Καταγγέλλουν καθηγητή του Γεωλογικού του ΕΚΠΑ για αποκλεισμό εκατοντάδων φοιτητών από τις εξετάσεις!

Περιστατικά αυθαιρεσίας από καθηγητές, με face control και αποκλεισμούς από ομάδες χρηστών


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

Στη διάρκεια της φετινής εξεταστικής περιόδου οι φοιτητές πανελλαδικά έχουν έρθει αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση, από τη μια όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής της εξεταστικής και από την άλλη με μια σειρά περιστατικών αυθαιρεσίας από μεριάς καθηγητών. Έτσι στη σχολή του Γεωλογικού στο ΕΚΠΑ την Πέμπτη 10/9 στην εξέταση του μαθήματος των Μεταμορφωμένων του καθηγητή Δημήτρη Κωστόπουλου οι φοιτητές ήρθαν αντιμέτωποι με 2 βασικά ζητήματα.

  1. Αποκλεισμός φοιτητών από τις ομάδες χρηστών με αποτέλεσμα να μην έχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στην εξέταση.
  2. FACE CONTROL σε φοιτητές, χωρίς το οποίο δεν μοιράζονταν τα θέματα και στοχοποίηση και αποκλεισμός από την εξέταση όσων φοιτητών αντέδρασαν.

Όσον αφορά το πρώτο περιστατικό η απόφαση και μόνο της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ θα έπρεπε να είναι αρκετή ώστε να μην λειτουργεί ο κάθε καθηγητής αυθαίρετα και να πετάει με το έτσι θέλω φοιτητές από την εξέταση. Την ίδια στιγμή, ο συγκεκριμένος καθηγητής επέλεξε να μην ενημερώσει όλους τους φοιτητές για τις ομάδες χρηστών με αποτέλεσμα πάνω από 200(!!!) φοιτητές να αποκλειστούν από την εξέταση. Ο καθηγητής Κωστόπουλος ωστόσο δεν έμεινε εκεί, αλλά στην εξέταση έδειξε την αντιπάθειά του προς τους φοιτητές που αντέδρασαν ζητώντας τους αστυνομική ταυτότητα και διώχνοντας τους από την εξέταση, την ίδια στιγμή που στο ίδιο τμήμα την προηγούμενη ακριβώς μέρα με απόφαση φοιτητικού συλλόγου άρθηκε το FACE CONTROL και κανένας φοιτητής δεν αποκλείστηκε.

Όταν οι αποκλεισμένοι φοιτητές κινητοποιήθηκαν με αίτημα την επανεξέταση του μαθήματος χωρίς κανέναν αποκλεισμό, ο καθηγητής Κωστόπουλος αντέδρασε στην αρχή με απαξίωση και όταν κατάλαβε πως οι φοιτητές δεν υποχωρούν προχώρησε σε βιαιοπραγία απέναντί τους. Σαν να μην έφτανε αυτό, η σχολή ανακοίνωσε την αναβολή τον εξετάσεων θέλοντας να στοχοποιήσει και να απομονώσει τους φοιτητές που κινητοποιούνται στο εσωτερικό του συλλόγου.

Την ίδια στιγμή λοιπόν που σε μια σειρά σχολών και ιδρυμάτων οι εξαγγελίες των πρυτανικών αρχών και των καθηγητών φτάνουν μέχρι την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας (εξαγγελίες Παπαϊωάννου στο ΑΠΘ) κάθε στοχοποίηση των κινητοποιήσεων των φοιτητών και των συλλόγων τους έρχεται να στρώσει το έδαφος για την περαιτέρω εφαρμογή της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, τις διαγραφές φοιτητών, την βάση του 10 κλπ.

Όλοι οι Σύλλογοι, καθώς και τα όργανα διοίκησης των Σχολών πρέπει να πάρουν ανοιχτά θέση και να καταδικάσουν όχι μόνο το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά και τΗ λογική πίσω από αυτό σε άμεσο χρόνο.

  • ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ
  • ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ( ΕΞΕΤΑΣΗ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ)
  • NA ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Μοιραστείτε το άρθρο