Η ΔΕΗ (ξανα)χτυπά την πόρτα της Μεσοχώρας

Δεκαπενταύγουστος και έχουμε κακά νέα από τη Μεσοχώρα.

Η ΔΕΗ επιχειρεί να ξαναξεκινήσει τη διαδικασία αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, προκειμένου να λειτουργήσει το φράγμα και το ΥΗΕ της Μεσοχώρας. Το σχετικό έγγραφο τοιχοκολλήθηκε από δικαστικό επιμελητή στο κοινοτικό κατάστημα της Μεσοχώρας, τη Δευτέρα 10/8/2020.

Είμαστε σε αναμονή των αντιδράσεων των κατοίκων. Νομίζουν ότι τον Αύγουστο και με αυστηροποίηση των μέτρων κατά της πανδημίας θα περάσει το θέμα “στα μαλακά”. Μάλλον, δεν τα έχουν υπολογίσει καλά. Αυτήν τη στιγμή η σκέψη και η καρδιά μας είναι κοντά στους κατοίκους της Μεσοχώρας. Και η φυσική παρουσία μας, για όσους/ες έχουν το χρόνο και τη δυνατότητα.

Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη δημόσια “διαβούλευση” για το νέο εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων (ΕΣΔΑ), με διαδικασία fast track (από 6/8/2020 – 21/8/2020) και πολλές διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης κραυγαλέων αιολικών εγκαταστάσεων στις κορυφές όλων των βουνών. Τελείως προσχηματικές διαδικασίες, για την τυπική νομιμοποίηση καταστρεπτικών δραστηριοτήτων, με φορείς αδίστακτους παράγοντες της αγοράς και του κράτους.

 

Μοιραστείτε το άρθρο