ΛΑΝΤΖΑ Δε θα αφήσουμε τη ”ΣΥΝ-Εργασία” κυβέρνησης – εργοδοσίας να μας πεθάνει

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΕΤΕΠΕ, ΤΕΤΑΡΤΗ 15/7 στις 19:30 στο ΕΚΘ 1ο όρ.

Η <<ΣΥΝ-Εργασία>> κυβέρνησης-εργοδοτών δε μας αφήνει  να αναπνεύσουμε.

Η μετά κορονοιό εποχή βρίσκει τους εργαζόμενους στον κλάδο να ζούν μεταξύ επιδομάτων-ψίχουλων και δουλειάς για 500 ευρώ. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. απ’ την πρώτη στιγμή εξαπέλυσε επίθεση στους εργαζόμενους  μέσα απ’ τα νομοσχέδια που πέρασε προ κορονοιού (αναπτυξιακό-ασφαλιστικό) και βρήκε την κατάλληλη αφορμή την περίοδο της καραντίνας στο όνομα του κατεπείγοντος να τα εφαρμόσει επιταχυνόμενα και αναβαθμισμένα στους εργασιακούς χώρους. Την ίδια ώρα που οι μεγάλες επισιτιστικές-τουριστικές επιχειρήσεις  έπαιρναν φοροαπαλλαγές , ελαφρύσεις και επιδοτήσεις μισθών απ την κυβέρνηση, για τους εργαζόμενους  εντείνονταν οι απολύσεις,  η μαύρη και εκ περιτροπής  εργασία. Επίσης χιλιάδες συνάδελφοι στον τουρισμό έχουν πεταχτεί μαζικά στην ανεργία  καθώς κυβέρνηση – εργοδοσία τους έκοψε το δικαίωμα της επαναπρόσληψης τους  και ακόμα αναμένουν το επίδομα-πείνας  μετά από τόσους εμπαιγμούς.

Η οξυμένη επίθεση στο όνομα του κατεπείγοντος  συνεχίζεται και φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει με την επιστράτευση του μηχανισμού της <<ΣΥΝ-Εργασίας>>. Με το μηχανισμό αυτό, που χρηματοδοτείται απ την Ε.Ε  μέχρι το 2022, η κυβέρνηση δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες που δηλώνουν μειωμένο τζίρο να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να διατηρούν την κερδοφορία τους εις βάρος μας τσακίζοντας κάθε δικαίωμα μας. Μεταφέρουν την κρίση τους πάνω μας μέσα απ την ισοπέδωση των μισθών μας, τη μερική απασχόληση καθώς και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Συγκεκριμένα θα λύνει τα χέρια των αφεντικών α) να μετατρέπουν την πλήρη απασχόληση σε μερική β) να πετσοκόβουν το μισθό που πέφτει στη βάση του υποκατώτατου (550 ευρώ καθαρά) γ) να ψαλιδίζουν δώρα και επιδόματα αδείας με την ένταξη στο μηχανισμό δ) να έχουν ελεύθερο  να απολύουν όσους δεν εντάσσονται στο μηχανισμό.

Προσπαθούν να καταργήσουν κάθε ίχνος δικαίωματος μας που κερδήθηκε με αιματηρούς αγώνες και παράλληλα να εγκλωβίσουν και να ποινικοποιήσουν κάθε οργανωμένη και μαχητική απάντηση απο μεριάς των των εργαζομένων τη στιγμή που ασφυκτιούν και είναι στο περιθώριο. Παλεύουμε οργανωμένα και μαζικά μέσα απ το σωματείο μας ΣΕΤΕΠΕ ώστε η <<ΣΥΝ-Εργασία>>να μην έχει καμία ισχύ όπως και κάθε αντεργατική ΠΝΠ και να μην εφαρμοστεί σε κανένα χώρο δουλειάς. Κλιμακώνουμε την απάντηση μας απέναντι στην εργοδοσία και την κυβέρνηση δίνοντας μάχες σε κάθε χώρο δουλειάς, βάζοντας ανάχωμα στην καταστροφή της εργασιακής μας καθημερινότητας και κεντρικοποιώντας την απάντηση μας απέναντι στη Ν.Δ με απεργιακές κινητοποιήσεις στον κλαδο το διάστημα που έρχεται. Μαζικοποιούμε τις διαδικασίες του σωματείου μας και συντονίζουμε την μαχητική μας απάντηση με τα υπόλοιπα κλαδικά σωματεία στην κατεύθυνση αυτή  καταργώντας στο δρόμο τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης που μας πνίγουν.

ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΑΡΡΗΚΤΗ  <<ΣΥΝ-Εργασία>> ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

ΔΙΕΚΔΙΚΏΝΤΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ

Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό και Τουρισμό ΛΑΝΤΖΑ

Μοιραστείτε το άρθρο