ΜΙΝΕΑΠΟΛΙΣ Στους δρόμους κατά της νέας αστυνομικής δολοφονικής ρατσιστικής βίας

Μεγάλες συγκεντρώσεις και αντιδράσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη Μινεάπολις της πολιτείας Μινεσότα των ΗΠΑ για τον θάνατο του 46χρονου μαύρου Τζορτζ Φλόιντ, που προκάλεσαν αστυνομικοί.

Η οργή ξεχειλίζει και έχει βγάλει χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους για αυτή τη νέα αστυνομική δολοφονική ρατσιστική βία. Το κλίμα είναι εκρηκτικό, μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που δείχνει έναν αστυνομικό να έχει ρίξει κάτω τον Φλόιντ και να τον πατάει με το γόνατό του στον λαιμό, με  αποτέλεσμα να τον σκοτώσει, παρά το γεγονός ότι αυτός δεν προέβαλλε καμία αντίσταση. “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” ήταν τα τελευταία λόγια του…, όπως ακριβώς το 2014 ο αφροαμερικανός Έρικ  Γκάρνερ.

Από εκείνη την χαρακτηριστική την περίπτωση, αλλά και των πολλών άλλων που ακολούθησαν, αναδύθηκε το προερχόμενο από την αφροαμερικανική κοινότητα στις ΗΠΑ κίνημα Black Lives Matter. Γι αυτό η κατάσταση έρχεται να θυμίσει εόλες κείνες που είχαν συνοδεύσει ανάλογες δολοφονικές ενέργειες αστυνομικών κατά μαύρων πολιτών τα προηγούμενα χρόνια στις ΗΠΑ.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ και συγκεντρώνονται στην περιοχή της δολοφονίας του, ενώ ήδη σημειώνονται συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις. Αυτές απαντούν με χημικά στους διαδηλωτές και πλαστικές σφαίρες, με αποτέλεσμα των τραυματισμό πολλών.

Οι διαδηλωτές ζητούν στήριξη από πολίτες που βρίσκονται στις γύρω πόλεις και αλληλεγγύη από όλο τον κόσμο. Η Μινεσότα μας διδάσκει απόψε: Η “δημοσιογραφία των πολιτών” γίνεται το όπλο για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενάντια στον φασισμό και την κρατική καταστολή. Διάφανη, αυθεντική και αληθινή. Η φωνή των διαδηλωτών που ζητούν δικαιοσύνη για τη δολοφονία του #Georgefloyd ενώνεται με τις φωνές των καταπιεσμένων σε όλον τον κόσμο.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΙΝΕΑΠΟΛΙΣ

Από το εναλλακτικό ανεξάρτητο μιντιακό δίκτυο UNICORN RIOT στις ΗΠΑ (του οποίου μία από τις βάσεις του είναι στη Μινεάπολις), που το infolibre φιλοξενεί στη δεξιά στήλη της σελίδας του από την πρώτη μέρα λειτουργίας μας στο διαδίκτυο.

Πατώντας επάνω στο λογότυπο συνδέεστε με τον ενημερωτικό ιστότοπο, με άμεση ροή ειδήσεων.

Συνδεθείτε στο https://www.facebook.com/unicornriot.ninja/videos/1609222055925331/

Δείτε σε ζωντανή κάλυψη τις αντιδράσεις για τη δολοφονία του #Georgefloyd: https://www.facebook.com/313463592321202/posts/1280392975628254/

Και live streaming: https://m.youtube.com/watch?v=Z_t3hXXNItc

Μοιραστείτε το άρθρο