ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Το δικαίωμα στην εκπαίδευση και πάλι σε ομηρία

Νέα καταγγελία από κρατούμενο-φοιτητή για εμπόδια στην εκπαίδευσή του

Η παρακάτω αναφορά-καταγγελία στάλθηκε στην Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων από κρατούμενο-φοιτητή, ο οποίος δεν μπόρεσε να δώσει προγραμματισμένες εξετάσεις στις 17 Ιουνίου 2020, καθώς ο αρμόδιος σωφρονιστικός υπάλληλος αρνήθηκε να του δώσει πρόσβαση σε λάπτοπ. Το δικαίωμα των κρατουμένων στην εκπαίδευση για μια ακόμα φορά βρίσκεται σε ομηρία λόγω της αβελτηρίας των υπευθύνων. Δεν θα έπρεπε βέβαια η συμπεριφορά του σωφρονιστικού υπαλλήλου να μας εντυπωσιάζει, αφού το παράδειγμα σχετικά με τα δικαιώματα των κρατουμένων στην εκπαίδευση  έχει δώσει κατ’ επανάληψη η προϊσταμένη του αρχή, ήτοι η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής. Είναι κάτι παραπάνω από σαφές πλέον ότι  το υπουργείο ΠροΠο και η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής δεν ενδιαφέρονται για την επανένταξη των κρατουμένων. Η επίδειξη δύναμης διά του βούρδουλα και οι μεγαλοστομίες, χάρη επικοινωνιακών παιχνιδιών, είναι η μόνη «σωφρονιστική πολιτική» την οποία θεωρούν επιβεβλημένη για τον «νόμο & την τάξη» τους,  παραβιάζοντας συγχρόνως ασύστολα τόσο τον νόμο και το εσωτερικό δίκαιο όσο και το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ευρισκόμενοι εντέλει σε πλήρη αταξία.    

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς

I. κ. Εισαγγελέα Επόπτη Κ.Κ. Κορυδαλλού Ι

II. κα Διευθύντρια Κ.Κ. Κορυδαλλού Ι

Του κρατούμενου–φοιτητή

LULI XHULJANO του ALEKSANDER

Πτέρυγα Δ κελί 7

Ημερομηνία 17-06-2020

Σας αναφέρω, ότι χθες το απόγευμα (16-06-2020) περί της 16:00 πήγα στο αρχιφυλακείο, όπου ζήτησα από τον προϊστάμενο φύλαξης  κ. Σταύρο Τσολάκη τον φορητό υπολογιστή (Laptop) το οποίο μου έχει χορηγήσει για την κάλυψη των εκπαιδευτικών μου αναγκών και διαδικασιών το ΕΑΠ και το οποίο με απόφαση του συμβουλίου της φυλακής φυλάσσεται στο αρχιφυλακείο και μου χορηγείται όποτε το ζητήσω. Ωστόσο, ο ίδιος μου αρνήθηκε λέγοντάς μου να του προσκομίσω την εν λόγω απόφαση κάτι που δεν έχω δεδομένου του ότι δεν επιτρέπεται και διώχνοντας με περιφρονητικά.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι βρίσκομαι σε διαδικασία εξεταστικής περιόδου για το ΕΑΠ και συγκεκριμένα εξετάζομαι στην ΔΕΟ 34 Οικονομική Ανάλυση και Πολιτική σήμερα το απόγευμα 17-06-2020 και ώρα 17:00 και δεδομένου ότι σήμερα το πρωί πραγματοποιούνται Πανελλαδικές εξετάσεις και όπως αντιλαμβάνεστε απαγορεύεται η είσοδος σε οποιονδήποτε να εισέλθει τόσο στην αίθουσα των φοιτητών όσο και γενικότερα στον χώρο του Σχολείου, προκειμένου να μπορέσω να προετοιμαστώ κατάλληλα για τις αναβαθμισμένες απαιτήσεις του μαθήματος.

Γίνεται αντιληπτό ότι δεν κατάφερα να προετοιμαστώ για την σημερινή εξέταση μου αφού τέτοιες συμπεριφορές στέκονται εμπόδιο στην συνεχή και επιτυχή πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια.

Άραγε αυτός είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνονται κάποιοι οι οποίοι έχουν θέση ευθύνης τον σωφρονισμό και την εκπαίδευση στα καταστήματα κράτησης;

Υπογραφή

XHULJANO A. LULI

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

τηλ: 6977029964 / email: [email protected] / www.tokeli.gr

Μοιραστείτε το άρθρο