυνομία εναντίον τους!

«ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΑΟ / ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΛΕΑΠΟΥΣΙΑ»

Εκατοντάδες μαθητές συμμετείχαν σήμερα στο συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Παιδείας, με αίτημα την ασφάλεια στα σχολεία, αλλά και απαντώντας στους εκβιασμούς της υπουργού για τηλεαπουσία στους μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις.

http://www.facebook.com/watch/?v=1068332716914396

Κάποια στιγμή επικράτησε ένταση, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και κρότου λάμψης εναντίον των μαθητών! Σε τέτοια έκταση που το νέφος των δακρυγόνων κάλυψε ευρύτερη περιοχή, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

http://www.facebook.com/watch/?v=2725804611031859

Η νέα αυτή αστυνομική επέμβαση με χρήση δακρυγόνων έρχεται δύο μέρες μετά την αντίστοιχη που έκανε κατά δεκάδων χιλιάδων συγκεντρωμένων έξω από το Εφετείο Αθηνών και μάλιστα την ώρα που είχε ανακοινωθεί η ενοχή της Χ.Α. ως εγκληματική οργάνωση και ο κόσμος ξέσπαγε σε χειροκροτήματα και επιδοκιμασίες. Χθες ακολούθησαν οι δηλώσεις του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. Χρυσοχοίδη και σήμερα η επιβεβαίωση της συνέχεις της ίδιας πολιτικής του.

Με κεντρικά αιτήματα να συγκροτηθούν ολιγομελή τμήματα μαθητών, να πραγματοποιηθούν προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Όμως, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως εμφανίζεται αδιάλλακτη και χαρακτηριστικό της στάσης της είναι ότι η χθεσινή συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ διεξήχθη σε έντονο κλίμα, απορρίπτοντας τα αιτήματα για  ολιγομελή τμήματα, ενώ για τις τηλεαπουσίες αντέτεινε ότι διαφορετικά η κατάσταση οδηγεί σε κλειστά σχολεία!

 

Μοιραστείτε το άρθρο