Κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για την παιδεία

Σε νέα πανεκπαιδευτική κινητοποίηση καλούν διδάσκοντες, φοιτητές και μαθητές αύριο 26 Μαΐου προκειμένου να εμποδίσουν την ψήφιση του αντιδραστικού πολυνομοσχεδίου για την παιδεία, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τον πανοπτικό έλεγχο, την εντατικοποίηση και την αξιολόγηση.

Συγκεκριμένα ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ και σωματεία εκπαιδευτικών κλιμακώνουν τους αγώνες και καλούν τις συγκεντρώσεις:

Αθήνα: Προπύλαια στις 7 μ.μ.

Θεσσαλονίκη: Άγαλμα  Βενιζέλου 7 μ.μ.

Πάτρα: Πλατεία Γεωργίου 7 μ.μ.

Ηγουμενίτσα: Πλατεία Δημαρχείου 12:30 μ.μ.

Χανιά: Πλατεία Αγοράς 12:30 μ.μ.

Μυτιλήνη: Κεντρικά Λύκεια 7 μ.μ.

Κέρκυρα: Ανουντσιάτα 7 μ.μ.

Βόνιτσα: Δημοτικό Σχολείο 11 π.μ.

Τονίζοντας τη σημασία της εκπαίδευσης, τα τρωτά σημεία και τον αντιεκπαιδευτικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου, ο Ζ’ ΣΕΠΕ αναφέρει σε σχετικό του ψήφισμα: «Η ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος δεν πατάει σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο. Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι μία σύνθετη υπόθεση. Έχει να κάνει με ανθρώπους, εκπαιδευτικούς και μαθητές, που θα μπορεί να παρακολουθεί από την οθόνη ενός υπολογιστή οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση σε αυτόν ή και να ανεβάζει στο διαδίκτυο όποιο στιγμιότυπο θέλει, χωρίς κανένας να μπορεί να ελέγξει ποιος βλέπει ή να εμποδίσει να συμβεί κάτι τέτοιο. Αφαιρείται ακόμα και η δυνατότητα της παιδαγωγικής παρέμβασης του εκπαιδευτικού στα πλαίσια της διαχείρισης ιδιαίτερων ζητημάτων που προκύπτουν εντός τάξης».

Η επίθεση στην εκπαίδευση δεν είναι νέα και η αναζωπύρωση του αγώνα των εκπαιδευτικών, μετά τον αγώνα των αναπληρωτών και τον αγώνα ενάντια στην εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για την εξασφάλιση ποιοτικής δωρεάν και δημόσιας παιδείας για όλους και όχι μιας παιδείας του επιχειρείν με σκοπό το κέρδος για τους λίγους. Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής “Ο Βύρων” καταγγέλλει την κυβέρνηση και την υπουργό Παιδείας και τονίζει πως «το πολυνομοσχέδιο επί της ουσίας έχει δύο πυλώνες: πρώτον, την ανισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και, δεύτερον, την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, άμεσα και έμμεσα».

Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τρίτη 26 Μαΐου

Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας: Όλοι στο νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια

ΣΕΠΕ Σητείας «ο Μύσων: Συνεχίζοντας τον αγώνα απαντάμε στην αντιεκπαιδευτική πολιτική

ΕΡΑ: Όλοι και όλες την Τρίτη 26 Μαΐου στην πανελλαδική πανεκπαιδευτική κινητοποίηση

Γ’ ΕΛΜΕ : Ολοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 26/5

Ζ’ ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης: Νέο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο, την Τρίτη 26/5, 7 μ.μ., άγαλμα Βενιζέλου

ΕΛΜΕ Χανίων: Νέα κινητοποίηση εκπαιδευτικών ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία

Εκπαιδευτικοί Κέρκυρας: Στις 26 Μαΐου βγαίνουμε ξανά στους δρόμους!

Μοιραστείτε το άρθρο