Εκατοντάδες τα κατειλημμένα σχολεία από μαθητές σε όλη τη χώρα!

ΦΩΤΟ από την κατάληψη που αποφάσισαν οι μαθητές τους Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Τρίτη βδομάδα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα κατειλημμένα σχολεία αυξάνονται με τον αριθμό να αγγίζει τα 700 σε όλη την Ελλάδα. Παρά την προσπάθεια των ΜΜΕ να στοχοποιήσουν τους/τις μαθητές/τριες και τις κινητοποιήσεις τους, ως «κατά της μάσκας» και ως απειλή για την δημόσια υγεία, πλέον τα αιτήματα της μαθητικής νεολαίας είναι καθαρά και καίρια. Διεκδικούν: μέχρι 15 μαθητές ανά τάξη, δωρεάν παροχή υγειονομικής προστασίας στους σχολικούς χώρους, δωρεάν τεστ Covid-19 για μαθητές και εκπαιδευτικούς, διορισμό καθηγητικού και καθαριστικού προσωπικού. Τάσσονται επίσης απέναντι στο νομοσχέδιο Κεραμέως, την εντατικοποίηση και τον αυταρχισμό που αυτό θα επιφέρει, και κατά της στράτευσης στα 18.

Εκτός βέβαια από την επίθεση των ΜΜΕ, οι σχολικές καταλήψεις βρέθηκαν αντιμέτωπες και με κάποιους εξαγριωμένους γονείς που με βίαιο τρόπο προσπάθησαν να τις διαλύσουν. Το περιστατικό στον Άλιμο είναι το πιο γνωστό, αλλά υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις σε σχολεία που αφαίρεσαν τις πόρτες ή κάλεσαν, φυσικά, αστυνομία και εισαγγελείς.

Όπως ήδη φαίνεται οι μαθητές δεν «κλείνονται» μόνοι τους στα σχολεία τους. Αιτήματα για μόνιμους διορισμούς και κατά της αξιολόγησης των καθηγητών δείχνουν ότι οι μαθητές καταλαβαίνουν ότι ο αγώνας τους είναι κοινός με αυτόν των καθηγητών και των γονιών τους, όπως φαίνεται και από την έκκληση τους κείμενου του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  το οποίο βρίσκεται από σήμερα 28/9 υπό κατάληψη.

Τέλος, η συνείδηση των μαθητών και η θέληση τους να «βγάλουν» τον αγώνα τους στην κοινωνία φάνηκε καθαρά στο συλλαλητήριο της προηγούμενης Πέμπτης, που οι μαθητές ενώθηκαν με τους απεργούς της ΟΕΝΓΕ δηλώνοντας την αλληλεγγύη και την υποστήριξή τους.

Μαθητές-Μαθήτριες Ενάντια στο Σύστημα

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο