ΜΑΘΗΤΕΣ: “Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή” ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΠΟΡΕΙΑΣ

Πολύπλευρο μέτωπο κινητοποιήσεων, μαθητών, εκπαιδευτικών, υγειονομικών, καλλιτεχνών, ναυτεργατών


ΜΑΖΙΚΗ η σημερινή πορεία μαθητών και εκπαιδευτικών στην Αθήνα. ΤΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΧΟΛΕΙΑ υπολογίζονται σε όλη την χώρα ότι ξεπερνούν τα 200, ενώ άλλα 100 έχουν κλείσει λόγω κορονοϊού.

Η σκυτάλη των εκπαιδευτικών κινητοποιήσεων πέρασε σήμερα στην Αθήνα, όπου το μεσημέρι ολοκληρώθηκαν οι μαζικές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.

“Με μάσκα παγουρίνο δεν βγαίνει πανδημία, δώστε λεφτά για την Παιδεία” ήταν το κεντρικό σύνθημα της διαδήλωσης των μαθητών στην Αθήνα σήμερα το πρωί. Άλλα συνθήματα που φώναζαν: “Ζητάμε καθηγητές και μας φέρνετε εισαγγελείς και αστυνομία” , “μας λέτε ότι κλείνουμε τα σχολεία, αλλά αυτό κάνει η δική σας πολιτική που τα έχει μετατρέψει σε υγειονομικές βόμβες”,

“Έχετε το θράσος να μας παρουσιάζετε ως αρνητές της μάσκας, ενώ φωνάζουμε πως η μάσκα δεν αρκεί” ήταν ένα άλλο χαρακτηριστικό σύνθημα των μαθητών, οι οποίοι διεκδικούσαν τα αιτήματά τους με μάσκες στο κέντρο της πρωτεύουσας και τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Βασικά αιτήματα των μαθητών και μαθητριών είναι:

  • να μειωθούν οι μαθητές σε κάθε τάξη με ανώτατο τον αριθμό τους 15 μαθητές ανά τάξη, από 25 με 27 που είναι σήμερα,
  • να γίνουν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους
  • διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των θέσεων που είναι κενές όπως και
  • αύξηση του μόνιμου προσωπικού καθαριότητας ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες καθώς και
  • λύση στη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία ώστε να μη γίνεται με δημόσιες συγκοινωνίες και να εκθέτει τους μαθητές σε επιπλέον κινδύνους.

Οι μαθητές και μαθήτριες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων τους

Να σημειωθεί ότι τα υπό κατάληψη σχολεία υπολογίζονται σε όλη την χώρα ότι ξεπερνούν τα 200, ενώ άλλα 100 έχουν κλείσει λόγω προληπτικών μέτρων για την πανδημία.

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ infolibre:

Κύμα καταλήψεων σχολείων από μαθητές σε όλη την Ελλάδα, με αιτήματα για την υγεία & την παιδεία ΦΩΤΟς

23 Σεπτεμβρίου 2020

Μοιραστείτε το άρθρο