Ο ΤΑΡ χορηγός (και) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ “ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ” (Δέσποινα Χαραλαμπίδου)

Είναι δυνατόν η Π.Κ.Μ. να παίρνει χορηγία 1.3 εκατ. ευρώ από την ΤΑΡ, όταν είναι η αυτοδιοικητική αρχή αρμόδια για να ελέγχει τη λειτουργία της εν λόγω εταιρείας (και όλων των άλλων), για την τήρηση ή μη των περιβαλλοντικών όρων, να της επιβάλλει πιθανά πρόστιμα κτλ.
Πόσο ανεξάρτητη,  αδέσμευτη και ανεπηρέαστη, μπορεί να είναι η διοίκηση της Π.Κ.Μ. απέναντι στην TAP AG, όταν της ζητά και παίρνει χορηγίες για την κατασκευή χώρων της;
Πώς είναι δυνατόν, όταν τόσο μελάνι έχει χυθεί για τη διαπλοκή οικονομικών συμφερόντων με πολιτικά πρόσωπα και κόμματα, ένα κορυφαίο αυτοδιοικητικό όργανο, να αποκτά σχέσεις εξυπηρέτησης από ιδιώτες;

Θεσσαλονίκη 12/6/2020

TAP AG: Ο ΝΕΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Κ.Μ.!!!

Στα θέματα της πρόσφατης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Π.Κ.Μ., ξεχώριζε η «χορηγία» της TAP AG, η οποία, μετά από αίτημα της Διοίκησης του κ. Τζιτζικώστα, και στα πλαίσια της λεγόμενης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, αναλαμβάνει την εσωτερική κατασκευή του Συνεδριακού Κέντρου και της Αίθουσας κοινωφελούς χρήσης, στα χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα, κτίρια 1 και 2, που βρίσκονται δίπλα στο νέο κτίριο της Π.Κ.Μ. στην περιοχή Σφαγεία Θεσσαλονίκης.

Το συνολικό κόστος που θα διαθέσει η «ευαγής» εταιρεία, ανέρχεται στο ύψος του 1.314.730 ευρώ, και αποτελεί ένα μικρό μέρος, αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία «χορηγεί» η εταιρεία σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, από τις οποίες περνά ο διαδριατικός αγωγός ΤΑΡ.

Όχι τυχαία βέβαια, ούτε και από περισσή αγάπη προς το περιβάλλον και τους συμπολίτες μας. Είναι το χρυσωμένο χάπι, προκειμένου να ξεχάσουν, τουλάχιστον οι κάτοικοι των περιοχών από τις οποίες περνά ο ΤΑΡ, τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις τους, απέναντι στις περιβαλλοντικές και άλλες καταστροφές που προκαλεί η επιλογή της διέλευσης του αγωγού, όπως στην Καβάλα, στο Δοξάτο Δράμας, στις Σέρρες, στο Κιλκίς κτλ.

Είναι επίσης και το «ευχαριστώ» της εταιρείας προς τα κόμματα της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, που κατάρτισαν και ψήφισαν τη σύμβασή της με το ελληνικό δημόσιο, χωρίς την υποχρέωση να πληρώνει ούτε ένα ευρώ για θεσμοθετημένα τέλη διέλευσης ή αντισταθμιστικά οφέλη, και με εξαιρετικά μικρή συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου!

Στη λογική αυτή, του εξευμενισμού και της προσπάθειας εξωραϊσμού του «προφίλ» της, είχε χρηματοδοτήσει και τα κουπόνια έκπτωσης στο ψωμί, που είχε μοιράσει πριν μερικά χρόνια ο κ. Τζιτζικώστας, στα θύματα της οικονομικής-μνημονιακής κρίσης, στα οποία κουπόνια, δέσποζε και το διαφημιστικό της εταιρείας!

Για μια ακόμη φορά, ο κ. Τζιτζικώστας, επιδιώκει τη «χορηγία» της TAP AG, αυτή τη φορά, για να κατασκευαστούν χώροι για τη λειτουργία της Π.Κ.Μ. Στη διαδικασία μάλιστα της υποβολής αιτήματος στην TAP, ενέπλεξε και συλλόγους, συνδέσμους και επιμελητήρια της Περιφέρειας, όπως αναφέρεται ρητά στη σχετική σύμβαση.

Είναι απορίας άξιο, γιατί η Π.Κ.Μ., δε διαθέτει ιδίους πόρους για την κατασκευή των απαραίτητων χώρων για τη λειτουργία της.

Είναι όμως, και όχι τόσο ηθικό, αν και δυστυχώς, φροντίζουν να είναι νόμιμο, να ζητά τη χορηγία ιδιωτικών εταιρειών, για τη δική της λειτουργία, όταν η Π.Κ.Μ., είναι η Αυτοδιοικητική Αρχή, η οποία, με τις δομές της, είναι αρμόδια για να ελέγχει τη λειτουργία της εν λόγω (και όλων των άλλων) εταιρείας, την τήρηση ή μη των περιβαλλοντικών όρων, να της επιβάλλει πιθανά πρόστιμα κτλ.

Πόσο ανεξάρτητη,  αδέσμευτη και ανεπηρέαστη λοιπόν, μπορεί να είναι η Διοίκηση της Π.Κ.Μ. απέναντι στην TAP AG, όταν της ζητά, και παίρνει χορηγίες για την κατασκευή χώρων της;;

Πώς είναι δυνατόν, όταν τόσο μελάνι έχει χυθεί για τη διαπλοκή οικονομικών συμφερόντων με πολιτικά πρόσωπα και κόμματα, ένα κορυφαίο αυτοδιοικητικό όργανο, να αποκτά σχέσεις εξυπηρέτησης από ιδιώτες;

Πόσο βολικά μπορεί να αισθάνεται η Διοίκηση της Π.Κ.Μ., όταν αναλαμβάνει ρητά, με τη σχετική σύμβαση, την υποχρέωση να «προβάλλει με οποιοδήποτε τρόπο και οποιαδήποτε μορφή και για αόριστο χρονικό διάστημα την TAP AG, ως χρηματοδότη της», πληρώνοντας μάλιστα και τα διαφημιστικά έξοδα;

Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι κάθετα αντίθετη με αυτές τις λογικές και πρακτικές, για όλους τους προαναφερόμενους λόγους, και δεν προτίθεται, στο ερημικό τοπίο που άφησαν πίσω τους οι μνημονιακές πολιτικές, που εφάρμοσαν όλα τα αστικά κόμματα εξουσίας, να συναινέσει  να «ανθήσουν» οι λεγόμενες χορηγίες των νέων «εθνικών ευεργετών», που πετούν ψίχουλα ως δήθεν κοινωνική προσφορά, την ώρα που αυγαταίνουν τα κέρδη τους από τους συρρικνωμένους μισθούς των εργαζομένων, τις μειωμένες εισφορές στην κοινωνική ασφάλιση, την καταλήστευση των περιβαλλοντικών πόρων κ.ά.

Ούτε προφανώς, και να συνεργήσει, στην όποιας μορφής διασύνδεση και εξάρτηση των αιρετών οργάνων με τα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα.

https://anypotaktidimokmak.blogspot.com/, https://adimak.gr/ 

https://www.facebook.com/anypotakti.dimokratiki.makedonia/

Διεύθυνση: 26ης Οκτωβρίου 64, 3ος όροφος, γραφείο 36, ΤΚ 54627

Τηλ.: 2313319274 FAX: 2313319272 κινητό : 6972470577

Μοιραστείτε το άρθρο