Νυχτερινή επιχείρηση αντιφασιστών για καθαρισμό φασιστικών συνθημάτων στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, επέμβαση αστυνομικών και πορεία στους δρόμους της πόλης. – ΝΕΟΤΕΡΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΕΜΠΤΗΣ Οι 51 κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις περί βεβήλωσης ιστορικού χώρου!!!

ΝΕΟΤΕΡΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΕΜΠΤΗΣ 

Οι 51 κατηγορούνται για την κακουργηματική πράξη της φθοράς μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, καθώς για πέντε πλημμελήματα: απλή σωματική βλάβη, διακεκριμένη φθορά, παράνομη οπλοφορία, διατάραξη κοινής ειρήνης και απείθεια!!! Ποιοί, αυτοί που έσβηναν τα συνθήματα στα κολωνάκια του ευρύτερου παραλαϊκού χώρου, στα οποία είχαν αναγράψει από το Σάββατο οι φασίστες του Κασιδιάρη; 

Τόσο ταξικός και συστημικός ο κρατικός δικαστικός μηχανισμός!

Οι απολογίες των κατηγορουμένων θα γίνουν από αύριο έως και την Κυριακή. Γι αυτό και όσοι έσπευσαν προς αυμπαράστασή τους στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, θα το κάνουν και τις επόμενες μέρες  -με καλέσματα που μπορέιτε να δείτε στο kinimatorama.net. Ιδιαίτερα που αύριο είναι η 7η επέτειος της δολοφονίας του αντιφασίστα ράπερ Παύλου Φύσσα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ


ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ για συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες, στα δικαστήρια 17/9 στις 9:00

Το βράδυ της 16/09, κατά την διάρκεια παρέμβασης για καθαρισμό της περιοχής της Νέας Παραλίας από ακροδεξιά συνθήματα, που είχαν δημιουργηθεί στην φασιστική συγκέντρωση την ημέρα της ΔΕΘ, αστυνομικές δυνάμεις με μηχανές κύκλωσαν τους αντιφασίστες και αφού τους επιτέθηκαν, προσήγαγαν 48 άτομα, 2 εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο. Οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις με κατηγορία την διατάραξη κοινής ειρήνης και το πρωί περνάνε από εισαγγελέα. Κατά τις 2πμ πραγματοποιήθηκε αυθόρμητη πορεία περίπου 150 ατόμων, η οποία πέρασε από Φιλίππου -Ιασωνίδου – Ολύμπου και κατέληξε στο ΕΚΘ.

ΜΕΤΑΔΟΣΗ 1431AM


Αλληλεγγύη στους 48 αντιφασίστ@

Το βράδυ της 16/09, κατά την διάρκεια παρέμβασης για καθαρισμό της περιοχής της Νέας Παραλίας από ακροδεξιά βαμμένα συνθήματα, που είχαν δημιουργηθεί στην φασιστική συγκέντρωση την ημέρα της ΔΕΘ, μπάτσοι με μηχανές κύκλωσαν τα συντρόφια κ αφου τους επιτέθηκαν, προσήγαγαν 48 άτομα, 2 εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, ευτυχώς σε σχετικά καλή σωματική κατάσταση . Οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις με κατηγορία την διατάραξη κοινής ειρήνης κ αύριο το πρωί θα περάσουν από εισαγγελέα.

Κατα τις 2πμ πραγματοποιήθηκε αυθορμητη πορεία μετα από τις συλλήψεις που έγιναν λιγη ώρα πριν. Η πορεία περασε απο Φιλιππου-Ιασονίδου- Ολύμπου κ εληξε στο εργατικό κέντρο. Πλαισιώθηκε από περίοπου 150 άτομα κ υπήρχε αρκετά δυνατός παλμός.

17/09 9πμ ΟΛΟΙ/ΕΣ/Α ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

1431am.org/news/2020/09/17/allileggyi-… 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αντιφασίστες συλληφθέντες της 16/9

Το βράδυ της Τετάρτης 16/9 περίπου στις 22:30 48 αντιφασίστες και αντιφασίστριες πραγματοποίησαν αντίστοιχη παρέμβαση στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καθαρίσουν την περιοχή από τα φασιστικά συνθήματα με τα οποία τη γέμισαν πρόσφατα φασίστες που συγκεντρώθηκαν εκεί την ημέρα της ομιλίας του πρωθυπουργού στις 12/9. Οι αντιφασίστες και οι αντιφασίστριες περικυκλώθηκαν από μηχανές των μπάτσων και διμοιρίες ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν όλο το σώμα των αντιφασιστών και των αντιφασιστριών και τους/τις μετέφεραν στη ΓΑΔΘ. 2 σύντροφοι τραυματίστηκαν κατά τη σύλληψή τους και μεταφέρθηκαν για περίθαλψη στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Η προκλητική επίθεση που δέχτηκαν οι αντιφασίστες/αντιφασίστριες σύντροφοι και συντρόφισσες καταδεικνύει για ακόμα μια φορά τον άτεγκτο χαρακτήρα της κρατικής καταστολής και την ανοχή που επιδεικνύει το κράτος στους φασίστες, τους οποίους θρέφει ως την πιο αντιδραστική εφεδρεία του καπιταλιστικού συστήματος. Η κατασταλτική αυτή επίθεση που δέχθηκαν οι αντιφασίστες σύντροφοι και οι αντιφασίστριες συντρόφισσες συνιστά επιδεικτική πρόκληση από μεριάς του κράτους και των μπάτσων λίγες μόνο μέρες πριν τις κεντρικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις κατά την ημέρα της επετείου από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, λίγες μόνο βδομάδες πριν την ολοκλήρωση της δίκης της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Δε θα αφήσουμε κανέναν σύντροφο και καμία συντρόφισσα, κανένα κομμάτι του αντικαπιταλιστικού και αντιφασιστικού κινήματος έρμαιο στα χέρια της κρατικής καταστολής. Η αλληλεγγύη μας προς τους συλληφθέντες αντιφασίστες και τις συλληφθείσες αντιφασίστριες είναι δεδομένη και αμέριστη. Συλλογικά οφείλουμε να αποτελέσουμε το δίχτυ υπεράσπισής τους απέναντι στις διώξεις του κράτους και των εκτελεστικών του μηχανισμών.

Η απάντησή μας να δοθεί μαζικά και δυναμικά στους δρόμους του αγώνα, στηρίζοντας τις πανελλαδικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις 18/9.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες αντιφασίστες συντρόφους και τις συλληφθείσες αντιφασίστριες συντρόφισσες: Πέμπτη 17/9, 09:00 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΡΙΩΝ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αντιφασίστες συλληφθέντες της 16/9

Το βράδυ της Τετάρτης 26/9 αντιφασίστες και αντιφασίστριες πραγματοποιούν αντιφασιστική δράση στην παραλία της Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια της οποίας σβήνουν τα ρατσιστικά συνθήματα που άφησε πίσω της η ψεκασμένη φασιστική συγκέντρωση του Κασιδιάρη και των ενωμένων Μακεδόνων που πραγματοποιήθηκε την μέρα της ΔΕΘ. Άμεσα ισχυρές δυνάμεις των μπάτσων επιτέθηκαν στους αντιφασίστες πραγματοποιώντας 48 συλλήψεις και στέλνοντας δύο από αυτούς τραυματισμένους στο νοσοκομείο.

Η συγκεκριμένη κρατική επιλογή που υλοποιήθηκε από τα μαντρόσκυλα της εξουσίας δεν μας εκπλήσσει. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο η αστική δημοκρατία να θρέφει την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Το είδαμε να συμβαίνει με την ανοχή της στις ρατσιστικές επιθέσεις από κατοίκους της Μυτιλήνης σε μετανάστες το είδαμε να συμβαίνει στον Έβρο το είδαμε να συμβαίνει, με τον εμπρησμό της λιμπερτάτια μπροστά στα μάτια της αστυνομίας. Πόσο μάλλον όταν όλα αυτά συμβαίνουν λίγες μέρες πριν την πορεία για τον Παύλο Φύσσα και ένα μήνα πριν την πολύκροτη δίκη της χρυσής αυγής.

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες την Πέμπτη 17/09 στις 9:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά

Στις 16/9 αντιφασίστες/ριες κινούνταν στην παραλία της Θεσσαλονίκης σβήνοντας φασιστικά συνθήματα και αντικαθιστώντας τα με καλέσματα στην πορεία για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Κοντά στο Λευκό Πύργο, οι σύντροφοι/ισσες χτυπήθηκαν και συνελήφθησαν από διμοιρίες ΜΑΤ. Δε μας ξαφνιάζει η στάση των ένστολων ρουφιάνων, ούτε μας τρομάζει η γελοία κατηγορία περί «διατάραξης κοινής ειρήνης» που φορτώσαν σε 48 συντρόφους και συντρόφισσες μας. Άλλωστε, βιώνουμε έναν καθημερινό πόλεμο παντού γύρω μας: στις πλατείες και στις γειτονιές, στις σχολές και τους χώρους εργασίας μας.

Η απάντησή μας είναι ξεκάθαρη: Αλληλεγγύη προς όσους κι όσες αγωνίζονται, προς όσους κι όσες υφίστανται καταπίεση και εκμετάλλευση, προς όσους κι όσες βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/9 ΣΤΙΣ 9:00

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/9 18:30 ΚΑΜΑΡΑ

Sedatephobia Rap Collective

Αλληλεγγυη στους συλληφθεντες της 16/9

Πριν από μερικές ώρες ομάδα αντιφασιστών που περιπολούσε στη Νέα Παραλία, σβήνοντας συνθήματα των χρυσαυγιτών του Κασιδιάρη, με τα οποία τις προηγούμενες ημέρες είχαν σπείρει το ρατσιστικό τους μίσος στο δημόσιο χώρο, προσήχθη από μπάτσους που τους περικύκλωσαν, χτυπώντας αδιακρίτως,με αποκορύφωμα τον σοβαρότερο τραυματισμο 2 συντρόφων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. 48 προσαγωγές έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις σε μια άνευ προηγουμένου εκδικητική απαγγελία κατηγοριών για “διατάραξη της κοινής ειρήνης”.

Την ώρα που δομές αγώνα εκκενώνονται με ωμή καταστολή, σύντροφοι/ισσες διώκονται για την ανοικοδόμηση κτιρίου, που οι ίδιοι φασίστες έκαψαν, και κάθε λογής ξενοφοβικές και ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών/τριών λαμβάνουν χώρα καθημερινά, το κράτος επιλέγει να κλιμακώσει το “νόμο και την τάξη”, 2 μέρες μάλιστα πριν την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και πάλι από τις ίδιες φασιστικές γκρούπες που παράλληλα προστατεύει.

Δεν θα τους περάσει.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις συλληφθέντες/είσες αύριο, 17/9 στις 9:00, στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

ΜΠΆΤΣΟΙ TV ΝΕΟΝΑΖΊ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΆΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΎΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

Σχολείο – ελεύθερος κοινωνικός χώρος για τη μάθηση της ελευθερίας

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αντιφασίστες συλληφθέντες της 16/9

Στις 16/9 το βράδυ, στις 22.30 σύντροφοι που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική παρέμβαση στο παραλιακό μέτωπο, σβήνοντας τα φασιστικά συνθήματα που άφησαν πίσω τους οι ψεκασμένοι και οι νεοναζί του Κασιδιάρη δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση ενός πλήθους μπάτσων διάφορων υπηρεσιών, οι οποίοι τους χτύπησαν, στέλνοντας δύο άτομα στο νοσοκομείο, ενώ τους συνέλαβαν όλους, 48* άτομα στο σύνολο. Η κατηγορία που σκαρφίστηκαν οι μπάτσοι για να δικαιολογήσουν την επίθεσή τους ήταν η διατάραξη κοινής ειρήνης, η οποία αποδόθηκε σε όλους αδιακρίτως.

Είναι παραπάνω από εμφανές ότι ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ προσανατολίζεται στη κατά μέτωπο επίθεση εναντίον του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού και αντιφασιστικού κινήματος, την ώρα που το βαθύ παρακράτος επιχειρεί να ξαναβγάλει τους φασίστες από τις τρύπες στις οποίες τους είχε καθηλώσει η δυναμική δράση του μαχόμενου αντιφασισμού.

Δύο μέρες μόλις πριν ολοκληρωθούν τα επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι μπάτσοι επιλέγουν να χτυπήσουν τους αντιφασίστες, αποδεικνύοντας, χωρίς περιστροφές, για απειροστή φορά τη στρατευμένη δράση τους στο πλευρό των φασιστών. Ενώ όλη η κοινωνία περιμένει να μάθει το αποτέλεσμα της δίκης της εγκληματικής συμμορίας στις 7 Οκτωβρίου, εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι όπως ακριβώς τσακίσαμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, στο δρόμο, από πεζοδρόμιο σε πεζοδρόμιο, σε κάθε πόλη, χωριό και γειτονιά, έτσι θα τσακίσουμε και όποιον άλλο φασιστικό θύλακα προσπαθήσει να σηκώσει κεφάλι.

Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι το σύστημα είναι που γεννά τον φασισμό. Η απάντηση μας είναι ο συνεχιζόμενος αντικαθεστωτικός αγώνας, οι κοινοί αγώνες με το διεθνές προλεταριάτο, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

-Αλληλεγγύη στους 48 συλληφθέντες της αντιφασιστικής παρέμβασης.
-Συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 09.00 το πρωί, που περνούν αυτόφωρο οι σύντροφοι.
-Όλοι και όλες αύριο στην αντικατασταλτική συγκέντρωση για τη Rosa Nera στις 18.00 στην Καμάρα.
-Να υψώσουμε αναχώματα στην ανεξέλεγκτη κρατική βία και καταστολή.

*σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο ακριβής αριθμός ενδέχεται να αλλάξει.

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο»

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες/είσες της αντιφασιστικής εξόρμησης

Ήταν 18 Σεπτέμβρη 2013, όταν ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από τον ναζί και μέλος της Χρυσής Αυγής Ρουπακιά, ύστερα από ενορχηστρωμένο πέσιμο των ταγμάτων εφόδου της χρυσής αυγής, κυρίως στον ίδιο αλλά και στην παρέα του. Ο Παύλος, παιδί της εργατικής τάξης κοίταξε πρώτα να φυγαδεύσει τους φίλους του και στάθηκε στα ίσια απέναντι στους φασίστες. Η αστυνομία ξεδιάντροπα, όπως κάθε φορά, έτσι κι εκείνο το βράδυ συγκάλυψε την δολοφονία με την απαθή στάση της.

Άλλωστε, εκείνη την περίοδο τα θρασίμια της ΧΑ οργάνωναν πογκρόμ, πουλούσαν προστασία και κλέβανε τους μετανάστες, προστάτευαν αφεντικά απέναντι σε απεργίες εργατών/τριων κ.α. με την συγκατάθεση και την συμμετοχή των μπάτσων. Υψηλόβαθμα στελέχη της Ασφάλειας Νίκαιας, Διάδες και λοιπά σκουπίδια των σωμάτων ασφαλείας, βρέθηκαν κατηγορούμενοι όταν άνοιξε η δικογραφία της ΧΑ και προφανώς δεν ξηλώθηκε κανένας τους, ούτε γνωστοποιήθηκαν τα ονόματα τους. Ήταν η περίοδος που η Χρυσή Αυγή εκπροσωπούσε τόσο εντός της βουλής με επερωτήσεις, όσο και στους δρόμους με τα μαχαίρια τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Ενδιαφέρον για φοροελαφρύνσεις για τους εφοπλιστές, απεργοσπασίες, επιθέσεις σε μέλη σωματείων εργαζομένων, ομοφυλόφιλους, μετανάστες εργάτες που διεκδικούσαν δεδουλευμένα, σε αναρχικούς και κομμουνιστές, αλισβερίσια με το στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες και ουρά των πολιτικών λιτότητας με αποκορύφωμα τη στήριξη του “ΝΑΙ” στο δημοψήφισμα ήταν οι κύριες ενασχολήσεις της. Όταν το κεφάλαιο είχε εξασφαλίσει μέσω της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ την ύφεση των ταξικών και κοινωνικών αγώνων, μία νέα περίοδο συναίνεσης των εργαζομένων τη στιγμή που η ίδια η φασιστική γκρούπα έδειχνε όλο και πιο πολύ τάσεις αυτονόμησής της αλλά και όταν η δουλειά του αντιφασιστικού κινήματος έδειξε ότι δε θα αφεθεί η τάξη να πάει σαν πρόβατα στη σφαγή, αλλά έχει τα πολιτικά εργαλεία και τους τρόπους να απαντάει στη φασιστική και κρατική βία, τα αφεντικά της τη μαζέψαν.

Φτάνοντας στο σήμερα, 7 χρόνια μετά, ύστερα από τον σκληρό αγώνα της οικογένειας Φύσσα και του αντιφασιστικού κινήματος σε όλη τη χώρα η δίκη φτάνει στο τέλος της. Οι χρυσαυγίτες αλλάζουν τα προσωπεία τους σαν δήθεν πιο δημοκράτες, καταφεύγοντας πάντα δε στο χαφιεδισμό και στη ρουφιανιά μεταξύ τους (όπως ορίζει και η φύση τους ανά τους αιώνες). Συνεχίζουν να τα αρπάζουν από τον έναν ή τον άλλον εφοπλιστή ή βιομήχανο, στήνουν νέους μηχανισμούς και κόμματα και προσπαθούν να ξανασταθούν, μάταια, στα πόδια τους.

Είναι ξεκάθαρο πως η αστικη δικαιοσύνη ούτε μπορεί ούτε θέλει να αντιπαρατεθεί με τον φασισμό και τα οργανωμένα παρακρατικά μορφώματα με τα οποία συνυπάρχει στο στρατόπεδο της υπεράσπισης των συμφερόντων της κυρίαρχης τάξης. Αν κάτι μπορεί να τσακίσει τον φασισμό είναι ο αγώνας που με κατεύθυνση την κοινωνική επανάσταση στοχεύει στην ανατροπή του συστήματος που τον γεννά. Η πολυεπίπεδη δουλειά που έκανε το αντιφασιστικό κίνημα τα τελευταία χρόνια, χτυπώντας τους ναζί σε δημόσιους χώρους, πλατείες, συγκεντρώσεις ,σε χώρους εργασίας ακόμα και στις αίθουσες των δικαστηρίων, είχε ως αποτέλεσμα είτε να κρυφτούν είτε να επιχειρήσουν να μεταπηδήσουν σε διαφορετικά ακροδεξιά μορφώματα που έκαναν την εμφάνιση τους ανα τους καιρούς, με αρκετούς να αποσύρονται φοβισμένοι.

Μερίδα του κεφαλαίου τους θέλει πάλι έξω, το κράτος θεσπίζει νόμους που απαγορεύουν τις αντισυγκεντρώσεις που μπλόκαραν τόσα χρόνια τις απόπειρες τους να κατέβουν στο δρόμο, ενώ σήμερα στη Θεσσαλονίκη συνέλαβε και 48 αντιφασίστες/ αντιφασίστριες και τραυμάτισε 2 στέλνοντάς τους στο νοσοκομείο, γιατί έσβηναν φασιστικά συνθήματα, 2 μέρες πριν την επέτειο της δολοφονίας του Φύσσα. Άλλωστε οι μνήμες του εμπρησμού της κατάληψης libertatia από φασίστες-οπαδούς που συνοδεύονταν από μπάτσους, οι επιθέσεις σε μετανάστες και ομοφυλόφιλους στην παραλία της πόλης κατά τη διάρκεια των πορειών για το “Μακεδονικό”, τα ρουφιανέματα συντρόφων και οι ποινές χάδια για αυτούς, είναι νωπές.

Στις 7 Οκτώβρη ανακοινώνεται η απόφαση της πολύχρονης δίκης της Χ.Α. Μπορεί μία πιθανή καταδικαστική απόφαση να αποτελεί μία νίκη του αντιφασιστικού κινήματος το οποίο ως ένα ισχυρό ιστορικό και κοινωνικό δυναμικό κατάφερε να διαμορφώσει ουσιαστικά απ’ την αρχή τους συσχετισμούς μπροστά στα περιοδικά μα πάντα προσωρινά φαινόμενα κοινωνικού εκφασισμού. Δεν έχουμε όμως καμία αυταπάτη για το ότι η αντιπαράθεση με τον φασισμό μπορεί να αφεθεί στα χέρια της αστικής τάξης και των λακέδων της δικαιοσύνης τους. Αυτοί που βγάλαν στους δρόμους τους φονιάδες τους, είναι οι ίδιοι που θα τους ξαναβγάλουν αν χρειαστεί ακόμα και με άλλο όνομα, είναι οι ίδιοι που έχουν κάνει το ρατσισμό θεσμική και μόνιμη κρατική πολιτική. Ο αντιφάσισμός είναι καθήκον, ζήτημα επιβίωσης, ιστορικό χρέος της εργατικής τάξης, αλλά ταυτόχρονα και απαραίτητη προϋπόθεση της ίδιας της επαναστατικής και απελευθερωτικής προοπτικής.

Ο αντιφασιστικός αγώνας ήταν και είναι δρομίσιος αγώνας, αλλά δεν ήταν βεντέτα. Γιατί κι αν σήμερα η Χρυσή Αυγή διαλύεται, ο αγώνας ενάντια στη ρατσιστική πολιτική του Ελληνικού κράτους που δολοφονεί μαζικά μαζί με τη Frontex στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο μετανάστες και πρόσφυγες είναι εξίσου αναγκαίος και συνέχεια του αγώνα ενάντια στους φασίστες. Όπως συνέχεια αυτού του αγώνα είναι η πάλη για χαρτιά στους μετανάστες, το μπλοκάρισμα των ρατσιστικών νόμων Ε.Ε. και Ελλάδας που τους στερούν τη πρόσβαση σε υγεία-μόρφωση-δουλειά, το κόψιμο επιδομάτων σε μετανάστες ακόμα και δεύτερης γενιάς, η διεκδίκηση ορατότητας για κάθε άνθρωπο που δεν καλύπτει τα παραγωγικά, εμφανισιακά ή έμφυλα πρότυπα που προωθεί το σύστημα και οι φασίστες του. Συνέχεια αυτού του αγώνα είναι η περιφρούρηση και η οργάνωση της αυτοάμυνας των γειτονιών, των πορειών, των αγώνων μας, της ενότητας της τάξης μας. Συνέχεια αυτού του αγώνα είναι η πάλη απέναντι στις κυρίαρχες εθνικιστικές αφηγήσεις, στα εξοπλιστικά προγράμματα που στερούν χρήματα που θα μπορούσαν να πάνε για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών, αλλά και η πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις που φέρνουν το θάνατο και τη προσφυγιά σε όλη τη γη. Συνέχεια αυτού του αγώνα τέλος, είναι η πάλη για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο, έναν κόσμο χωρίς τάξεις, χωρίς πολέμους, χωρίς ανισότητες.

Η μαζικότητα των διαδηλώσεων στις 18 Σεπτέμβρη αλλά και της συγκέντρωσης στο εφετείο την ημέρα της απόφασης, η καθημερινή ταξική και αντιφασιστική πάλη θα είναι η δική μας ετυμηγορία για τους φασίστες, αλλά και ο καθοριστικός παράγοντας για το τι θα γίνει στη δίκη. Ακόμα και από διώξεις δικών μας συντρόφων έχουμε κατανοήσει πως δεν μπορούμε να αφήσουμε την αστική δικαιοσύνη να νικήσει αθωώνοντας τα παιδιά της, οφείλουμε εμείς να της επιβάλουμε το ταξικό και λαϊκό δίκιο που θα εκφράσει από τη στιγμή που δε θα μπορεί να κάνει αλλιώς.

Είναι λοιπόν επιτακτική η μαζική και δυναμική παρουσία στο δρόμο, στις συγκεντρώσεις και στις διαδηλώσεις της 18ης Σεπτέμβρη, που με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Π. Φύσσα θα αποδείξουν στο κράτος, τους φασίστες, στην αστική δικαιοσύνη πως τίποτα δεν τελείωσε, πως μια πιθανή αθωωτική απόφαση για την ακροδεξιά δολοφονική οργάνωση, δεν θα ναι απλά μια σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της αγανάκτησης, θα γίνει το ποτάμι που θα τους πνίξει.

Είναι λοιπόν επιτακτική η μαζική και δυναμική παρουσία στο Εφετείο Αθηνών την ημέρα της απόφασης.

Είναι λοιπόν επιτακτική η μαζική και δυναμική παρουσία στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης αύριο Πέμπτη 17/9 στις 12.00 για να σταθούμε αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες και τραυματισμένους αντιφασίστες/ αντιφασίστριες που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής εξόρμησης για να καθαρίσουν την πόλη από τα συνθήματα μίσους που είχαν γράψει οι φασίστες του Κασιδιάρη την προηγούμενη εβδομάδα, με 2 από αυτούς να καταλήγουν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι από την επίθεση των ένστολων φασιστών.

Το τελικό χτύπημα στο κεφάλι του φιδιού θα το δώσουν τα σφυριά της πολυεθνικής εργατικής τάξης.

Ταξική Αλληλεγγύη – Ταξική Οργάνωση – Ταξική Αντεπίθεση ενάντια στο κεφάλαιο, το κράτος και την εμπροσθοφυλακή τους, τους ένστολους και τους παρακρατικούς.

Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)mail: [email protected]

Έκτακτο Θεσσαλονίκη: 48 Συλλήψεις για αντιφασιστική παρέμβαση

Όλες και όλοι στην πορεία την Παρασκευή 18/9 18:30 στην Καμάρα

Σήμερα το βράδυ 16/9, δύο μέρες πριν την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα μετά από αντιφασιστική παρέμβαση στην παραλία Θεσσαλονίκης δεχτηκαμε επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής (δράση, Δίας,ΟΠΚΕ,Ματ) που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 48 συντρόφων και συντροφισων και τον τραυματισμο πολλών, δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται.

Καλούμε αύριο 17/9 στις 9 σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Όλες και όλοι στην πορεία την Παρασκευή 18/9 18:30 στην Καμάρα

Μπάτσοι tv νεοναζί

Όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζι

από Αντιφασιστριες/Αντιφασιστες

ΑΚ

Πριν λίγες ώρες ομάδα αντιφασιστ(ρι)ών βγήκε με σκοπό να σβήσει ρατσιστικά και φασιστικά συνθήματα στην περιοχή της Παραλίας και του Λευκού Πύργου, που γράφτηκαν έπειτα από τις συγκεντρώσεις του νέου νεοναζιστικού και εθνικιστικού μορφώματος του Κασιδιάρη. Πάνοπλες αστυνομικές μονάδες (ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ, ΔΙΑΣ) επιτέθηκαν χωρίς καμία απολύτως αφορμή, τραυματίζοντας μάλιστα 2 άτομα τα οποία βρίσκονται στο νοσοκομείο παραμένοντας καλά ωστόσο στην υγεία τους. Προχώρησαν σε προσαγωγές όλων των ατόμων και στη συνέχεια σε μία πρωτόγνωρη εκδικητικότητα με την απαγγελία κατηγοριών περί “Διατάραξης κοινής ειρήνης” για όλα τα άτομα, γύρω στα 50 στο σύνολο.

Μπροστά στην καταστολή κάθε τι ριζοσπαστικού και με αντιφασιστικά χαρακτηριστικά δεν υποχωρούμε. Η αστυνομοκρατία και ο φόβος που θέλουν να κυριαρχήσει δεν θα περάσουν. Και ο δημόσιος χώρος αποτελεί με την σειρά του αδιαπραγμάτευτο κομμάτι του αντιφασιστικού αγώνα.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης αύριο(Πέμπτη 17/9) στις 09:00 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.
Κανένας/καμία όμηρος στα χέρια του κράτους.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης

Οι δρόμοι ανήκουν στον αντιφασισμό! – Άμεση αθώωση όλων των συλληφθέντων από την αντιφασιστική Θεσσαλονίκης στις 16/9! Δικαστήρια Θεσσαλονίκης στις 17/9!

Όσο πιο προκλητική γίνεται η αστυνομία, τόσο πιο απρόκλητες είναι οι επιθέσεις της.

Ενώ το βράδυ της Τετάρτης 16/9 εκτυλισσόταν αντιφασιστική πορεία λίγων ατόμων στην παραλία Θεσσαλονίκης, χρειάστηκαν πάρα πολλοί μπάτσοι για να την καταστείλουν. Οι μπάτσοι τους τραυμάτισαν αρκετά, τους άνοιξαν κεφάλια, και τους έσπασαν δάχτυλα. Προφανώς η κυβέρνηση ενοχλείται που κάνουμε το στοιχειώδες κι απολύτως αυτονόητο: να εναντιωνόμαστε στην βαρβαρότητα που γέννησε Μόριες για τους πρόσφυγες, καθημερινές Μανωλάδες για τους μετανάστες, και μαχαιροβγάλτες για τους αντιφασίστες. Εν όψει της δίκης της Χρυσής Αυγής, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν λέει να κρατήσει ούτε τα προσχήματα. Παίρνει το μέρος του φασισμού και προμηνύει για το τί έρχεται.

Ακολουθεί συλλογικό κείμενο που συνέταξαν οι ίδιοι/ες:

Σήμερα το βράδυ 16/9, δύο μέρες πριν την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα μετά από αντιφασιστική παρέμβαση στην παραλία Θεσσαλονίκης δεχτήκαμε επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής (Δράση, Δίας,ΟΠΚΕ, ΜΑΤ) που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 48 συντρόφων και συντροφισων και τον τραυματισμο πολλών, δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται. Καλούμε αύριο 17/9 στις 9 σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης! Όλες και όλοι στην πορεία την Παρασκευή 18/9 18:30 στην Καμάρα! Μπάτσοι, TV, νεοναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί!

-Οι συλληφθέντες/συλληφθείσες

Η επίθεση ήταν τελείως απρόσμενη, κάτι που η κυβέρνηση θέλει μάλλον να συνηθίσουμε. Δεν θα συνηθίσουμε μια αστυνομοκρατούμενη χώρα! Να συνηθίσει η κυβέρνηση τον αντιφασισμό και να το χωνέψει καλά ότι τίποτα δεν θα μας κρατήσει μακριά από τους δρόμους. Οι δρόμοι ανήκουν σε πρόσφυγες, μετανάστες/ριες, αντιφασίστες/ριες – όχι στο κράτος και στους φασίστες που σιγοντάρει!

Πέμπτη 17/9 στις 09:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης!

-Άμεση αθώωση όλων των συλληφθέντων της αντιφασιστικής!

-Αλληλεγγύη στην ΒΙΟΜΕ που εκδικάζεται η υπόθεση για τον πλειστηριασμό της την ίδια μέρα!

-Αλληλεγγύη και σε όσους/ες δικάζονται την ίδια μέρα για την ανοικοδόμηση της Libertaria!

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

ΠΗΓΗ όπως και άλλα καλέσματα: kinimatorama.net

Μοιραστείτε το άρθρο