Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαζόμενα μέλη του Ρουβίκωνα, Παρασκευή 26/6 9:30 στα δικαστήρια Σχ. Ευελπίδων

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ στο πλευρό των Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα.

Για την κρατική σκευωρία εναντίον μελών μας

Την Παρασκευή 26 Ιούνη, οι σύντροφοι και μέλη του Ρουβίκωνα, Γιώργος Καλαϊτζίδης και Νίκος Ματαράγκας, καλούνται να απολογηθούν, στον 2ο τακτικό ανακριτή για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία, που αφορά την εκτέλεση εμπόρου ναρκωτικών πριν 4 χρόνια…

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ.
ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ, ΟΙ ΔΙΩΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ, ΠΟΥ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΜΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΝΙΚΟ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 09:30, ΚΤΙΡΙΟ 9

rouvikonas.gr

 

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΜΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ

Η δίωξη για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως» του εμπόρου ναρκωτικών Χαμπίμπι στις 7/6/2016 εναντίον των Γιώργου Καλαϊτζίδη και Νίκου Ματαράγκα είναι στην καλύτερη περίπτωση εξωφρενική. Ο μεν Γιώργος κατηγορείται με βάση τις δημόσιες τοποθετήσεις του κατά του εμπορίου ναρκωτικών με την ανοχή της αστυνομίας στα Εξάρχεια, τον δε Νίκο «αναγνωρίζουν» ως φυσικό αυτουργό, μετά από τέσσερις μήνες, δυο άτομα με αντιφατικές και αλληλοσυγκρουόμενες καταθέσεις, ενώ πολλοί άλλοι παριστάμενοι στο φόνο κατηγορηματικά δεν τον αναγνωρίζουν.

Όμως, εκτός από εξωφρενική, η δίωξη παραπέμπει ευθέως σε πολιτικοαστυνομική σκευωρία εναντίον της μαχητικής αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, της οποίας οι δύο κατηγορούμενοι είναι δραστήρια μέλη, καθώς και απέναντι στο Κοινωνικό Κέντρο Κ*Βοξ, που ως ζωντανός πολιτικός χώρος στην καρδιά των Εξαρχείων από το 2012, έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα των κατοίκων της γειτονιάς απέναντι στις ναρκομαφίες. Το κίνητρο της εν λόγω δίωξης αποκαλύπτει η φράση κυβερνητικού αξιωματούχου σε στενό κύκλο: «Πρέπει να βάλουμε τον Καλαϊτζίδη φυλακή για να ησυχάσουμε». Κατανοητή αυτή η… δημοκρατικότατη δήλωση, οφείλουμε ωστόσο να διευκρινίσουμε πως δεν θα ησυχάσουν, ούτε θα ησυχάσουμε…

Η δεξιά -για μία ακόμα φορά- εκτός από επίμονη και μοχθηρή, αποδεικνύεται βουλημική και σπασμωδική, με πιθανότατη την αποτυχία. Ο αγώνας ενάντια στην κοινωνική λεηλασία, την καταστολή και τη χειραγώγηση συνεχίζεται.

ΝΑ ΠΑΥΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΣΤΙΣ 9.30 Π.Μ., ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΚΤΗΡΙΟ 9).

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΤΣΑΜΑΔΟΥ 13, ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Μοιραστείτε το άρθρο