Μαθητές του Πειραματικού σχολείου Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν καταστολή, τρομοκράτηση και απειλές

Η διευθύντρια του ΠΣΠΘ στέλνει email στους γονείς και απειλεί με επέμβαση του εισαγγελέα ανηλίκων, θεωρώντας παράνομη την ενέργεια των μαθητών υπέρ της κατάληψης, που σημειωτέον ψήφισε τα 2/3 των μαθητών!


Οι μαθητές-τριες του Πειραματικού Σχολείου ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από μαζική συνέλευση και ψήφιση κατάληψης μαζί με τα αιτήματά τους δέχθηκαν τις παρακάτω “απειλές” με e-mail που στάλθηκε στους γονείς.

Όπως λένε: Στο γενικότερο κλίμα καταστολής και τρομοκράτησης μας στον δίκαιο αγώνα μας για ασφαλή σχολεία, δεν ανεχόμαστε απειλές που καταστρατηγούν τις συλλογικές μας αποφάσεις. Οι τελευταίες εικόνες με παρεμβάσεις της αστυνομίας σε σχολεία, συλλήψεις, εξαγριωμένους γονείς που σηκώνουν ακόμη και το χέρι τους στους μαθητές δεν θα περάσουν.

Όταν αγωνιζόμαστε συλλογικά, μπορούμε να νικήσουμε. Στήριξη των πάνω από 700 καταλήψεων σε όλη την Ελλάδα που διεκδικούν τα στοιχειώδη για τη λειτουργία των σχολείων.

Καμιά καταστολή-τρομοκράτηση των μαθητών!

Η ΜΑΣΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,

ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΣΠΘ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Δευτέρα 28/9/2020 το Σχολείο (Γυμνάσιο-Λύκειο) τελεί υπό κατάληψη των μαθητών με την ιδαιτερότητα οι εκπαιδευτικοί να εισέρχονται στα γραφεία. Όντας οι εκπαιδευτικοί στα γραφεία τίθεται σοβαρό ζήτημα της ευθύνης της ασφάλειας των μαθητών.

Έχει ενημερωθεί ήδη η  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης για την τρέχουσα κατάσταση και τα αιτήματα των μαθητών (τα αιτήματα επισυνάπτονται). Κατόπιν συζήτησης με τους μαθητές για τα αιτήματά τους και την αρμοδιότητα του Σχολείου για την επίλυσή τους αναμένεται συνέλευσή τους και ψηφοφορία για τη συνέχιση ή μη της κατάληψης (παράνομη ενέργεια όπως επισημάνθηκε στην 5μελή αντιπροσωπεία των μαθητών).

Στην περίπτωση θετικής απόφασης για την συνέχιση της ψηφοφορίας θα προβούμε στην ενημέρωση του εισαγγελέα ανηλίκων.

Σας παρακαλούμε να συνδράμετε στην επαναφορά του Σχολείου  στην κανονικότητα.

Με εκτίμηση ,

Δρ. Ελένη Ρώσσιου

Διευθύντρια ΠΣΠΘ

Στη συνέχεια ακολούθησε νέα επιστολή:

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σε συνέχεια της ενημέρωσης σας για τη κατάληψη του Σχολείου μας σήμερα 28/9/2020 σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν της συνέλευσης και ψηφοφορίας των μαθητών Γυμνάσιου όσο και του Λυκείου για τη συνέχιση ή μη της (παράνομης ενέργειας) της κατάληψης σας ενημερώνουμε ότι τα αποτελέσματα είναι τα εξής :

  • 203 ΥΠΕΡ
  • 67 ΚΑΤΑ
  • 14 ΛΕΥΚΑ

Απουσίαζαν 16 μαθητές.

Επισημαίνεται η ιδιαίτερη επικινδυνότητα παρουσίας των μαθητών/τριών στην αυλή του Σχολείου, χωρίς εποπτεία, με την ιδιάζουσα μορφή κατάληψης (κλειδωμένες αίθουσες, κατάληψη της πάνω αυλής, ελευθερία πρόσβασης των εκπαιδευτικών στα γραφεία) καθώς ο συγχρωτισμός των μαθητών/τριών είναι μη ελεγχόμενος και επισείει μέγιστους κινδύνους για τη διασπορά του Covid-19 παραβιάζοντας όλα τα προτεινόμενα από το ΥΠΑΙΘ μέτρα για τη προστασία τους.

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο το πρωί στις 9:00 θα πραγματοποιηθεί έκτακτο σχολικό συμβούλιο για περαιτέρω ενέργειες.

Η Διευθύντρια ΠΣΠΘ

Δρ. Ελένη Ρώσσιου

Πληροφορικής-Μαθηματικών

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΠΩΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ

 

Μοιραστείτε το άρθρο