ΤΡΑΜΠ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΟ ΣΙΑΤΛ Στο στόχαστρό του μιά ελεύθερη από αστυνομία συνοικία.

Ο αμερικανός πρόεδρος μετά τους αντίφα, τους ακροαριστερούς και τους αναρχικούς, τώρα στοχοποιεί και τους κατοίκους της συνοικίας Κάπιτολ Χιλ της πόλης Σιάτλ στην βορειοδυτική πολιτεία Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, οι οποίοι την έχουν ανακηρύξει σε αυτόνομη ζώνη: Αυτόνομη Ζώνη Κάπιτολ Χιλ (Capitol Hill Autonomous Zone / CHAZ). Ο Τραμπ κατηγορεί τις αρχές της πολιτείας και τον Δήμο της πόλης ότι την έχουν εγκαταλείψει στους αναρχικούς και τρομοκράτες.

Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι ότι χιλιάδες διαδηλωτές έχουν έχουν ξεχυθεί στην πόλη εδώ και δύο βδομάδες διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλοϊντ, αλλά θέτοντας πλέον ευρύτερα αιτήματα πέραν της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού. Το σύνθημα Χωρίς Δικαιοσύνη Δεν Υπάρχει Ειρήνη (No Justice No Peace) δονεί πλέον την αμερικανική επικράτεια και τις εκατοντάδες κινητοποιήσεις καθημερινά που εκδηλώνουν έντονο αντισυστημικό χαρακτήρα.

Όμως πολλοί προχωρούν στη διατύπωση του αιτήματος για διάλυση της αστυνομίας, όπως άλλωστε έχει αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο της Μινεάπολις. Κάποιοι άλλοι διαδηλωτές στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούν διατυπώνουν την αναγκαιότητα για δημιουργία ελεύθερων περιοχών από την αστυνομία. Όπως έκαναν διαδηλωτές της συνοικίας Κάπιτολ Χιλ στο Σιάτλ, οι οποίοι δημιούργησαν την Αυτόνομη Ζώνη Κάπιτολ Χιλ και στην οποία περιλαμβάνονται έξι οικοδομικά τετράγωνα.

Όλα ξεκίνησαν πριν πέντε μέρες όταν διαδηλωτές ανάγκασαν τους αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος της περιοχής να το εγκαταλείψουν. Οδοφράγματα χρησιμοποιήθηκαν για την οριοθέτηση της αυτόνομης ζώνης, όπου επικρατεί πολύ καλό κλίμα μεταξύ όλων αυτών που συμμετέχουν στις συνελεύσεις και δράσεις. Κάποιοι συγκεντρώνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για όσους έχουν ανάγκη. Οικογένειες και παιδιά κυκλοφορούν πλέον άνετα κι ελεύθερα. Ενώ όπως λένε οι ίδιοι οι διαδηλωτές της αυτόνομης ζώνης: Μας δίνεται η δυνατότητα να δούμε πως λειτουργεί μιά περιοχή χωρίς την αστυνομική παρουσία και την επιβολή εξουσίας.

Ανακαταλάβετε την πόλη μας ΤΩΡΑ. Αν δεν το κάνετε εσείς, θα το κάνω εγώ, έγραψε στο Twitter ο Τραμπ, απευθυνόμενος στον κυβερνήτη της πολιτείας Τζέι Ίνλι και την δήμαρχο της πόλης Τζένι Ντέρκαν. Δεν είναι παιχνίδι. Πρέπει να σταματήσετε αυτούς τους φριχτούς αναρχικούς ΑΜΕΣΩΣ. ΔΡΑΣΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ!, συμπλήρωσε ο ίδιος. «Εσωτερικοί τρομοκράτες έχουν καταλάβει το Σιάτλ, που κυβερνάται από τους Δημοκρατικούς της άκρας αριστεράς. ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ!», ανέφερε ο Τραμπ σε άλλο του μήνυμα λίγο αργότερα.

Η δήμαρχος απάντησε λέγοντας ότι: «Είναι αντισυνταγματικό και παράνομο να σταλεί ο στρατός στο Σιάτλ». Ενώ αργότερα στο Fox News ο Τραμπ συνέχισε να λέει προειδοποιώντας ότι: Έχει καταπληκτικά στρατεύματα της Εθνοφρουράς. Αλλά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα γίνει. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα καταλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος μια καταπληκτικής πόλης.

ΜΠ.

Μοιραστείτε το άρθρο