Απαγορεύουν την κυκλοφορία στην Τήνο προς διευκόλυνση των εταιρειών εγκατάστασης ανεμογεννητριών!

Με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ…. οχήματα και πεζοί εκτός κυκλοφορίας την Πέμπτη 10/9

Σε απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία για περιοχές της Τήνου την ημέρα κατά την οποία σχεδιάζεται να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες.

Σύμφωνα με το tinostoday.gr, η ΕΛΑΣ γνωστοποίησε ότι «την Πέμπτη 10/9 και κατά τις ώρες από 06:00 έως 19:00, απαγορεύεται η  κυκλοφορία οχημάτων και πεζών στη νήσο Τήνο, λόγω εργασιών για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου. Ειδικότερα: α) Στην επαρχιακή οδό Τήνου – Πανόρμου από το ύψος της εισόδου του οικισμού των Υστερνίων έως και την διασταύρωση αυτής με την επαρχιακή οδό Καλλονής – Πλατιών και β) Καθ’ όλο το μήκος της χωμάτινης οδού, η οποία άρχεται από τη θέση «Μύλοι» και καταλήγει στην περιοχή Πράσσα –Κάμπος Πολέμου».

Να σημειώσουμε ότι τους τελευταίους μήνες οι κάτοικοι της Τήνου αντέδρασαν μαζικά και δυναμικά στις προσπάθειες των εταιρειών εγκατάστασης ανεμογγενητριών στο νησί. Μάλιστα την πρώτη φορά απέτρεψαν τον κατάπλου φορτηγών πλοίων να μεταφέρουν μηχανήματα και υλικά. Έτσι, επιστρατεύτηκαν τότε ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις προς διευκόλυνση των επιχειρήσεων εγκατάστασης αιολικών και διέταξαν απαγόρευση κυκλοφορίας (με τις διαδικασίες που εισήχθησαν με τα μέτρα για την καραντίνα και τον κορονοϊό).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 12:00

Από τις 05:30 το πρωί κάτοικοι της Τήνου στο πόδι:
“Η Τήνος ξύπνησε νωρίς σήμερα!
Από τα ξημερώματα οι κάτοικοι του όμορφου νησιού βρίσκονται στο πόδι. Μπλοκάρουν την έξοδο των μηχανημάτων που είναι να ρίξουν το μπετόν για τις ανεμογεννήτριες.

Αναγκάστηκαν να ξυπνήσουν πριν τις 06:00 γιατί η Ελληνική Αστυνομία φρόντισε να επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας* σε έναν από τους μεγαλύτερους επαρχιακούς δρόμους του νησιού από τις 06:00 ως τις 19:00 προκειμένου να κινηθούν τα οχήματα των εταιρειών.

Δεν τους πτόησε η άφιξη επιπλέον 20-25 αστυνομικών από τη Σύρο αλλά πραγματοποίησαν χθες παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα Σύρου!

Δεν τρομοκρατήθηκαν παρότι η επενδύτρια εταιρεία ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ προχώρησε σε εκφοβιστική αγωγή εναντίον 100 κατοίκων του νησιού. Οι αγώνες συνεχίζονται κόντρα στον εκφοβισμό και τις στημένες διώξεις!
Οι κάτοικοι δίνουν μήνυμα ότι θα βρίσκονται παντού, σε κάθε γωνιά του νησιού, για να σταματήσουν την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών που γίνεται μόνο για χάρη των κερδών μιας χούφτας ιδιωτών.
Ραντεβού στον Τριαντάρο, στα Δεράφια, στην Καρδιανή, στον Πύργο, στα Υστέρνια!
Ενισχύστε τον αγώνα τους!
Κάτω τα χέρια από το κίνημα ενάντια στα αιολικά!
Έξω οι ιδιώτες από τον χώρο της ενέργειας!
Προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον!”
Ακολουθεί η τελευταία ανακοίνωση:
“Άλλη μια νίκη του νησιού μας, άλλη μια ανάσα που κερδίσαμε, σε έναν αγώνα αντοχής!
Όπως όλα δείχνουν, δεν θα γίνει ούτε σήμερα η σκυροδέτηση της τελευταίας βάσης.
Μέτα από 4,5 ώρες ειρηνικής διαμαρτυρίας, και με τις δυνάμεις της αστυνομίας παραταγμένες σε μικρή απόσταση με πλήρη εξοπλισμό, ο κόσμος διαλύθηκε όταν έλαβε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επιχειρηθεί εκ νέου μεταφορά υλικού.
Μαζικά και με ειρηνικές διαθέσεις, οι επανειλημμένες προσπάθειες του επενδυτή να δημιουργήσει ένταση, δεν είχαν κανένα απολύτως αποτέλεσμα.
Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε!
Καμία μάχη που δώσαμε όλοι μαζί, δεν χάθηκε!”

 

Πηγή: Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών

Μοιραστείτε το άρθρο